Senz Sports M500: De beste wandelband voor jou? (Review)

De Senz Sports M500 is misschien wel één van de beste wandelbanden van dit moment. Hij is niet voor hardlopen geschikt, maar sluit wel perfect op de wensen van de recreatieve thuiswandelaar aan.

Deze loopband is bijvoorbeeld ontzettend compact en beschikt over een stille motor. Ook is de algehele prijs-kwaliteitverhouding naar onze wens.

Bekijk onze review en kom alle belangrijke informatie en de voor- en nadelen te weten.

Dit moet je weten over de Senz Sports M500:

  • Alleen een wandelband, geen hardloopband
  • Maximale snelheid van 6 km/h
  • Zeer handige vormgeving (13 cm hoog)
  • Stille en duurzame motor
  • Breed loopvlak
  • Ideaal voor thuisgebruik


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)144 x 61 x 13 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)122 x 45 cm
Gewicht loopband28 kilogram
Max. belastbaar gewicht100 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid6 km/h
Motor continue vermogen1 pk 

👍 Dit zijn de voordelen van de Senz Sports M500

Met de Senz Sports M500 haal je een geweldige wandelband in huis. Dit is, wat ons betreft, voornamelijk aan onderstaande voordelen te danken.

Geweldige motor

De motor vinden wij één van de absolute pluspunten. Het merk Senz Sports heeft voor een gloednieuwe ECM-motor gekozen. Deze motor blinkt op meerdere gebieden uit:

  • De motor is ontzettend stil. Dankzij het lage geluidsniveau is dit een wandelband die je de gehele dag door kunt gebruiken. Ook ’s avonds laat, terwijl je gezinsleden mogelijk al op bed liggen.
  • De motor is duurzaam. Met de motor van de Senz Sports M500 ben je ook van een lange levensduur voorzien. Hij werkt zonder enige vorm van slijtage.

Ideaal voor wandelen

Ben je op zoek naar een hardloopband? Dan valt de Senz Sports M500 direct af. Dit is immers een wandelband en géén hardloopband. In onze ogen is dit wel de ideale band om te wandelen.

Dit komt onder meer door de snelheid die je eenvoudig instelt. De maximale snelheid van 6 km/h sluit uiteraard ook perfect op de wensen van een thuiswandelaar aan.

Erg compact

Kies je voor de Senz Sports M500? Dan kies je voor een compacte loopband. Dat blijkt onder meer overduidelijk uit de hoogte van slechts 13 centimeter.

Door deze beperkte hoogte schuif je ‘m eenvoudig onder je bed. Dit maakt het opbergen van deze wandelband des te eenvoudiger.

Breed loopvlak

De Senz Sports M500 is dus een compacte wandelband. Wat daardoor extra goed opvalt, is de breedte van het loopvlak. Senz Sports heeft voor een loopvlak van 45 centimeter gekozen.

De kans op een misstap is hierdoor miniem. Je zet je voeten veilig en zonder te kijken op het loopvlak neer. De prima demping zorgt vervolgens ook nog voor het opvangen van de klappen.

Heerlijk, duurzaam en veilig wandelen; dat doe je op de Senz Sports M500.

Handig LCD scherm

Voor deze Senz Sports M500 review hebben we naar vergelijkbare wandelbanden gekeken. Wat daarbij opviel, is dat veel andere varianten geen display hebben. De Senz Sports M500 beschikt gelukkig wel over een LCD display.

Dankzij dit display heb je perfect zicht op je trainingsgegevens. Je leest onder meer de snelheid, tijd van de training, aantal stappen, afgelegde afstand en de verbrande calorieën af.

Top prijs-kwaliteitsverhouding

Met de Senz Sports M500 haal je een geweldige wandelband in huis. Dit is aan bovenstaande voordelen te danken én aan de algehele kwaliteit. Senz Sports is nu eenmaal één van de beste merken binnen het huidige aanbod.

Ook het prijskaartje valt in positieve zin op. Voor de Senz Sports M500 betaal je ongeveer €400. Dit is op zich vrij veel geld, maar het is wél een loopband waar je jarenlang mee doet. Dit stelt het prijskaartje, wat ons betreft, toch in een ander daglicht.

Makkelijk te bedienen

Via het LCD display hou je je trainingsprestaties in de gaten. Maar, hoe kun je dan de Senz Sports M500 naar wens instellen? Dit doe je met de meegeleverde afstandsbediening.

Met deze afstandsbediening stel je bijvoorbeeld de gewenste snelheid in.

Lichtgewicht

De Senz Sports M500 weegt slechts 28 kilogram. Wij kunnen hierdoor stellen dat dit een lichtgewicht wandelband is. Je kunt ‘m hierdoor vrij eenvoudig in je woning verplaatsen.

Dat is ook nog te danken aan de transportwieltjes. Met deze wieltjes verplaats je ‘m eenvoudig in je woning.

👎 Dit zijn de nadelen van de Senz Sports M500

In onze ogen is de Senz Sports M500 een geschikte wandelband voor thuisgebruik. Wel wijzen wij je graag op onderstaande nadelen, voordat je de knoop doorhakt.

Niet voor hardlopen geschikt

De maximale snelheid is slechts 6 kilometer per uur. Dit betekent dat deze loopband niet voor hardlopen geschikt is. Dit betekent ook dat deze loopband niet voor de serieuze/fanatieke thuissporter geschikt is.

De Senz Sports M500 leent zich niet voor de fanatieke(re) trainingen.

Niet voor zwaardere mensen

De Senz Sports M500 heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Dit valt ons eerlijk gezegd een beetje tegen.

Zodra je meer dan 100 kg weegt, kun je al geen gebruik meer van deze wandelband maken. Dit hadden wij liever anders gezien.

Reviews van andere gebruikers

De Senz Sports M500 is grotendeels naar onze wens. Geldt dit ook voor de huidige gebruikers? Ja, absoluut. Wij zijn online veel positieve beoordelingen over deze loopband tegengekomen.

Veel gebruikers roemen de algehele samenstelling. De loopband is volgens hen ideaal voor thuisgebruik, eenvoudig te bedienen en van de gewenste kwaliteit. Ook over de eenvoudige montage zijn veel lovende woorden te vinden.

Uit de reviews van andere gebruikers bleek nog één ding: dit is een populaire wandelband. We zijn veel reviews over de Senz Sports M500 tegengekomen. Dat verreweg het grootste gedeelte (erg) positief is, is volgens ons veelzeggend.

Is de Senz Sports M500 het kopen waard?

Ja, de Senz Sports M500 is zeker het kopen waard. Als je een wandelband voor thuis aan wilt schaffen, is dit één van de beste opties. Hij is van de gewenste kwaliteit, kent een ideale samenstelling en is ideaal voor thuisgebruik.

Dat laatste komt onder meer door het lage geluidsniveau en de beperkte hoogte. Het brede loopvlak, de eenvoudige bediening en het dempingsysteem dragen bij aan het algehele gebruiksgemak.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over de Senz Sports M500! 


Meer van Senz Sports:

Plaats een reactie