Loopband met Zwift kopen? 6x beste Zwift loopband

Vind je ‘normaal’ trainen op een loopband ietwat saai? Dan is het verstandig om eens naar een loopband met Zwift te kijken.

Met een Zwift loopband train je gevarieerder, leuker en ook nog intensiever. Daarvoor is het uiteraard wel zaak dat je een geschikte loopband aanschaft.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de 6 beste loopbanden met Zwift.

Beste loopbanden met Zwift uitgelicht

Wil je graag met Zwift hardlopen? Dan heb je hier dus een geschikte hardloopband voor nodig.

Maar, wat is nou een geschikte hardloopband voor je? Dat lees je hieronder. Wij hebben alvast de 6 beste loopbanden met Zwift voor je geselecteerd!

  1. Flow Fitness Runner DTM2000i
  2. Sole F65
  3. VirtuFit Elite Smart Touch Loopband
  4. Sole Fitness F63
  5. Schwinn 510T
  6. Tunturi T80

1. Flow Fitness Runner DTM2000i

Heb je interesse om een loopband met Zwift aan te schaffen? Als je voor het beste van het beste wilt gaan, raden wij je graag de Flow Fitness Runner DTM2000i aan.

Deze loopband biedt heel veel trainingsmogelijkheden, heeft een groot display en is voor intensief gebruik geschikt.

Dat sluit dus prima aan op de koppelingsmogelijkheden; Zwift gebruik je op een perfecte manier met deze loopband. Het loopvlak van de loopband is ook vrij groot.

Verder is de loopband ook voor zwaardere mensen geschikt. Door de unieke Schokx dempers geniet je hoe dan ook van de gewenste vering/demping.
2. Sole F65

Als je voor pure kwaliteit wilt gaan, is de Sole F65 ook een aanrader. Deze loopband is voor semiprofessioneel gebruik geschikt, mede door de hoge maximale snelheid van 18 kilometer per uur.

Daarbij geniet je ook nog van een instelbare hellingshoek; je kunt de helling op 18 verschillende levels instellen.

Daarbij komt Zwift dus helemaal goed van pas. Door van Zwift gebruik te maken, train je nog leuker en intensiever. Sowieso is deze loopband ideaal voor intensief gebruik, mede door de geweldige demping en het grote loopvlak.

Al met al een geweldige loopband voor Zwift. Spijtig genoeg wel een relatief dure variant.
3. VirtuFit Elite Smart Touch Loopband

Het merk VirtuFit levert talloze prima loopbanden. Mocht je per sé een hardloopband met Zwift hebben, raden wij je graag de VirtuFit Elite Smart Touch Loopband aan.

Deze loopband is compatibel met Zwift, is van een prima kwaliteit en biedt opvallend veel trainingsmogelijkheden.

Deze loopband is geschikt voor het intensieve gebruik. Dit komt onder meer door de maximale helling van 15%, door de hoge maximale snelheid (18 km/h) en de ruim 75 trainingsprogramma’s.

Ook is deze loopband inklapbaar, waardoor je ‘m simpel en ruimtebesparend op kunt bergen.
4. Sole Fitness F63

Eerder hebben we je al kennis laten maken met de Sole F65. Dat is een prima loopband, maar je kunt ook prima voor de Sole Fitness F63 kiezen.

Deze loopband is iets minder uitgebreid, waardoor ‘ie ook iets goedkoper is. Uiteraard is ook deze loopband compatibel met Zwift.

Met deze loopband ben je in staat om intensief te trainen. Dit komt onder meer door de hoge maximale snelheid van 18 km/h en de instelbare hellingshoek.

Ook kun je gebruik maken van talloze voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Koppel je Zwift aan deze hardloopband? Dan geniet je dus nóg meer van deze hardloopband.
5. Schwinn 510T

Als je een hardloopband met Zwift wilt hebben, is de Schwinn 510T ook aan te raden. Deze hardloopband is compatibel met Zwift, compatibel met andere apps en is voor intensief gebruik geschikt.

Zo heb je de keuze uit 18 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, uit instelbare hellingshoek en kun je op een hoge maximale snelheid trainen.

