Mini loopband kopen? Bekijk hier de top 6 van 2024

Loopbanden worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten aangeboden. Om tot de beste koop te komen, moet je daarom goed over je wensen nadenken.

Ditzelfde geldt ook voor je situatie. Blijkt daaruit dat je eigenlijk geen ruimte voor een ‘normale’ loopband hebt? Dan is een mini loopband een perfect alternatief.

Een mini loopband is super compact, zoals de naam al zegt. Dit betekent dat je zo’n mini loopband makkelijk een plekje in je woning kunt geven.

Dit betekent ook dat je zo’n mini loopband makkelijk op kunt bergen. Net zoals dat dit bij een kleine loopband goed te doen is.

6 beste mini loopbanden uitgelicht

Klinken bovenstaande voordelen bij jou als muziek in de oren? Dan hebben wij één goed advies voor je: neem onderstaande reviews door.

In deze reviews laten wij je namelijk kennismaken met de 6 beste mini loopbanden van dit moment.

Als je voor één van deze mini loopbanden kiest, doe je volgens ons een meer dan verstandige aankoop.

  1. Focus Fitness Jet 1
  2. Senz Sports M500
  3. VirtuFit Walkingpad 100
  4. Flow Fitness Walker DTM100i Walkingpad Loopband
  5. Gymstick Walking Pad Pro
  6. Senz Sports M1000

1. Focus Fitness Jet 1

Focus-Fitness-Jet-1-kleine-loopband

Ben je op zoek naar een mini hardloopband? Dan kun je eigenlijk niet om de Focus Fitness Jet 1. Het klopt dat deze loopband groter is dan andere varianten, maar het is wel een volwaardige loopband.

Dit betekent dat je op deze loopband kunt hardlopen. Bij bijvoorbeeld een wandelband is dat niet het geval.

Met de Focus Fitness Jet 1 train je zodoende op een intensieve manier. Nadat je dat gedaan hebt, berg je deze mini loopband ook nog makkelijk op.

Deze loopband is namelijk inklapbaar, waardoor ‘ie weinig ruimte in beslag neemt. Dit maakt deze mini loopband ook geschikt voor mensen die in een appartement wonen.
2. Senz Sports M500

Senz-Sports-M500-loopband-kleine-ruimte

Wil je voor de allerkleinste loopband gaan? En heb je er vrede mee dat dit dan een wandelband is? Dan raden wij je graag de Senz Sports M500 aan.

Zoals je op de foto’s al kunt zien, is deze loopband oprecht compact uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je ‘m overal en altijd kunt gebruiken.

Wat ook een groot voordeel is, is de opbergmogelijkheid. Doordat deze loopband zo klein en plat is, schuif je ‘m probleemloos onder je bed. Dat is dus ideaal om deze mini loopband op te bergen.

Heb je het idee dat het aan een display ontbreekt bij deze wandelband? Zeker niet; dit display zit namelijk bij het loopvlak verwerkt!
3. VirtuFit Walkingpad 100

VirtuFit-Walkingpad-100-kleine-elektrische-loopband

Als je graag een wandelband wilt hebben, raden wij je graag de VirtuFit Walkingpad 100 aan. Dit is, net zoals bovenstaande variant, een hele compacte loopband.

Dit komt onder meer door het ontbreken van de handsteunen en een display. In plaats dat er een staand display aangebracht is, heeft VirtuFit ervoor gekozen om het display in de loopband zelf te verwerken.

Daarnaast biedt deze wandelband alsnog voldoende trainingsmogelijkheden. Dit komt onder meer door de 12 ingestelde programma’s.

Ook is het ideaal dat je deze loopband middels een afstandsbediening kunt bedienen. En wil je ‘m vervolgens opbergen? Je schuift hem zonder enig probleem zo onder je bed.
4. Flow Fitness Walker DTM100i Walkingpad Loopband

Als je een echt kleine loopband wilt kopen, is de Flow Fitness Walker DTM100i Walkingpad Loopband een aanrader.

Deze loopband is namelijk bijzonder compact uitgevoerd, is zeer plat en is hierdoor moeiteloos op te bergen. Als je deze loopband op wilt bergen, hoef je ‘m alleen maar onder je bed te schuiven.

Verder valt op dat deze loopband van een geweldige kwaliteit is. Dit is jammer genoeg wel aan het prijskaartje terug te zien. Dit is één van de duurdere mini loopbanden, maar je krijgt wel een geweldig apparaat tot je beschikking.

Zo is ‘ie voorzien van een duidelijk LED display en te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.
5. Gymstick Walking Pad Pro

De Gymstick Walking Pad Pro is één van de meest unieke wandelbanden. Dit is namelijk een platte wandelband, maar hij is wel voorzien van een armsteun. Je kunt deze armsteun inklappen, waardoor je deze wandelband zeer eenvoudig op kunt bergen.

Wat deze loopband zo uniek maakt, is de dubbele modi. Je kunt ‘m als een wandelband gebruiken, maar je kunt ‘m ook als een hardloopband gebruiken. Dat is te danken aan de hardloopmodus.

Doordat je tussen deze modi kunt variëren, kun je altijd op de gewenste manier trainen. Wat wil je nog meer?
6. Senz Sports M1000

Senz-Sports-M1000-loopband-klein

We sluiten deze top 6 af met nóg een mini hardloopband. De Senz Sports M1000 is namelijk compact uitgevoerd, is van een klein loopvlak voorzien en is makkelijk op te bergen. Deze aspecten zorgen ervoor dat deze loopband het predicaat ‘mini’ verdiend.

Op deze loopband kun je ook nog eens intensief trainen. Ten opzichte van veel van bovenstaande varianten is dit namelijk wél een ‘echte’ hardloopband. Zo is de maximale snelheid 13 kilometer per uur.

Ook kun je uit 36 trainingsprogramma’s kiezen, waardoor je altijd op de gewenste (intensieve) manier kunt trainen.
Wat is een mini loopband precies?

Het is enigszins lastig om een mini loopband te duiden. Het is namelijk niet zo dat een mini loopband aan bepaalde afmetingen moet voldoen.

Nee, een mini loopband kenmerkt zich, volgens ons, door de volgende eigenschappen:

  • Een mini loopband heeft een klein loopvlak. Doordat het loopvlak van zo’n loopband erg compact uitgevoerd is, neemt de loopband van zichzelf al minder ruimte in. Een mini loopband is hierdoor ook altijd een loopband voor thuis. De grotere loopbanden zijn daarentegen meer geschikt voor in bijvoorbeeld een sportschool.
  • Een mini loopband is eenvoudig op te bergen. Zeker als je voor een wandelband kiest, kun je de mini loopband heel eenvoudig opbergen. Dit doe je bijvoorbeeld door de wandelband onder het bed te schuiven. Kies je voor een mini hardloopband? Dan kun je zo’n hardloopband moeiteloos inklappen. Ook een min hardloopband is hierdoor eenvoudig op te bergen.
  • Een mini loopband is niet voor het intensieve gebruik geschikt. Als je voor een mini loopband kiest, doe je dit omdat je op een recreatieve manier wilt trainen. Wil je op een intensieve manier kunnen trainen? Dan heb je baat bij een andere loopband. Elke mini loopband brengt namelijk een relatief lage maximale snelheid met zich mee.

Kies je tussen een mini wandelband of een mini hardloopband?

Als je enthousiast van een mini loopband bent geworden, is het zaak om de juiste keuze voor jezelf te maken. Daarbij moet je onder meer naar het soort loopband kijken.

Wil je de loopband gebruiken om te wandelen? Dan heb je baat bij een mini wandelband. Een wandelband is een eenvoudige loopband die alleen voor het wandelen geschikt is. Dit komt onder meer doordat de maximale snelheid vrij beperkt is.

Wil je de loopband voor intensievere trainingen kunnen gebruiken? En zou je ook graag op een net iets hogere snelheid willen rennen? Dan heb je baat bij een mini hardloopband.

Deze loopbanden zijn vaak net iets groter uitgevoerd, maar bieden daardoor wel meer trainingsmogelijkheden. Ook zijn deze op een hogere maximale snelheid in te stellen.

Wat betaal je voor een mini loopband?

In veel gevallen is een mini loopband een goedkope loopband.

Doordat een mini loopband zo eenvoudig vormgegeven is, kost het voor een fabrikant niet al te veel geld om zo’n loopband te ontwikkelen. Dat zie je dan ook duidelijk aan de prijskaartjes af.

Een aanrader?

In specifieke situaties is een mini loopband zeker aan te raden. Met name als je thuis op een loopband wilt wandelen, is een mini wandelband een prima optie.

Heb je thuis niet zoveel ruimte voor een grotere loopband? Ook dan is een mini loopband een aanrader. Dat is ook het geval als je in een appartement woont.

Kies wel voor één van bovenstaande mini loopbanden. Dit zijn niet voor niets volgens ons de beste mini loopbanden van dit moment!


Misschien ook interessant: