VirtuFit TR-200i: Een goede aankoop? (Review)

Voor zo’n beetje elke thuissporter is de VirtuFit TR-200i een geschikte loopband. Je kunt ‘m op een hoge maximale snelheid (18 km/h) instellen en je hebt de keuze uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s.

In combinatie met de vele extra’s en de algehele kwaliteit zorgt dit voor een interessant geheel. Met name voor de net iets fanatiekere thuissporters.

Bekijk onze review en kom direct te weten of jij deze loopband moet aanschaffen, of juist niet.

Dit moet je weten over de VirtuFit TR-200i

virtufit tr 200i review
 • Keuze uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s
 • Voor recreatief en fanatieke gebruik geschikt
 • Zeer grote en veilige loopband
 • Eenvoudige bediening via het grote LCD display
 • Connectiviteit met fitnessapps
 • Eenvoudig in te klappen


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)198 x 82 x 135 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)120 x 78 x 160 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)141 x 50 cm
Gewicht loopband75 kilogram
Max. belastbaar gewicht140 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid18 km/h
Motor continue vermogen0,5-3 pk 
Motor piek vermogen0,2-6 pk
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s
Max. hellingshoek12%

👍 Dit zijn de voordelen van de VirtuFit TR-200i

virtufit tr 200i loopband

In het aanbod van VirtuFit zijn veel loopbanden te vinden. Binnen dit aanbod valt eigenlijk op dat de VirtuFit TR-200i een ‘gemiddelde’ variant is.

Deze loopband is namelijk voor zowel fanatieke- als recreatieve thuissporters geschikt. Dit komt onder meer door onderstaande voordelen.

Ontzettend veel trainingsmogelijkheden

Op de VirtuFit TR-200i kun je altijd op de gewenste manier trainen. Dit komt puur door de vele trainingsmogelijkheden:

 • Keuze uit 36 automatische trainingsprogramma’s. Selecteer één van de programma’s en train op de gewenste manier. 
 • Hellingshoek van 12%. Stel je de hellingshoek in, bijvoorbeeld op 12%? Dan maak je de trainingen nog een stuk pittiger voor jezelf.
 • Connectiviteit. Je kunt de VirtuFit TR-200i ook aan je smartphone koppelen. Hierdoor ben je in staat om van verschillende fitnessapps gebruik te maken.
 • Hoge maximale snelheid. De hoge maximale snelheid maakt de VirtuFit TR-200i voor elke thuissporter geschikt. Als je een zeer fanatieke thuissporter bent, is de maximale snelheid van 18 km/h geweldig.

Groot loopvlak & veilig in gebruik

Bij de VirtuFit TR-200i valt één ding direct op: het is een grote loopband. Dit blijkt onder meer overduidelijk uit het loopvlak. Dit loopvlak is maar liefst 141 centimeter lang en 50 centimeter breed.

Door dit forse formaat is de kans op een misstap super klein. Ook als je zeer fanatiek traint, train je hierdoor te allen tijde op een veilige manier.

Dit is ook nog te danken aan de veiligheidssleutel. Bevestig deze aan je kleding. Mocht de sleutel om welke reden dan ook losschieten, komt de band direct tot stiltand. 

Veel leuke extra’s

Met de VirtuFit TR-200i haal je een veelzijdige loopband in huis. Met dank aan de vele trainingsmogelijkheden én aan de vele leuke extra’s. Zo is het mogelijk om op deze loopband je favoriete muziek af te spelen.

Dit is onder meer aan de AUX training te danken. Ook kun je je smartphone middels bluetooth aan de VirtuFit TR-200i koppelen. De ingebouwde speakers doen de rest van het werk.

Een andere handige extra is het tablethouder. Zet je tablet/smartphone in deze houder en geniet tijdens het trainen van het gewenste vermaak. Met dank aan de bidonhouder blijf je goed hydrateren tijdens je training.

Slimme vormgeving

Wij vinden ook dat de VirtuFit TR-200i slim vormgegeven is. Dit blijkt onder meer uit de waterpasverstelling. Dankzij deze verstelling stel je deze loopband altijd 100% waterpas in. Deze loopband staat hierdoor altijd waterpas.

Tevens vinden wij de inklapbaarheid geweldig. Klap ‘m eenvoudig in en berg ‘m vervolgens eenvoudig op. Dit is ideaal voor in eigenlijk elk huis, aangezien zo’n grote loopband al snel in de weg staat.

👎 Dit zijn de nadelen van de VirtuFit TR-200i

loopband virtufit tr 200i

Raden wij de VirtuFit TR-200i hoe dan ook aan? Ja, onder aan de streep zijn wij zeer enthousiast over deze loopband. Wel moeten wij opmerken dat je ook bij deze loopband met wat nadelen rekening moet houden.

Grote en zware loopband

De VirtuFit TR-200i is een grote en zware loopband. Dit brengt op meerdere manieren een uitdaging met zich mee:

 • Moeilijk te verplaatsen & monteren. Wil je deze loopband in je woning verplaatsen? Of wil je ‘m op één van de bovenste verdiepingen monteren? Dan heb je last van het forse gewicht. Deze loopband met een gewicht van 75 kg til je niet zomaar op.
 • Neemt veel ruimte in beslag. Voor de VirtuFit TR-200i heb je veel ruimte in je woning nodig. Ondanks dat je ‘m in kunt klappen, kun je ‘m niet in elke kamer gebruiken. Dit heeft puur met de lengte van bijna 2 meter te maken.

Tegelijkertijd zorgt dit wél voor een voordeel: de VirtuFit TR-200i is voor veel mensen geschikt. Iedereen die minder dan 140 kilogram weegt, maakt veilig gebruik van deze loopband!

Geen USB poort

Veel moderne loopbanden zijn van een USB poort voorzien. Dat is bij de VirtuFit TR-200i jammer genoeg niet het geval. Je kunt hierdoor niet tijdens het hardlopen je smartphone of tablet opladen.

Reviews van andere gebruikers

virtufit tr 200i loopband review

Voor deze VirtuFit TR-200i review hebben wij ook naar de meningen van andere gebruikers gekeken. Daar werden wij al snel blij van. Nagenoeg elke gebruiker is goed te spreken over deze loopband van VirtuFit.

Zo roemen veel gebruikers de stevigheid, de trainingsmogelijkheden en de algehele samenstelling. Onder meer het brede loopvlak kan op veel lovende woorden rekenen. 

Tevens roemen veel gebruikers de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit heeft met de kwaliteit van het Nederlandse merk VirtuFit te maken, maar ook met het prijskaartje van €899. Dit is niet overdreven veel geld voor zo’n veelzijdige hardloopband.

Is de VirtuFit TR-200i het kopen waard?

Ja, de VirtuFit TR-200i is zeer zeker het kopen waard. Ongeacht op wat voor manier je vanuit huis wilt trainen, sluit deze loopband op je wensen aan.

Hij is bovendien uitermate geschikt voor de fanatieke sporters. Veel loopbanden met een vergelijkbaar prijskaartje zijn dat allerminst.

Deze loopband biedt alles waar je naar op zoek kunt zijn. De VirtuFit TR-200i is veelzijdig te gebruiken, is modern, is ontzettend stevig en is veilig in gebruik. Wij zijn in ieder geval groot fan van deze veelzijdige loopband!


Meer van Virtufit TR:

Plaats een reactie