VirtuFit Elite TR-900i loopband: Een uitgebreide review

De VirtuFit Elite TR-900i is een uiterst geschikte loopband voor intensief gebruik. Hij is tegen een stootje bestand en biedt veel trainingsmogelijkheden.

Ook geniet je van een geweldig schokdempingsysteem en een extra groot loopvlak. Intensief, veilig, duurzaam en leuk trainen; dat is allemaal mogelijk op de VirtuFit Elite TR-900i loopband.

Zoals je kunt lezen, klinkt dit als een perfecte loopband. Maar, geldt dit ook voor jou? Je komt het te weten in deze review.

Dit moet je weten over de VirtuFit Elite TR-900i

 • Ontwikkeld voor de fanatieke thuissporter
 • Loopvlak van maar liefst 55 cm breed
 • Hoogwaardig en stevig schokdempingsysteem
 • Keuze uit 40 trainingsprogramma’s
 • Maximale snelheid van 20 km/h
 • Geen goedkope loopband voor thuisgebruik


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)192 x 92 x 147 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)140 x 92 x 154 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)153 x 55 cm
Gewicht loopband105 kilogram
Max. belastbaar gewicht150 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid20 km/h
Motor continue vermogen0,5-3 pk 
Motor piek vermogen2,1-6 pk
Aantal trainingsprogramma’s40 programma’s
Max. hellingshoek15%

👍 De voordelen van de VirtuFit Elite TR-900i

Om deze VirtuFit Elite TR-900i review te kunnen schrijven, hebben wij een uitgebreide test achter de rug. Al snel waren wij ontzettend enthousiast over deze VirtuFit loopband.

Veel trainingsmogelijkheden

Haal je de VirtuFit Elite TR-900i in huis? Dan haal je een veelzijdige loopband in huis. Dit is onder meer aan de vele trainingsmogelijkheden te danken:

 • Keuze uit 40 trainingsprogramma’s. Via het display van de VirtuFit Elite TR-900i selecteer je eenvoudig één van de 40 trainingsprogramma’s. Hierbij kun je ook kiezen voor 3 gebruikersprogramma’s en 1 handmatig programma.
 • Maximale hellingshoek van 15%. Met deze flink maximale hellingshoek maak je je trainingen nog pittiger. Ideaal voor de fanatieke thuissporter dus.
 • Compatibel met smartphone. Zoals je wellicht al verwacht had, is de VirtuFit Elite TR-900i compatibel met een smartphone. Je kunt hierdoor gebruik maken van de beste fitnessapps van dit moment.
 • Hoge maximale snelheid. De maximale snelheid van 20 km/h is ook subliem te noemen. Je kunt prima op je gemakje trainen, maar je kunt het ook ontzettend pittig voor jezelf maken.

Voor thuis- en professioneel gebruik

Wij vinden de VirtuFit Elite TR-900i één van de beste veelzijdige loopbanden. Zo vinden wij hem geschikt voor fanatiek thuisgebruik, maar ook voor professioneel gebruik.

Dit heeft onder meer met de samenstelling te danken. Deze loopband beschikt bijvoorbeeld over een hoogwaardig schokdempingsysteem. Zelfs als je lange afstanden op deze loopband loopt, worden je gewrichten hierdoor ontlast. 

Ook de vele trainingsmogelijkheden sluiten aan op professioneel gebruik. Maak je gebruik van één van de fitnessapps? Dan kun je ook nog je vorderingen perfect in de gaten houden.

Groot loopvlak

Eén van de grootste voordelen vinden wij het grote loopvlak. Doordat dit loopvlak lang en breed is, is de kans op een misstap miniem.

Je loopt zodoende altijd veilig op de VirtuFit Elite TR-900i. Overigens vinden wij ‘m door dit grote loopvlak ook geschikt voor het meest intensieve gebruik.

Handige samenstelling

De VirtuFit Elite TR-900i is een veelzijdige loopband. Met dank aan de trainingsmogelijkheden én de ideale samenstelling:

 • Eenvoudig op te klappen. Nadat je getraind hebt, klap je ‘m eenvoudig in. Erg handig als je niet al te veel ruimte in je woning hebt.
 • 8 inch LCD scherm. Dit scherm is lekker groot, is eenvoudig te bedienen en is ook nog verlicht. Ook ’s avonds laat stel je de VirtuFit Elite TR-900i hierdoor geheel naar wens in.
 • Tablet– en bidonhouder. Tijdens het trainen komen ook de tablet- en bidonhouder goed van pas. Je hebt altijd je smartphone/tablet en bidon hierdoor bij de hand.
 • Ingebouwde speakers. Tijdens je trainingen geniet je ook nog van je favoriete muziek. Met dank aan de bluetooth connectiviteit en de ingebouwde speakers.
 • USB poort. Tijdens je training even je smartphone of tablet opladen? Door de USB poort is ook dit mogelijk.

👎 De nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i

Wij vinden de VirtuFit Elite TR-900i echt een geweldige loopband. Maar, dat geldt wel alleen voor de intensieve sporters. Als recreatieve sporter moet je bij deze loopband met een paar belangrijke nadelen rekening houden.

Ontzettend zwaar

Wij zijn niet vaak zó’n zware loopband tegengekomen. De VirtuFit Elite TR-900i weegt maar liefst 105 kilogram. Door dit gewicht krijg je met meerdere uitdagingen te maken:

 • Het monteren is lastig. Hier heb je meerdere handjes voor nodig. Met name als je ‘m naar een bovenverdieping in je woning wilt verplaatsen, is het gewicht een groot nadeel.
 • Hij dreunt nogal. Als je hardloopt, train je op een object van 105 kilogram. Op de verdieping onder de loopband is dit hoogstwaarschijnlijk goed te horen.

Dure loopband

Als recreatieve thuissporter kun je prima voor een goedkope loopband kiezen. De VirtuFit Elite TR-900i hoort niet in het lijstje met goedkope loopbanden thuis. De adviesprijs ligt namelijk op €1599.

Vinden wij dit veel geld? Als we naar de VirtuFit Elite TR-900i zelf kijken, vinden wij dit reuze mee vallen. Voor elke fanatieke thuissporter of professionele sporter is dit prijskaartje goed te rechtvaardigen.

Reviews van andere gebruikers

De meeste gebruikers lopen weg met de VirtuFit Elite TR-900i. Letterlijk en figuurlijk. Nagenoeg alle reviews die wij online gevonden hebben, zijn bijna perfect.

Zo roemen veel mensen de vele trainingsmogelijkheden. Ook de algehele samenstelling en de veiligheid tijdens het trainen kan op lovende woorden rekenen.

Tevens benoemen veel gebruikers dat deze loopband precies doet wat ‘ie zou moeten doen. Ook dat is aan de veelzijdigheid te danken.

Is de VirtuFit Elite TR-900i loopband het kopen waard?

Het antwoord op deze vraag is zowel ja als nee:

 • Ja. Als je een fanatieke- of professionele sporter bent, is dit een geweldige loopband. Je gaat weinig betere loopbanden voor dit bedrag vinden.
 • Nee. Als je een recreatieve thuissporter bent, heb je niks aan de VirtuFit Elite TR-900i. Hij is in dat geval veel te veelzijdig, groot, zwaar en duur.

Met andere woorden: ben je een fanatieke- of professionele sporter? Dan raden wij je de aanschaf van de VirtuFit Elite TR-900i van harte aan.

Weinig andere loopbanden zijn zó veelzijdig, zó goed en zó passend voor fanatiek/professioneel gebruik.


Meer van Virtufit TR:

Plaats een reactie