VirtuFit Easy Fit loopband: Een eerlijke review

Geweldige loopband voor thuis. Gebruiksvriendelijk voor veel thuissporters. Eenvoudig op te klappen en opvallend krachtig. Dit zijn een paar belangrijke kenmerken van de VirtuFit Easy Fit Loopband.

Deze loopband is voor veel thuissporters geschikt, biedt 36 (!) trainingsprogramma’s aan en is van de gekende kwaliteit van VirtuFit.

Bekijk onze review en kom te weten of deze loopband van VirtuFit geschikt is voor jou.

Dit moet je weten over de VirtuFit Easy Fit Loopband

  • Keuze uit 36 trainingsprogramma’s
  • Belastbaar tot 135 kilogram
  • Gebruiksvriendelijk en geschikt voor thuisgebruik
  • Eenvoudig in te klappen en te verplaatsen
  • Zeer veilig te gebruiken
  • Groot, duidelijk en handig display


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)159 x 73 x 126 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)100 x 73 x 136 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)122 x 42 cm
Gewicht loopband56 kilogram
Max. belastbaar gewicht135 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid14 km/h
Motor continue vermogen1,5 pk 
Motor piek vermogen2 pk
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s

👍 Voordelen van de VirtuFit Easy Fit loopband

De VirtuFit Easy Fit Loopband is één van de beste loopbanden van VirtuFit. Dat durven wij wel te stellen op basis van onze bevindingen. Onder aan de streep heeft deze loopband ontzettend veel te bieden.

Ideaal voor elke thuissporter

De VirtuFit Easy Fit Loopband is een ideale loopband voor elke thuissporter. Dit komt onder meer door de trainingsmogelijkheden, inklapmogelijkheid en algehele samenstelling.

De maximale snelheid van 14 km/h is ook prima. Alleen als je een echt intensieve thuissporter bent, is deze maximale snelheid niet geschikt voor je.

Voor elke andere thuissporter, en dat zijn de meeste, is dit wel een uiterst geschikte maximale snelheid.

Veel trainingsmogelijkheden

Kies je voor deze loopband van het merk VirtuFit? Dan kies je voor een loopband met veel trainingsmogelijkheden. Dit is alleen al te danken aan de vele trainingsprogramma’s; 36 programma’s om precies te zijn.

Binnen deze hoeveelheid programma’s valt onder meer het Body Fat programma op. Met dit programma verbrand je in een korte tijd bijzonder veel calorieën. Ideaal als je aan het toewerken bent naar je streefgewicht.

Overigens kun je ook nog de hellingshoek instellen. Dit kun je echter niet in elk gewenst percentage doen.

Nee, je kunt de hellingshoek van de VirtuFit Easy Fit Loopband in slechts 2 standen instellen. Dit moet je handmatig doen, waardoor dit niet ideaal is.

Makkelijk in te klappen

Na het trainen klap je de VirtuFit Easy Fit Loopband eenvoudig in. Dit is onder meer te danken aan het soft drop systeem.

Met dit systeem laat je eenvoudig het bovenste gedeelte van de loopband naar beneden zakken. Met dank aan de transportwieltjes verplaats je ‘m vervolgens eenvoudig in je woning.

Gebruiksvriendelijk ontwerp

De VirtuFit Easy Fit Loopband is één van de meest gebruiksvriendelijke loopbanden van dit moment. Dit is onder meer aan de algehele samenstelling te danken:

  • Groot en duidelijk display. Het grote en duidelijke display brengt het gewenste gebruiksgemak met zich mee. Je leest eenvoudig alle waarden af en je kunt via dit display eenvoudig de loopband instellen.
  • Bidonhouder. Tijdens het trainen komt de bidonhouder maar al te goed van pas. Goed hydrateren is immers erg belangrijk tijdens je hardlooptrainingen.
  • Noodstop. Lukt het je onverhoopt niet om op de ingestelde snelheid hard te lopen? Dan kun je de noodstop inschakelen. Deze noodstop raakt automatisch los van de loopband, zodra je (bijna) ten val komt. Het gevolg hiervan is dat de loopband volledig tot stilstand komt.
  • Geweldig dempingsysteem. De VirtuFit Easy Fit Loopband is van een 6-voudig dempingsysteem voorzien. Dit systeem ontlast je gewrichten volledig, waardoor je op een duurzame manier kunt trainen. Bang voor pijn in je lichaam hoef je dus allerminst te zijn.

👎 Nadelen van de VirtuFit Easy Fit loopband

De VirtuFit Easy Fit Loopband is volgens ons een geschikte loopband voor thuis. Tegelijkertijd moeten we stellen dat deze loopband niet perfect is. Dit heeft vooral met onderstaande gevolgen/nadelen te maken.

Niet compatibel met een smartphone

De VirtuFit Easy Fit Loopband is niet compatibel met een smartphone. Dit betekent dat je geen gebruik van fitness apps kunt maken.

Dit vinden wij zelf een opvallend nadeel met het oog op het prijskaartje. Dit is namelijk geen goedkope loopband van het merk VirtuFit.

Vrij prijzige loopband

Wij zijn van mening dat dit een vrij prijzige loopband is. De adviesprijs van VirtuFit is namelijk €899. Dat is vrij veel geld voor een loopband die voor thuisgebruik geschikt is.

Zie je dit prijskaartje ergens aan af? Ja, wel aan de kwaliteit en de vele trainingsmogelijkheden. Tegelijkertijd is het ook een feit dat vergelijkbare loopbanden een stuk goedkoper zijn.

Wij raden je daarom aan om ook naar andere loopbanden voor thuisgebruik te kijken.

Zware loopband

De VirtuFit Easy Fit Loopband is voor veel mensen geschikt. Dit komt onder meer door het hoge maximale belastbare gewicht van 136 kilogram. Om dit gewicht te bewerkstelligen, heeft VirtuFit deze loopband zelf ook vrij zwaar moeten maken.

Door het eigen gewicht van 56 kilogram is het niet al te eenvoudig om deze loopband te monteren. Of om te verplaatsen in je woning. Gelukkig kun je voor dit laatste wel gebruik maken van de transportwieltjes.

Reviews van andere gebruikers

Voor deze VirtuFit Easy Fit Loopband review hebben wij ook naar de reviews van andere gebruikers gekeken. Daarbij viel direct op dat de meeste gebruikers vol lof zijn over deze loopband.

Zij roemen de hoge maximale belastbaarheid, de samenstelling en de trainingsmogelijkheden. Ook geven veel gebruikers aan dat de kwaliteit prima is.

Dit merken zij onder meer aan de stevigheid, het grote display en het geweldige inklapsysteem. Al met al zijn de meeste gebruikers super tevreden.

Is de VirtuFit Easy Fit Loopband het kopen waard?

Ja, de VirtuFit Easy Fit Loopband kán het kopen waard zijn. Of dit voor jou ook het geval is, hangt af van het gewenste gebruik en je budget. Mocht je liever zo min mogelijk geld uitgeven, bestaan er goedkopere varianten.

Of wil je op een zeer rustige manier trainen? Dan heeft de VirtuFit Easy Fit Loopband mogelijk iets teveel te bieden.

Mocht je op een recreatieve manier thuis willen trainen, is dit hoe dan ook één van de beste loopbanden van dit moment!


Meer van Virtufit:

Plaats een reactie