De Schwinn 510T biedt ook veel handige extra’s. Zo beschikt deze hardloopband over speakers, over een ventilator met 3 standen en over een handig oplaadpunt. Deze hardloopband is ook nog voorzien van een SoftTrack dempingsysteem; ideaal!
6. Tunturi T80

Het merk Tunturi is enigszins vergelijkbaar met VirtuFit. Net zoals VirtuFit biedt ook Tunturi meerdere loopbanden met Zwift aan; wij raden je vooral de Tunturi T80 aan. Dit vinden wij de beste Tunturi loopband die compatibel is met Zwift.

Deze loopband is absoluut voor het professionele gebruik geschikt. Hij is van maar liefst 44 programma’s voorzien, van een handige bluetooth ontvanger, van een groot display en van een geweldig dempingsysteem.

Deze loopband is ook geschikt voor mensen met een hoger gewicht. Verder kun je deze Tunturi Zwift loopband ook nog handig inklappen.
Wat is de beste loopband met Zwift voor jou?

loopband_met zwift

Als je een loopband met Zwift wilt kopen, heb je voldoende om uit te kiezen. Het is daarbij zaak om een goede vergelijking te maken. Let daarbij vooral goed op onderstaande aandachtspunten.

Compatibiliteit

Je moet goed kijken naar de compatibiliteit van de loopband. Is de smart loopband alleen compatibel met Zwift? Of kun je de loopband ook nog aan andere apps koppelen? Dat is een belangrijke vraag waar je even goed naar moet kijken.

Trainingsmogelijkheden

Met een smart loopband train je simpelweg op veel manieren. Doordat het om een loopband met bluetooth gaat, kun je ‘m aan veel verschillende apps koppelen.

Daarbij is het zaak om ook naar nog meer trainingsmogelijkheden te kijken:

  • Aantal trainingsprogramma’s. Bij een goede loopband met Zwift heb je vaak ook nog de beschikking over meerdere trainingsprogramma’s. Kijk even goed naar het aantal trainingsprogramma’s en het soort programma’s.
  • Maximale snelheid. Ga ook goed na wat de maximale snelheid is. Als de maximale snelheid vrij hoog is, kun je nog intensiever trainen op de loopband.
  • Hellingshoek. Met een loopband met helling kun je de trainingen nog intensiever maken. Ga daarom goed na wat de maximale hellingshoek is. En hoe je de hellingshoek naar wens samen kunt stellen.

Gewenste gebruik

Als je een loopband met apps koopt, heb je dus voldoende keuze. Om tussen onder andere bovenstaande loopbanden de juiste keuze te maken, moet je goed naar het gewenst gebruik kijken.

Wil je bijvoorbeeld recreatief trainen? Dan hoeft de loopband voor thuis minder trainingsmogelijkheden te bieden.

Wil je vooral heel intensief kunnen trainen? Dan heb je een (semi)professionele loopband nodig die geschikt voor Zwift is.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar de samenstelling van de loopband. Kun je de loopband met Zwift bijvoorbeeld inklappen?

Beschikt de Zwift hardloopband over een groot display? En beschikt de loopband mogelijk over handige extra’s, zoals ingebouwde speakers?

Dit zijn allemaal zaken die je goed af moet stemmen op het door jou gewenste gebruik.

Wat kost een goede loopband met Zwift?

De ervaring leert dat een loopband met Zwift vrij prijzig is. Je moet er in ieder geval niet van uit gaan dat je zo’n loopband voor pakweg 300 euro kunt kiezen.

Nee, als je een goede loopband met Zwift wilt kopen, geef je hier al snel 1000 euro aan uit. Is dit forse prijskaartje een probleem? Dat is ook één van de vragen waar je goed over na moet denken.

Kijk in ieder geval goed naar het budget dat je tot je beschikking hebt.

Conclusie: is een loopband met Zwift aan te raden?

Ja, zonder enige twijfel. Door de loopband aan Zwift te koppelen, train je nog leuker, interactiever en gevarieerder. Zwift is ook nog geschikt om zeer intensief te trainen!
Veelgestelde vragen

Wat is een loopband met Zwift?

Een loopband met Zwift is een loopband die compatibel is met Zwift. Dit betekent dat je van deze app op een leuke en interactieve manier gebruik kunt maken.

Is een loopband met Zwift duur?

Laten we het zo zeggen: een loopband met Zwift is duurder dan een normale loopband. Maar goed, deze extra meerprijs is een loopband met Zwift absoluut waard.


Misschien ook interessant: