Stille loopband: De 5 beste stilste loopbanden

Irriteer je je ook zo aan het geluidsniveau van een loopband? Dan kun je de keuze maken voor een stille loopband.

Een stille loopband maakt logischerwijs een stuk minder lawaai, waardoor je je niet meer hoeft te irriteren. Dit komt het positieve gevoel tijdens het trainen alleen maar ten goede.

Maar, wat is nou een goede stille loopband? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een stille loopband? Je leest het allemaal in dit artikel.

5 beste stille loopbanden uitgelicht

Heb je het idee dat een stille loopband perfect op je wensen aansluit? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande 5 loopbanden te kiezen.

Wij zijn van mening dat dit de 5 beste stille loopbanden van dit moment zijn:

  1. VirtuFit Elite Smart Touch Loopband
  2. VirtuFit Totally Foldable TR-50i
  3. Focus Fitness Jet 7 iPlus
  4. Flow Fitness DTM400i Loopband
  5. Sole Fitness F63

1. VirtuFit Elite Smart Touch Loopband

VirtuFit-Elite-Smart-Touch-zwift-loopband

De VirtuFit Elite Smart Touch Loopband is de beste stille loopband van dit moment. Dit is onder meer aan de schokdemping te danken.

Dit loopvlak beschikt over een geweldig dempingsysteem, waardoor de meeste krachten perfect opgevangen worden. Dit is goed voor je lichaam, maar ook absoluut voor het geluidsniveau.

Verder geniet je bij deze loopband van een stevig frame. Het onderstel is bijvoorbeeld perfect waterpas te zetten, waardoor de loopband zo stevig als een huis staat.

Ook dat draagt bij aan het lage geluidsniveau. Ondertussen biedt deze loopband ook nog heel veel trainingsmogelijkheden en is het loopvlak lekker groot.
2. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit-Totally-Foldable-TR-50i-kleine-opvouwbare-loopband

We blijven nog even bij het merk VirtuFit, aangezien we ook over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i enthousiast zijn. Voor beginnende- en recreatieve hardlopers is dit de beste stille hardloopband.

Deze loopband is een stuk eenvoudiger dan bovenstaande variant, waardoor ‘ie ook een stuk goedkoper is.

Bij deze loopband hoef je niet bang te zijn voor een fors geluidsniveau. De loopband staat zo stevig als een huis, beschikt over geweldige dempers en is lekker licht van gewicht. Door het minieme gewicht geeft deze loopband ook een stuk minder trillingen af.
3. Focus Fitness Jet 7 iPlus

Focus Fitness Jet 7 iPlus stille loopband

Wil je een stille loopband hebben waarmee je intensief kunt trainen? Dan is de Focus Fitness Jet 7 iPlus mogelijk de beste optie voor je. Door een uniek dempingsysteem maakt deze loopband amper lawaai. Het stevige frame doet hier nog een schepje bovenop.

Daarbij valt ook de diversiteit van deze loopband af. Door de iPlus module kun je bijvoorbeeld van allerlei loopband apps gebruik maken. Je bent hierdoor in staat om interactief, leuk én intensief te trainen.

Deze loopband beschikt ook nog over de nieuwste technologieën. Dit komt zowel de werking en het gemak als het geluidsniveau ten goede.
4. Flow Fitness DTM400i Loopband

Flow-Fitness-DTM400i-helling-loopband

De Flow Fitness DTM400i Loopband is volgens ons onderzoek ook een prima stille loopband. Deze loopband is eenvoudig vormgegeven, waardoor ‘ie lekker licht van gewicht is.

Alleen dat gegeven komt het geluidsniveau al ten goede. Daarnaast geniet je bij deze loopband van een prima dempingsysteem. Door dit systeem maakt de loopband significant minder lawaai.

Tevens heeft Flow Fitness voor een geweldige motor gekozen. Deze motor is niet alleen krachtig, maar maakt ook nog eens weinig lawaai. Je traint hierdoor op een intensieve manier, zonder dat de loopband al te veel herrie maakt.

