VirtuFit TR-100: Is deze loopband het kopen waard? (Review)

De VirtuFit TR-100 is een loopband die je echt uitdaagt. Met dank aan de 15 automatische trainingsprogramma’s, instelbare hellingshoek en hoge maximale snelheid (16 kilometer per uur).

Dit maakt deze loopband uiterst geschikt voor de serieuze thuissporter. Deze loopband kent bovendien weinig beperkingen en is van één van de beste merken. Een zeer interessante optie dus voor veel hardlopers.

In deze review kom je alle belangrijke informatie te weten, zodat jij kan bepalen of deze loopband een geschikte optie is voor jou.

Dit moet je weten over de VirtuFit TR-100

loopband virtufit tr 100 kopen
 • 15 automatische trainingsprogramma’s
 • Maximale hellingshoek van 12%
 • Maximale snelheid van 16 kilometer per uur
 • Eenvoudig in te klappen
 • Veilig en duurzaam trainen
 • Geweldig verlicht LCD display = eenvoudig te bedienen


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)150 x 67 x 132 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)88 x 67 x 132 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)40 x 120 cm
Gewicht loopband50 kilogram
Max. belastbaar gewicht136 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid16 km/h
Motor continue vermogen0,5-3 pk 
Motor piek vermogen0,2-6 pk
Aantal trainingsprogramma’s15 programma’s
Maximale hellingshoek12%

👍 Dit zijn de voordelen van de VirtuFit TR-100

virtufit tr 100 review

Voor veel thuissporters vinden wij dit een geschikte loopband. Dat durven wij te stellen op basis van onderstaande voordelen.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de VirtuFit TR-100 haal je een veelzijdige loopband in huis. Dit is vooral aan de verschillende trainingsmogelijkheden te danken:

 • 15 automatische trainingsprogramma’s. Met één druk op de knop selecteer je één van de 15 automatische trainingsprogramma’s. Met deze programma’s train je vervolgens op de gewenste manier.
 • Hoge maximale snelheid. De hoge maximale snelheid is ideaal voor de serieuze thuissporter. Mocht je met bijvoorbeeld 14 of 15 km/h willen lopen, is dat met deze loopband wél mogelijk. Bij veel andere – vergelijkbare – loopbanden is dit niet mogelijk.
 • Instelbare hellingshoek. De instelbare hellingshoek is ook een groot voordeel. Je maakt hiermee de trainingen namelijk nog zwaarder voor jezelf. Het is hiermee zelfs mogelijk om wandelen op deze loopband intensief voor jezelf te maken.

Verder willen wij de intervaltrainingen nog benoemen. Deze trainingen zitten ook in de VirtuFit TR-100 ingebouwd. Door voor zo’n training te kiezen, ga je gericht met je conditie aan de slag.

Stevige loopband

virtufit tr 100 loopband review

Kies je voor de VirtuFit TR-100? Dan kies je voor een stevige loopband. Dit blijkt alleen al uit het maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram. Deze loopband is hierdoor voor nóg meer sporters geschikt.

Deze stevigheid merk je ook aan de algehele kwaliteit. Dit is een loopband waar je jarenlang van geniet. Hij is stevig, van een top kwaliteit en dus veelzijdig te gebruiken. Je raakt er echt niet op uitgekeken.

Eenvoudig in te klappen

De VirtuFit TR-100 is ook nog eenvoudig in te klappen. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, neemt ‘ie vervolgens een stuk minder ruimte in beslag. Des te eenvoudiger het dus is om de VirtuFit TR-100 thuis te gebruiken.

Overigens hoef je dit inklappen niet (volledig) zelf te doen. De VirtuFit TR-100 beschikt namelijk over een automatisch mechanisme. Dit maakt het inklappen nóg eenvoudiger!

Verlicht LCD display

Met deze loopband van VirtuFit geniet je van een eenvoudige bediening. Zo kun je dus met één druk op de knop voor één van de automatische trainingsprogramma’s kiezen.

Verder is het verlichte LCD display een groot voordeel. Dit display geeft alle gewenste informatie en is dus ook in het donker goed zichtbaar.

Comfortabel en veilig

De VirtuFit TR-100 is een ideale loopband voor thuissporters. Met dank aan bovengenoemde voordelen en met dank aan deze twee voordelen:

 • Comfortabel. Met de VirtuFit TR-100 geniet je van het gewenste comfort. Dit komt onder meer door het goede dempingsysteem van deze loopband. Je gewrichten worden hierdoor amper tot niet belast.
 • Veilig. Aan de veiligheid hoef je ook niet te denken. Deze VirtuFit loopband is namelijk voorzien van een noodstop en veiligheidskoord. Mocht je ten val komen, biedt deze loopband direct de helpende hand.

👎 Dit zijn de nadelen van de VirtuFit TR-100

virtufit tr 100 loopband

Wij zijn uitermate te spreken over deze VirtuFit loopband. Deze loopband heeft veel te bieden, maar is niet volledig perfect. Houd bij deze loopband goed rekening met onderstaande aandachtspunten.

Relatief zware loopband

De VirtuFit TR-100 heeft een totaalgewicht van 50 kilogram. Doordat deze loopband zo zwaar is, kun je ‘m minder eenvoudig verplaatsen in je woning. Het is ook lastig om de loopband te monteren, ten gevolge van dit gewicht.

Vrij duur

Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Dan is de VirtuFit TR-100 niet de beste optie voor je. Voor deze loopband betaal je namelijk €699,- op het moment van schrijven.

Dit is veel geld. Maar, het is wel in lijn met deze loopband. Deze loopband is immers ook voor de fanatieke thuissporter geschikt. Dat blijkt alleen al uit de maximale snelheid van 16 kilometer per uur. 

Reviews van gebruikers

Net zoals veel andere loopbanden van VirtuFit is ook de TR-100 een populaire loopband. Dit blijkt alleen al uit de vele online beoordelingen.

Nagenoeg alle gebruikers spreken vol lof over deze loopband:

 • De meeste gebruikers spreken vol lof over de trainingsmogelijkheden. Ook spreken zij vol lof over de instelmogelijkheden en het grote display.
 • De meeste gebruikers zijn uitermate te spreken over de kwaliteit. Met de VirtuFit TR-100 haal je een kwalitatief hoogwaardige loopband in huis, aldus de meeste gebruikers.
 • De meeste gebruikers spreken vol lof over de samenstelling. De algehele samenstelling is ook naar de wens van gebruikers. Zo geven meerdere gebruikers aan dat deze loopband geluidsstil is tijdens het trainen.

Is de VirtuFit TR-100 het kopen waard?

virtufit loopband tr 100

Ja, de VirtuFit TR-100 is volgens ons zeker het kopen waard. Dit is vooral het geval als je een intensieve thuissporter bent.

Voor de intensieve thuissporter biedt deze loopband veel trainingsmogelijkheden én instelmogelijkheden.

Ben je een recreatieve thuissporter? Dan kun je wellicht beter voor een ‘eenvoudigere’ loopband kiezen. Zo is de VirtuFit TR-100 vrij duur en zwaar.

Voor de recreatieve thuissporter is dit mogelijk iets te veel van het goede. 

Onder aan de streep spreken wij vol lof over de VirtuFit TR-100. Deze loopband doet zijn werk prima, is voor veel sporters geschikt en is van één van de beste merken. Een absolute aanrader voor de intensieve thuissporter dus!


Meer van Virtufit TR:

Plaats een reactie