VirtuFit Totally Foldable TR-50i: Review

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is een ideale loopband voor de thuissporter. De inklapbaarheid en algehele samenstelling passen hier perfect bij.

Deze VirtuFit loopband kent bovendien een prima prijs-kwaliteitverhouding. Tevens valt direct op dat je deze loopband op veel manieren geheel naar wens in kunt stellen. Hiermee worden je trainingen nóg leuker!

Lees snel verder en kom erachter of ook deze loopband voor thuisgebruik geschikt is voor jou.

Dit moet je weten over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

 • Eenvoudig in te klappen en op te bergen
 • Keuze uit 12 automatische programma’s
 • In minder dan 15 minuten gemonteerd
 • Veel instelmogelijkheden (snelheid, hellingshoek etc.)
 • Zeer interessante prijsstelling
 • Ideaal voor de recreatieve thuissporter


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)140 x 66 x 110 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)18 x 66 x 140 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)40 x 105 cm
Gewicht loopband30 kilogram
Max. belastbaar gewicht120 kilogram
Minimale snelheid0,8 km/h
Maximale snelheid12 km/h
Motor continue vermogen0,5-3 pk 
Motor piek vermogen0,2-6 pk
Aantal trainingsprogramma’s12 programma’s

👍 Voordelen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Wij vinden de VirtuFit Totally Foldable TR-50i de ideale loopband voor de thuissporter. Dit komt onder meer door onderstaande voordelen.

Veel trainingsmogelijkheden

Voor de recreatieve thuissporter biedt de VirtuFit Totally Foldable TR-50i veel trainingsmogelijkheden. Dit komt onder meer door de instelbare snelheid.

De maximale snelheid van 12 km/h is voor de meeste thuissporters bovendien voldoende.

Tevens is het aantal trainingsprogramma’s ideaal. Met één druk op de knop selecteer je één van de 12 trainingsprogramma’s.

Dankzij dit programma train je vervolgens op een duurzame manier. Bovendien train je te allen tijde op de gewenste manier.

Handige inklapmogelijkheid

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is een ideale inklapbare loopband. Dit durven wij te stellen met het oog op de inklapmogelijkheid.

Je kunt deze loopband erg eenvoudig inkappen, waarna ‘ie slechts 18 centimeter hoog is.

Dat levert veel opbergmogelijkheden op. Zo kun je de VirtuFit Totally Foldable TR-50i onder je bed opruimen, maar ook in een hoekje van je kamer. Ideaal voor als je weinig ruimte in je woning hebt.

Voor veel sporters geschikt

Wij vinden de VirtuFit Totally Foldable TR-50i voor veel sporters geschikt. Dit heeft eigenlijk twee uiteenlopende redenen:

 • De loopband is naar wens in te stellen. Zoals eerder al aangegeven, biedt de VirtuFit Totally Foldable TR-50i veel trainingsmogelijkheden. Dit maakt ‘m uitermate geschikt voor verschillende soorten thuissporters. Niet elke thuissporter sport immers thuis op dezelfde manier.
 • Het maximale gebruikersgewicht van 120 kilogram. Op zich is dit voor de meeste mensen meer dan voldoende. Relatief weinig mensen wegen immers meer dan 120 kilogram. Alleen die mensen moeten naar een andere hardloopband op zoek. Lichtere mensen kunnen prima voor de VirtuFit Totally Foldable TR-50i kiezen.

Eenvoudige bediening

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is voor veel gebruikers hun eerste loopband. Daar heeft het merk VirtuFit perfect op ingespeeld. Met bijvoorbeeld de automatische trainingsprogramma’s, maar ook met de eenvoudige bediening.

Deze bediening is onder meer aan het grote display te danken. Middels dit grote display stel je deze VirtuFit loopband volledig naar wens in.

Dit gaat niet alleen erg eenvoudig, maar ook nog relatief snel. Voordat je het doorhebt, kun je al met de gewenste training starten.

Een ander groot pluspunt vinden wij de armleuningen. Deze armleuningen bieden de gewenste ondersteuning én dragen bij aan de bediening.

In de armleuningen zitten namelijk buttons verwerkt. Met deze buttons pas je bijvoorbeeld eenvoudig de snelheid aan.

Bluetooth ontvanger

Wij hadden het niet verwacht, maar de VirtuFit Totally Foldable TR-50i beschikt ook nog over een bluetooth ontvanger. Je kunt hierdoor je smartphone aan deze loopband koppelen.

Vervolgens kun je gebruik maken van de gratis Fitshow app. Met deze app geniet je van nog veel meer trainingsmogelijkheden. 

Geweldige prijs-kwaliteitverhouding

De bluetooth ontvanger vinden wij een vrij opvallend voordeel. Waarom? Omdat de VirtuFit Totally Foldable TR-50i een vrij goedkope loopband is. Voor deze loopband betaal je ongeveer €400.

Voor dit bedrag kun je normaal gesproken niet al te veel verwachten. Dat is bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i dus een ander verhaal.

Zo beschikt ‘ie dus over een bluetooth ontvanger en is de kwaliteit meer dan goed. Al met al zijn wij over de prijs-kwaliteitsverhouding erg te spreken!

👎 Nadelen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is niet de perfecte loopband. Dit heeft puur met de volgende twee nadelen te maken.

Geen hellingshoek

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i biedt helaas geen instelbare hellingshoek aan. Dit hadden wij liever anders gezien, aangezien je daardoor deze loopband nóg veelzijdiger zou kunnen gebruiken.

Dat zou ‘m bijvoorbeeld nog beter geschikt hebben gemaakt voor wandeltrainingen.

Niet al te veel extra’s

Kies je voor de VirtuFit Totally Foldable TR-50i? Dan kies je voor een goedkope loopband. Tegelijkertijd kies je ook voor een loopband zonder al te veel extra’s.

Zo ontbreekt het aan een verlicht display, een kantelbaar scherm en bidonhouder. Is dit nou een heel belangrijk nadeel? Dat hangt vooral van het gewenste gebruik af. Ga dit daarom op voorhand goed voor jezelf na.

Reviews van gebruikers

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is een populaire loopband. Dit blijkt onder meer uit de vele beoordelingen online. Bij onze partner Fitwinkel.nl hebben bijvoorbeeld meer dan 25 mensen deze loopband beoordeeld.

De gemiddelde score daarvan is maar liefst een 9,9! In de reviews komen veelal dezelfde voordelen naar voren:

 • Veel gebruikers zijn erg tevreden met de vele trainingsmogelijkheden
 • Veel gebruikers spreken vol lof over de (zeer) eenvoudige montage
 • Veel gebruikers benoemen de prijs-kwaliteitsverhouding in een positieve zin

Is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i het kopen waard?

Ja, de VirtuFit Totally Foldable TR-50i is absoluut het kopen waard. Met name als je een recreatieve thuissporter bent, is dit een ideale loopband.

Deze loopband biedt veel trainingsmogelijkheden, is interactief te gebruiken en is eenvoudig te bedienen.

Een ander hoogtepunt vinden wij de eenvoudige opklapmogelijkheid. Klap ‘m in en berg ‘m vervolgens eenvoudig in je woning op.

Bij weinig andere loopbanden gaat dit zó makkelijk als bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i. Onder aan de streep raden wij je deze ook nog betaalbare loopband zeer zeker aan!


Meer van Virtufit TR:

Plaats een reactie