Deze loopband biedt ook nog veel trainingsmogelijkheden, inclusief een instelbare hellingshoek tot 12%.
5. Sole Fitness F63

Sole-Fitness-F63-loopband-voor-zwift

Als je op een intensieve en stille manier wilt trainen, is de Sole Fitness F63 een aanrader. Met deze loopband ben je in staat om zeer intensief te trainen, terwijl de loopband zelf niet al te veel herrie maakt.

Dit is te danken aan de stille motor, de schokdemping, de gebruikte materialen, de gebruikte onderdelen en de algehele afwerking.

Wel moet je bij deze stille loopband even goed naar de prijs kijken. Doordat dit eigenlijk een loopband voor professioneel gebruik is, moet je hier vrij veel geld aan uitgeven. Je krijgt hier echter wel een hoop voor terug.
Wat typeert een stille loopband?

Waarom is de ene loopband een stuk stiller dan de andere loopband? Dit heeft onder meer met onderstaande kenmerken van een stille loopband te maken:

  • Een stille motor. Als je een elektrische auto naast een benzine auto zet, valt direct de stilte van de elektrische auto op. Nou, dat is ook het geval bij een stille loopband. Zo’n loopband beschikt over een stille motor, waardoor het aandrijven van de loopband met weinig tot geen geluid gepaard gaat.
  • Een goed dempingsysteem. Het dempingsysteem is één van de belangrijkste onderdelen van een loopband. Dit systeem neemt de kracht weg, terwijl het ook nog geluiddempend werkt.
  • Een stevig frame. Het frame/onderstel van een loopband moet ook stevig zijn. Zolang dit frame stevig én stabiel staat, piept en kraakt het amper tot niet. Kies je echter voor een goedkope loopband met een instabiel frame? Dan merk je dit overduidelijk aan het forse geluidsniveau.
  • De juiste materialen en onderdelen. Als je een goedkope loopband wilt kopen, zit je met een stille loopband vaak niet goed. De stille loopbanden zijn namelijk van de beste materialen en onderdelen vervaardigd, waardoor de loopband een stuk minder lawaai maakt. Doordat in een goedkope loopband andere materialen en onderdelen zitten, maken die loopbanden veelal meer geluid.

Voor wie is een stille loopband geschikt?

Een stille loopband is eigenlijk voor elke hardloper geschikt. Des te stiller de loopband is, des te fijner je traint.

Maar, in specifieke situaties is een stille loopband al helemaal ideaal. Dit is bijvoorbeeld het geval als je je loopband in een appartement wilt gebruiken.

Je buren zullen maar al te blij zijn als je voor een stille loopband kiest. Ook een loopband voor ouderen moet bij voorkeur stil zijn. Veel ouderen wonen immers in een appartementen- of flatcomplex.

Ben je serieus naar trainingsdoelen aan het toewerken? Ook dan heb je baat bij een stille loopband. Als de loopband stil is, biedt dit de mogelijkheid om ook ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg te trainen.

Je bent hierdoor in staat om, in combinatie met je drukke baan, de gestelde trainingsdoelen alsnog te behalen.

Hoe kun je een loopband zelf stiller maken?

Heb je een loopband in je woning staan? Dan is het mogelijk om die loopband zelf stiller te maken. Dit doe je bijvoorbeeld met een beschermmat voor de loopband.

Deze mat leg je onder de loopband, waarna deze mat een geluiddempend effect met zich mee brengt. De mat zorgt ook nog voor het wegnemen van trillingen en het beschermt de vloer.

Verder is het aan te raden om je loopband goed te onderhouden. Zo is het van belang dat je de band af en toe met speciale smeerolie in smeert. Deze olie voorkomt dat de band uitdroogt. En voorkomt daarmee ook dat de loopband meer lawaai gaat maken.

Een aanrader?

Ja, een stille loopband voor thuis is eigenlijk altijd een aanrader. Je bent in staat om op een stillere manier op de loopband te trainen, waardoor je je niet aan het geluid hoeft te storen.

Ook je huisgenoten, gezinsleden en/of buren zijn maar al te blij met een loopband die amper lawaai maakt. Bovendien heb je de keuze uit méér dan voldoende stille loopbanden. Je kunt hierdoor altijd een stille loopband uitkiezen die volledig op je wensen aansluit.


Misschien ook interessant: