VirtuFit Elite Smart Touch loopband: Review & ervaringen

Eén van de meest luxe loopbanden voor thuisgebruik. Of voor semiprofessioneel gebruik. Dat is de VirtuFit Elite Smart Touch Loopband in een notendop.

Deze loopband biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden, bevat veel smart functies en is ideaal voor de meest fanatieke thuissporter.

Dit moet je weten over de VirtuFit Elite Smart Touch

  • Maar liefst 75 trainingsprogramma’s
  • Te koppelen aan alle fitnessapps
  • Maximale snelheid van 18 km/h
  • Eenvoudig en snel in te klappen
  • Voor fanatieke sporters geschikt
  • Vrij dure loopband


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)180 x 80 140 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)112 x 80 x 150 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)140 x 46 cm
Gewicht loopband78 kilogram
Max. belastbaar gewicht150 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid18 km/h
Motor continue vermogen2,1-3 pk 
Motor piek vermogen6,1 pk
Aantal trainingsprogramma’s75 programma’s
Max. hellingshoek15%

👍 Dit zijn de voordelen van de VirtuFit Elite Smart Touch

Wij vinden de VirtuFit Elite Smart Touch één van de beste loopbanden van dit moment. Daar kunnen en willen we niet omheen draaien, dankzij de vele voordelen.

Ontzettend veel trainingsmogelijkheden

Met de VirtuFit Elite Smart Touch haal je de meest veelzijdige loopband in huis. Dit komt onder meer doordat je van 75 automatische trainingsprogramma’s gebruik kunt maken.

Tevens is de instelbare hellingshoek een geweldige bijkomstigheid. Door deze hoek op maximaal 15% in te stellen, maak je de trainingen nóg pittiger voor jezelf.

Ideaal voor fanatieke thuissporters

Als fanatieke thuissporter ben je zeer gebaat bij de VirtuFit Elite Smart Touch:

  • Hoge maximale snelheid. De hoge maximale snelheid van 18 km/h is voor de fanatieke thuissporter ideaal. Je kunt hierdoor op hoge snelheid kortstondige trainingen afleggen. Of juist langere duurtrainingen.
  • Lokaal bestandsbeheer. Als fanatieke sporter doe je wellicht graag aan duurtrainingen. In dat geval komt het lokale bestandsbeheer ten goede. Vanuit dit beheer kun je je favoriete video’s en muziek afspelen. Tijdens de duurtrainingen hoef je je hierdoor nooit te vervelen.
  • Wifi ontvanger. De VirtuFit Elite Smart Touch is zelfs van een wifi ontvanger voorzien. Tijdens je duurtrainingen kun je hierdoor zelfs van streamingsdiensten of YouTube genieten.

Slimme loopband

In onze ogen is dit VirtuFit Elite Smart Touch één van de slimste loopbanden. Dit komt onder meer door de wifi ontvanger, maar ook door het TFT touchscreen display.

Dit display oogt luxe en zorgt voor een eenvoudige bediening. Doordat je alles eenvoudig in kunt stellen, geniet je optimaal van alle slimme mogelijkheden.

Zo is het ook mogelijk om de VirtuFit Elite Smart Touch aan je favoriete fitnessapp te koppelen. Koppel ‘m aan bijvoorbeeld Fitshow, Kinomap of Zwift en training nog leuker.

Dankzij deze apps train je ook op een interactieve manier én hou je al je vorderingen perfect in de gaten.

Slimme vormgeving

Bij het ontwikkelen van de VirtuFit Elite Smart Touch is VirtuFit niet over één nacht ijs gegaan. Dit blijkt onder meer uit de slimme vormgeving. Zo vinden wij de tablethouder en bidonhouder geweldige toevoegingen.

Dat geldt ook voor het Soft Drop inklapsysteem. Met dit systeem klap je deze loopband zonder enige moeite in. Nadat je dit hebt gedaan, berg je ‘m zeer compact en eenvoudig op. 

Ook zijn wij over het grote loopvlak erg te spreken. Het loopvlak is maar liefst 46 centimeter breed, waardoor de kans op een misstap nóg kleiner is.

In combinatie met het hoogwaardige dempingsysteem zorgt dit voor de gewenste veiligheid. Trainen op de VirtuFit Elite Smart Touch is leuk, uitdagend en duurzaam.

Ontzettend veel extra’s

Kies je voor de VirtuFit Elite Smart Touch? Dan kies je voor een loopband met ontzettend veel extra’s. Denk hierbij aan de ingebouwde speakers, een AUX-aansluiting en een USB-poort.

Tijdens je (duur)trainingen laad je dus eenvoudig je smartphone of tablet op.

Stevige loopband

Als laatste voordeel willen wij de stevigheid aanstippen. De VirtuFit Elite Smart Touch geeft simpelweg geen kik, ook niet als je net iets zwaarder dan gemiddeld bent.

Dit blijkt ook wel uit het maximale belastbare gewicht van 150 kilogram.

👎 Dit zijn de nadelen van de VirtuFit Elite Smart Touch

Is de VirtuFit Elite Smart Touch de perfecte loopband? Nee, dat is niet het geval. Wij hebben opgemerkt dat je vooral met onderstaande nadelen rekening moet houden.

Dure loopband

De VirtuFit Elite Smart Touch is niet voor elke thuissporter geschikt. Dit heeft onder meer met het forse prijskaartje te maken. De adviesprijs ligt op maar liefst €1299. 

Dit is uiteraard fors aan de prijs. Wil je echter een veelzijdige loopband die voor de fanatieke sporter geschikt is? Dan moet je ook bij andere loopbanden aan een dergelijk bedrag denken.

Alleen als je een recreatieve thuissporter bent, is dit prijskaartje veel te veel van het goede.

Zware loopband

De VirtuFit Elite Smart Touch is niet eenvoudig te monteren. Dit komt onder meer doordat ‘ie maar liefst 78 kilogram weegt. Je verplaatst ‘m hierdoor niet al te eenvoudig naar een andere verdieping in je woning.

Ook moet je door dit forse gewicht rekening houden met de nodige trillingen/dreunen in je huis.

Reviews van andere gebruikers

Online zijn de nodige reviews over de VirtuFit Elite Smart Touch te vinden. Wat hierbij vooral opvalt, is de tevredenheid. Nagenoeg alle gebruikers spreken vol lof over deze veelzijdige en hoogwaardige loopband.

Veel gebruikers roemen de vele trainingsmogelijkheden. De instelbare hellingshoek, de trainingsprogramma’s en de bluetooth ontvanger vallen bij veel mensen goed in de smaak.

De negatieve beoordelingen die wij hebben gevonden, hebben betrekking op het geluidsniveau. Trainen op de VirtuFit Elite Smart Touch brengt inderdaad veel geluid met zich mee.

Is de VirtuFit Elite Smart Touch het kopen waard?

Ja, de VirtuFit Elite Smart Touch is zeker het kopen waard. Of dit ook voor jou het geval is, hangt af van je situatie en wensen. Mocht je een fanatieke sporter zijn, ga je geen betere loopband vinden.

Deze VirtuFit loopband is veelzijdig te gebruiken, is ontzettend slim en beschikt over super veel extra’s. Elke training vul je hierdoor op een andere manier in.

Daarbij geniet je van de ongekende aantal extra’s, zoals de ingebouwde speakers, de wifi/bluetooth ontvanger en het aantal trainingsprogramma’s. Aan alle fanatieke sporters raden wij deze loopband van harte aan.


Meer van Virtufit:

Plaats een reactie