Loopband zonder steun kopen? De beste loopbanden zonder leuning

Loopbanden worden in veel soorten en maten aangeboden. Daarbij is het wel gebruikelijk dat een loopband over steunen beschikt.

Dit kun je het beste zien als een armsteun waarop je je handen neer kunt leggen. Je geniet hierdoor tijdens het wandelen – of hardlopen – van de gewenste ondersteuning.

Hoef je deze ondersteuning niet te hebben? Dan kies je het beste voor een loopband zonder steun. Met een loopband zonder leuning geniet je van veel voordelen, waarover later meer.

Eerst laten we je in het kort kennismaken met de 3 beste loopbanden zonder steun.

Beste loopbanden zonder steun uitgelicht

Loopbanden zonder steun worden niet in heel veel varianten aangeboden. Toch zijn er meerdere loopbanden voor thuis die bij ons in de smaak zijn gevallen.

Dit geldt het meeste voor de 3 onderstaande loopbanden zonder steun:

  1. Senz Sports M500
  2. VirtuFit Walkingpad 100 Loopband
  3. Gymstick Walking Treadmill

1. Senz Sports M500

Senz-Sports-M500-loopband-kleine-ruimte

Wij vinden de Senz Sports M500 de beste loopband zonder steun van dit moment. Deze loopband bestaat eigenlijk alleen uit een loopvlak met daaromheen een frame. Doordat dit loopvlak vrij breed is, wandel je op een aangename manier op deze loopband.

Deze loopband is bovendien slechts 13 centimeter hoog. Dit maakt het op- en afstappen erg eenvoudig. De Senz Sports M500 is dan ook een prima loopband voor oudere mensen.

Overigens is dit geen hardloopband; de maximale snelheid is namelijk slechts 6 kilometer per uur. Door de duurzame ECM-motor geniet je in ieder geval van een laag geluidsniveau tijdens het wandelen.2. VirtuFit Walkingpad 100 Loopband

VirtuFit-Walkingpad-100-kleine-elektrische-loopband

Ook VirtuFit is met een prima loopband zonder leuning gekomen. De VirtuFit Walkingpad 100 Loopband is qua vormgeving grotendeels te vergelijken met bovenstaande variant.

Wel is deze variant iets hoger en krachtiger. De maximale snelheid is namelijk 8 kilometer per uur. Je kunt deze loopband dan ook gebruiken om rustig op te joggen.

Deze loopband zonder steun beschikt ook nog over 12 vooringestelde programma’s! Zou je graag van programma of van snelheid willen veranderen? Dat is makkelijk dankzij de meegeleverde afstandsbediening.

Door de compacte vormgeving is deze loopband zonder steun overal te gebruiken. En makkelijk op te bergen.3. Gymstick Walking Treadmill

Tot slot zijn wij ook over de Gymstick Walking Treadmill te spreken. Dit is een vrij dure loopband zonder steun, maar dat is goed te verklaren. Deze loopband heeft namelijk een compact en modern design.

Dit zorgt ervoor dat je ’m op meerdere plekken gebruikt, zoals onder je bureau of bij de televisie. Nadien berg je ‘m makkelijk op, doordat ‘ie makkelijk opvouwbaar is.

Deze loopband biedt voor wandelaars voldoende trainingsmogelijkheden. Zo heb je de keuze uit 2 trainingsmodi. De maximale snelheid is beperkt tot slechts 6 kilometer per uur. De snelheid is met de Gymstick app zelfs vanaf je smartphone aan te passen.Voor wie is een loopband zonder steun geschikt?

Een loopband zonder steun is zeker niet voor iedereen geschikt. Wil je bijvoorbeeld intensief hard kunnen lopen? Dan heb je niks aan een loopband zonder steun.

Ben je op zoek naar een compacte loopband? Dan heb je wel baat bij een loopband zonder steun. Doordat het een soort van mini loopband is, geef je ‘m makkelijk een plekje in je woning. Of onder je bureau.

Veel mensen gebruiken zo’n platte loopband onder het bureau tijdens het werken.

Wil je thuis op een aangename manier kunnen wandelen? Ook dan ben je gebaat bij een loopband zonder steun. De walk desk is lekker compact, makkelijk in te stellen en veilig te gebruiken.

Mede daardoor is een loopband zonder steun ook voor oudere mensen geschikt. Heb je echter als ouder persoon moeite met het bewaren van je evenwicht? Dan kies je het beste voor een loopband mét steun.

👍 Wat zijn de voordelen?

Een loopband zonder steun brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • De loopband neemt weinig ruimte in beslag. Dit komt door het ontbreken van de steun, waardoor de loopband in zijn geheel een stuk kleiner is.
  • De loopband is makkelijk op te bergen. Doordat de leuning ontbreekt, gaat het om een platte loopband. Het voordeel hiervan is dat je ‘m erg makkelijk op kunt bergen. Dat is al helemaal het geval als je voor een opvouwbare variant kiest.
  • Veelal goedkoper in aanschaf. Een loopband zonder steun is in veel gevallen ook goedkoper dan een ‘normale’ loopband. Dit verschil kan oplopen tot een paar honderd euro.

👎 Wat zijn de nadelen?

Met een loopband zonder steun moet je ook met een paar aandachtspunten rekening houden:

  • Niet voor iedereen veilig. Als je moeite met je evenwicht hebt, heb je juist veel baat bij de leuning.
  • Niet voor intensief gebruik geschikt. De loopbanden zonder steun zijn ook niet voor intensief gebruik geschikt. Dit komt vooral door de maximale snelheid van slechts 6 á 8 kilometer per uur.
  • Beperkter aanbod. Je hebt ook nog met het beperkter aanbod te maken. Bij een normale loopband heb je in ieder geval veel meer keuze uit de verschillende modellen.

Aanrader of niet?

Ja, voor in sommige situaties is een loopband zonder steun absoluut een aanrader. Hij neemt lekker weinig ruimte in beslag, waardoor je ‘m prima onder bijvoorbeeld je bureau kunt gebruiken.

Ook kun je ‘m makkelijk gebruiken in een kleinere ruimte in je woning. Houd wel goed rekening met bovenstaande aandachtspunten. Het is niet allemaal hosanna bij een loopband zonder leuning.


Misschien ook interessant: