Strengthmaster loopband: kopen of laten lopen?

Ben je online op zoek gegaan naar een nieuwe loopband voor thuis? Ben je hierbij bij het merk Strengthmaster uitgekomen? Dan vraag je je ongetwijfeld af op een loopband van dit merk aan te raden is.

Het antwoord op je vraag vind je in dit artikel. In dit artikel vertellen wij je graag alles over dit merk en over de loopbanden van dit merk.

Over het merk Strengthmaster

De naam van dit merk doet vermoeden dat men zich alleen op krachtapparaten richt. Niks is echter minder waar. In de afgelopen jaren heeft Strengthmaster een goede naam opgebouwd in de wereld van loopbanden.

In de hoogtijdagen wist dit merk meerdere loopbanden aan te bieden. De TM6030, TM6070 en TR3000 waren populaire loopbanden van dit merk. Toch is door de jaren heen de klad gekomen in dit merk. En ook in het aanbod van dit merk.

Op dit moment biedt Strengthmaster eigenlijk geen nieuwe loopbanden meer aan. Als je online op zoek naar informatie over dit merk gaat, kom je ook weinig informatie tegen.

Kijken we naar het aanbod bij Bol.com, zien we een paar Strengthmaster loopbanden naar voren komen. Bij elke loopband staat echter dezelfde boodschappen: Niet leverbaar.

Het heeft er bovendien schijn van dat deze loopbanden ook niet meer leverbaar worden.

Waarom verkoopt Strengthmaster geen nieuwe loopbanden meer?

Het exacte antwoord op deze vraag moeten wij je schuldig blijven. Wij hebben echter wel zo onze vermoedens.

Zo is het goed mogelijk dat Strengthmaster uiteindelijk de concurrentiestrijd verloren heeft. Andere merken, zoals VirtuFit en Tunturi, hebben de markt van loopbanden aanzienlijk veranderd.

Mogelijk heeft Strengthmaster hier niet op tijd op in kunnen spelen.

We dachten ook even dat Strengthmaster haar aanbod veranderd zou hebben. Dat is echter niet het geval, getuige de website van dit merk. Op de website kom je de 3 productcategorieën van dit merk direct tegen: hometrainers, loopbanden en ecliptische hometrainers.

Kies je vervolgens voor de categorie ‘Loopband’? Dan kom je de 4 series tegen: TM, MX, MI en MF. Deze series waren lange tijd populaire, maar zijn op dit moment dus niet meer verkrijgbaar.

Althans; niet in ons land. Het is goed mogelijk dat Strengthmaster wel nog in andere landen actief is.

Kun je helemaal geen Strengthmaster loopbanden meer kopen?

Het klopt dat je geen nieuwe Strengthmaster loopbanden meer kunt kopen. Wat je wel kunt doen, is voor een tweedehands loopband van Strengthmaster kiezen.

Bij verschillende online marktplaatsen kom je de tweedehands varianten tegen. Als je één van deze modellen wilt kopen, raden wij je graag het volgende aan:

  • Zorg ervoor dat je kritisch bent. Vraag bij de verkoper zoveel mogelijk foto’s op. Vraag ook duidelijk of alle onderdelen goed functioneren, of de loopband lawaai maakt en of het display nog naar wens werkt.
  • Vraag het typenummer op. Het is ook aan te raden om bij de verkoper het typenummer op te vragen. Via de website van Strengthmaster kun je vervolgens alle specificaties en dergelijke over deze loopband opzoeken.
  • Kijk goed naar het prijskaartje. Voor een tweedehands Strengthmaster loopband wordt waarschijnlijk een interessante prijs gevraagd. Logisch ook, maar je moet alsnog goed naar dit prijskaartje kijken. Is het met dit prijskaartje wel handig om voor een tweedehands variant te gaan? Of kun je toch beter voor een gloednieuwe loopband kiezen?

Bij een tweedehands Strengthmaster loopband moet je sowieso met een paar beperkingen rekening houden. In het verleden was Strengthmaster een innovatief merk, maar dat is op dit moment compleet anders.

De technologieën en ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Je kunt hierdoor een oude Strengthmaster loopband niet meer vergelijken met een gloednieuwe loopband.

Wat typeert een Strengthmaster loopband?

Het eerste dat bij een Strengthmaster loopband opvalt, is het grote display. Het display is van heel veel toetsen en mogelijkheden voorzien.

Dit staat op zich professioneel, maar het brengt niet direct een makkelijke bediening met zich mee. Wij zouden zelf meer de voorkeur aan eenvoud hebben gegeven.

Wat ook opvalt, is het extreem forse gewicht. Elke Strengthmaster loopband weegt onwijs veel, waardoor je ‘m lastig naar een andere verdieping kunt verplaatsen. Juist voor thuisgebruik heb je meer baat bij een lichtgewicht loopband.

Dat de Strengthmaster loopbanden zo zwaar zijn, komt onder meer door de afmetingen. Eigenlijk elke Strengthmaster loopband is groot uitgevoerd.

Ook is elke Strengthmaster loopband van een breed loopvlak voorzien. Dat is op zich een voordeel, maar uit zich dus wel in het forse gewicht.

Onder aan de streep kan een Strengthmaster loopband zeker interessant zijn. Het is echter jammer dat dit merk geen nieuwe loopbanden meer aanbiedt.

Je komt hierdoor vanzelf uit bij een tweedehands variant van dit merk. Zit je daar op te wachten? Of koop je liever een gloednieuwe loopband van een ander merk?

Conclusie

Wij vinden het jammer dat Strengthmaster geen nieuwe loopbanden meer aanbiedt. Daarbij moeten we ook stellen dat de tweedehands Strengthmaster loopbanden niet aan onze wensen voldoen.

Die loopbanden zijn simpelweg achterhaald. Dit komt niet zozeer door het merk zelf, maar puur door alle ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat een Strengthmaster loopband niet meer met een nieuwe loopband te vergelijken is.

Ons advies is daarom om op zoek naar een andere, nieuwe loopband te gaan. Je hebt op dit moment de keuze uit een divers aanbod, waarbij sommige nieuwe loopbanden opvallend voordelig geprijsd zijn.

Klik op de knop hieronder om de beste loopbanden voor thuis van dit moment te bekijken:


1 gedachte over “Strengthmaster loopband: kopen of laten lopen?”

Plaats een reactie