Senz Sports M800: Review & ervaringen

Met de Senz Sports M800 richt het merk Senz Sports zich op de thuissporter. Dit doet men ontzettend goed, aangezien deze hardloopband ideaal is voor de thuissporter.

Hij beschikt over veel trainingsprogramma’s, is compact, is opvallend voordelig en beschikt over een stille motor. Al met al het perfecte trainingsmaatje voor de recreatieve- tot fanatieke thuissporter.

In deze review kom jij te weten of deze loopband de perfecte match is voor jou. Lees snel verder!

Dit moet je weten over de Senz Sports M800

 • De Senz Sports M800 is een zeer betaalbare loopband
 • Je hebt uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s de keuze
 • Duurzame en stille ECM-motor
 • Opvallend compacte loopband (ook inklapbaar)
 • Maximale snelheid van 16 kilometer per uur
 • Ideaal voor de thuissporter


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)140 x 71 x 130 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)84 x 71 x 124 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)115 x 42 cm
Gewicht loopband43 kilogram
Max. belastbaar gewicht100 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid16 km/h
Motor continue vermogen1,5 pk 
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s
Aantal hellingshoeken3 levels

👍 Dit zijn de voordelen van de Senz Sports M800

Voor veel thuissporters is de Senz Sports M800 een ideale loopband. Dit heeft hoofdzakelijk met onderstaande voordelen te maken.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Senz Sports M800 kun je op talloze manieren trainen. Dit is aan deze factoren te danken:

 • 36 trainingsprogramma’s. Met één druk op de knop selecteer je één van de 36 trainingsprogramma. Dankzij dit programma train je vervolgens op een ideale manier.
 • Instelbare hellingshoek. Je kunt de hellingshoek van de Senz Sports M800 ook nog instellen. Jammer genoeg kun je dit in ‘slechts’ 3 levels doen.
 • Hoge maximale snelheid. De hoge maximale snelheid is ook een groot voordeel. Met name voor de fanatieke thuissporter biedt dit de nodige voordelen.

Opvallend compact

Met de Senz Sports M800 haal je ook nog een compacte loopband in huis. Zo is ‘ie slechts 140 centimeter lang.

Andere loopbanden gaan qua lengte meer richting de 200 centimeter. Dit houdt in dat je de Senz Sports M800 eenvoudig een plekje in je woning geeft.

Eenvoudig inklapbaar

Bovenstaand voordeel gaat met dit voordeel hand in hand: je kunt deze loopband eenvoudig inklappen. Hierdoor berg je deze loopband eenvoudig in je woning op.

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, is deze loopband ingeklapt ook erg compact.

Geweldige motor

De motor is één van de belangrijkste onderdelen van de Senz Sports M800. Men heeft bij deze loopband namelijk voor een nieuwe ECM-motor gekozen.

Een groot voordeel van deze motor is het gebrek aan slijtage, waardoor de motor ontzettend lang mee gaat.

Een ander voordeel is het zeer lage geluidsniveau. Als je op de Senz Sports M800 hardloopt, is dit niet al te goed te horen. Je kunt hierdoor ook ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat op deze loopband trainen.

Duurzaam trainen

Op de Senz Sports M800 kun je ook nog duurzaam trainen. Dit komt onder meer door het relatief brede loopvlak. Met een breedte van 42 centimeter is dit loopvlak breder dan gemiddeld, waardoor de kans op een misstap des te kleiner is.

Tevens zijn wij over het dempingsysteem erg te spreken. Senz Sports heeft voor een 6-voudig dempingsysteem gekozen, waardoor alle klappen goed opgevangen worden.

Trainen is hierdoor minder belastend voor je gewrichten. Ook is de kans op blessures hierdoor aanzienlijk kleiner.

Opvallend betaalbaar

De Senz Sports M800 is al met al een top loopband voor de thuissporter. Dit wordt nog verder versterkt door het prijskaartje. Voor deze prima loopband betaal je slechts €399 op het moment van schrijven.

Dankzij dit prijskaartje ligt deze loopband binnen het budget van de meeste thuissporters.

Dit voordelige prijskaartje zie je overigens nergens aan terug. De Senz Sports M800 is gewoon van een top kwaliteit. Dat kun je sowieso wel aan het A-merk Senz Sports overlaten.

Handig display

Tot slot willen wij het duidelijke LCD display als een voordeel aanstippen. Dit display is lekker groot, is eenvoudig te gebruiken en biedt alle gewenste informatie.

Zo lees je van dit display eenvoudig je afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik en hartslag af. Voor de hartslagmeting kun je je handen op de hartslagsensoren leggen.

👎 Dit zijn de nadelen van de Senz Sports M800

De Senz Sports M800 is geen perfecte loopband. Wij zijn hier enthousiast over, maar je moet ook met een paar aandachtspunten rekening houden.

Geen smartphone koppeling

De Senz Sports M800 heeft jammer genoeg geen bluetooth ontvanger. Je kunt hierdoor niet je smartphone aan deze loopband koppelen. Dat brengt eigenlijk op meerdere gebieden een beperking met zich mee:

 • Het is lastig(er) om je trainingsprestaties te monitoren. Met een goede fitness app kun je al je trainingsprestaties opmeten en monitoren. Dat is jammer genoeg bij de Senz Sports M800 dus niet mogelijk.
 • Je kunt niet interactief trainen. Met de beste fitness apps kun je ook nog interactief trainen. Daar is bij de Senz Sports M800 jammer genoeg ook geen sprake van.

Niet voor iedereen geschikt

De Senz Sports M800 is niet voor iedereen geschikt. Dit komt puur door het maximaal belastbare gewicht van 100 kg.

Zodra je meer dan 100 kg weegt, kun je niet op een veilige manier gebruik van deze loopband maken.

Reviews van andere gebruikers

Door de jaren heen is de Senz Sports M800 een populaire loopband geworden. Dit blijkt onder meer uit het aantal online reviews over deze loopband. Bij deze reviews valt één ding direct op: de meeste gebruikers spreken hier vol lof over.

Nagenoeg alle gebruikers roemen de Senz Sports M800. Zij roemen de trainingsmogelijkheden, de samenstelling en het fijne display.

Ook de inklapbaarheid en prijs-kwaliteitsverhouding komen in veel reviews positief naar voren.

Wel zijn er her en der ook negatieve woorden te vinden. Deze woorden hebben betrekking op bijvoorbeeld statische materialen en op een summiere handleiding.

Is de Senz Sports M800 het kopen waard?

Ja, wij vinden de Senz Sports M800 absoluut het kopen waard.

Voor de thuissporter vinden wij dit zelfs één van de beste hardloopbanden van dit moment. Met alle dank aan de samenstelling, vele trainingsmogelijkheden en hoge instelbare snelheid.

Tevens vinden wij dit voor in veel huizen een geschikte loopband. Dit komt door de compacte afmetingen en de eenvoudige inklapbaarheid. Het voordelige prijskaartje maakt voor ons het plaatje compleet!


Meer van Senz Sports:

Plaats een reactie