Senz Sports M1000: De beste keuze voor jou? (Review)

Binnen het aanbod van Senz Sports is de M1000 het topmodel. Dit blijkt niet zozeer uit het voordelige prijskaartje, maar wel uit de ongekende hoeveelheid trainingsmogelijkheden.

Deze loopband is bovendien eenvoudig inklapbaar en stelt je in staat om op een duurzame manier te trainen.

Onder aan de streep vinden wij dit één van de beste loopbanden voor de recreatieve- én fanatieke thuissporter. Is dit misschien dan ook de ideale loopband voor jou? Je komt het te weten in deze review!

Dit moet je weten over de Senz Sports M1000

  • Voor elke thuissporter uitermate geschikt
  • Eenvoudig in te klappen en op te bergen
  • Keuze uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s
  • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
  • Duidelijk en groot display
  • Niet de hoogste maximale snelheid (13km/h)


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)151 x 69 x 135 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)81 x 69 x 138 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)125 x 42 cm
Gewicht loopband48 kilogram
Max. belastbaar gewicht100 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid13 km/h
Motor continue vermogen1,5 pk 
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s

👍 Dit zijn de voordelen van de Senz Sports M1000

Ben je op zoek naar een geschikte hardloopband voor thuisgebruik? Dan sluit de Senz Sports M1000 ongetwijfeld feilloos op je wensen aan. Met alle dank aan onderstaande voordelen.

Veel trainingsprogramma’s

De Senz Sports M1000 biedt maar liefst 36 trainingsprogramma’s aan. Alleen dit aantal al vinden wij geweldig. Dankzij dit aantal programma’s train je immers op de gewenste manier.

Ook ben je hierdoor in staat om op een gevarieerde manier te trainen.

Het soort trainingsprogramma’s is dan ook nog naar onze wens. Zo kun je voor een speciale conditietraining, een speciale calorieverbranding en een intervaltraining kiezen.

Tevens is het mogelijk om je eigen programma’s samen te stellen.

Eenvoudig op te bergen

De Senz Sports M1000 is een relatief kleine loopband. Hij is slechts 151 centimeter lang, terwijl veel andere loopbanden richting de 2000 centimeter lang gaan. Je geeft ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je woning.

Na je training berg je ‘m bovendien eenvoudig op. Dat is te danken aan de inklapbaarheid. Klap de Senz Sports M1000 in en geniet van een vrij compact ‘pakketje’.  Dat pakketje berg je vervolgens eenvoudig ergens in je woning op.

Top prijs-kwaliteitverhouding

Met een Senz Sports loopband haal je kwaliteit in huis. Daar is bij de Senz Sports M1000 al helemaal sprake van. Binnen het aanbod is dit immers het topmodel.

Dit merk je aan de afwerking en aan de gebruikte materialen. Al dit moois uit zich in een lange levensduur.

Wat wij daarbij eveneens een groot voordeel vinden, is het prijskaartje. Voor de Senz Sports M1000 betaal je slechts €449 op het moment van schrijven.

Een dergelijke loopband ga je voor een dergelijke prijs niet bij andere merken vinden.

Op dit gebied scoort Senz Sports dus hoge punten met de M1000.

Geweldig LED scherm

Senz Sports heeft de M1000 van een geweldig LED scherm voorzien:

  • Het scherm is ontzettend goed af te lezen. Dit komt onder meer doordat het kraakhelder en lekker groot is. Ook is de stand van het scherm perfect ten opzichte van je staplek op de loopband zelf.
  • Biedt veel informatie. Op het display lees je ook alle mogelijke informatie af. De snelheid, afstand, tijd, hartslag en het calorieverbruik lees je eenvoudig en snel af. 
  • Eenvoudig in te stellen. Via het display geniet je ook van het gewenste gebruiksgemak. Je stelt eenvoudig de loopband in of je selecteert direct het gewenste trainingsprogramma.

Eenvoudig te monteren

Spreken de vele voordelen van de Senz Sports M1000 je aan? Als je deze loopband aanschaft, krijg je ‘m voorgemonteerd geleverd.

Je monteert ‘m eenvoudig en zet ‘m vervolgens op de gewenste plek in je woning. Vanaf dat moment geniet je optimaal van alle bovengenoemde voordelen.

👎 Dit zijn de nadelen van de Senz Sports M1000

Is de Senz Sports M1000 de perfecte loopband voor elke thuissporter? Nee, dat is niet het geval. Je moet met een paar belangrijke aandachtspunten rekening houden.

Geen koppeling met smartphone of borstband

Wil je op een interactieve manier trainen? Dan is de Senz Sports M1000 minder geschikt voor je. Je kunt deze loopband namelijk niet aan je smartphone koppelen.

Dit houdt in dat je geen gebruik van fitness apps kunt maken. Het is hierdoor ook niet mogelijk om je trainingsprestaties bij te houden en te monitoren.

Overigens kun je ook geen borstband aan deze loopband koppelen. Dit maakt het opmeten van je hartslag dus iets complexer.

Beperkte maximale snelheid

Wij vinden de Senz Sports M1000 een ideale loopband voor de recreatieve sporter. Voor de fanatieke sporter vinden wij hem ook goed, maar hij is voor hen niet perfect. Dit heeft met de beperkte maximale snelheid te maken.

Op deze loopband loop je met maximaal 13 km/h. Dit is op zich een aardige snelheid, maar kan niet tippen aan de maximale snelheid van andere loopbanden. Bij andere loopbanden kun je tot wel 18 of zelfs 20 km/h hardlopen.

Is dit een groot nadeel? Dit hangt vooral van jouw situatie en wensen af. Wil je héél intensief kunnen trainen? Dan kies je beter voor een andere hardloopband.

Wil je op een semifanatieke manier trainen? Dan is de maximale snelheid van 13 km/h waarschijnlijk prima.

Reviews van andere gebruikers

De Senz Sports M1000 is door de jaren heen populair geworden. Dit blijkt onder meer uit de vele reviews die wij online gevonden hebben. Het grootste gedeelte van deze reviews is ook nog eens super positief.

Veel mensen geven de Senz Sports M1000 de maximale score. Dit houdt in dat zij hier uitermate te spreken over zijn.

Ze roemen de bediening, de afmetingen, het aantal trainingsprogramma’s en de algehele samenstelling. Ook zien wij in veel reviews de prima prijs-kwaliteitsverhouding benoemd worden.

Opvallend: er zijn weinig tot geen negatieve reviews te vinden. Veelzeggend voor deze prima loopband van het merk Senz Sports.

Is de Senz Sports M1000 het kopen waard?

Ja, wij vinden de Senz Sports M1000 het kopen waard. Met name als je een recreatieve- tot semifanatieke hardloper bent, is dit een geweldige optie.

Deze loopband biedt veel trainingsmogelijkheden, kent een prima samenstelling én is opvallend betaalbaar.

Voor veel vergelijkbare loopbanden moet je een stuk dieper in de buidel tasten.


Meer van Senz Sports:

Plaats een reactie