Loopband voor zware mensen? Bekijk de top 6

Heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om in beweging te komen. Dit doe je het beste op een fitnessapparaat voor thuis, zoals een loopband.

Als je een loopband voor thuis aan wilt schaffen, heb je een loopband voor zware mensen nodig. Althans; dat is het geval als je meer dan 120 kg weegt.

Als je een dergelijk gewicht hebt, kun je niet zomaar voor elke loopband kiezen. Veel loopbanden zijn belastbaar tot 100 kilogram.

Mocht je zwaarder zijn, heb je dus een loopband nodig die zwaarder belastbaar is. Daarvoor raden wij je onderstaande top 6 aan.

De 6 beste loopbanden voor zware mensen

Wil je een loopband aanschaffen die zwaar belastbaar is? Dan kies je het beste voor één van onderstaande loopbanden. Deze loopbanden zijn zwaar belastbaar en voldoen ook aan veel andere eisen.

 1. Focus Fitness Jet 5
 2. NordicTrack T 6.5S
 3. Spirit CT850
 4. Focus Fitness Jet 7
 5. Sole Fitness F63
 6. Gymost Grace GR1

1. Focus Fitness Jet 5

Focus-Fitness-Jet-5-loopband-met-hellingfunctie

Als je een loopband voor zware mensen wilt kopen, raden wij je graag de Focus Fitness Jet 5 aan. Deze loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram.

Dit is dan ook de beste loopband voor een gewicht tot 120 kilogram. Dit komt overigens niet alleen door de stevigheid van de loopband, maar ook door de vele trainingsmogelijkheden.

Op deze loopband kun je simpelweg alle kanten op qua training. Ook is deze loopband relatief voordelig geprijsd.

De loopband is moeiteloos naar wens in te stellen, is inklapbaar en beschikt ook nog over hartslagsensoren. Daarmee train je op een veilige manier.
2. NordicTrack T 6.5S

De aanschaf van de NordicTrack T 6.5S is ook aan te raden aan zware mensen. Dit komt onder meer doordat dit een loopband met een maximaal belastbaar gewicht van 135 kilogram is.

Of om precies te zijn: het maximaal belastbare gewicht is maar liefst 135 kilogram. Dit maakt deze loopband voor veel mensen geschikt.

Het trainen op deze loopband is ook nog een feestje. Dit komt onder meer doordat je zelf de demping in kunt stellen. Je doet dit geheel naar eigen wens, waardoor je altijd op de gewenste manier traint.

Uiteraard ben je bij deze loopband van de nodige trainingsmogelijkheden verzekerd.
3. Spirit CT850

Ben je op zoek naar een loopband tot 200 kg? Dan kom je direct bij de Spirit CT850 uit. Deze loopband heeft namelijk een maximaal belastbaar gewicht van 200 kilogram. Door dit hoge maximale belastbare gewicht is deze loopband in principe voor iedereen geschikt.

Dat dit zo’n stevige loopband is, komt onder meer door het eigen gewicht. De Spirit CT850 weegt zelf namelijk 180 kilogram. Door dit forse gewicht staat ‘ie zo stevig als een huis en biedt ‘ie ook veel trainingsmogelijkheden aan.

Door de verschillende trainingsprogramma’s ben je ook in staat om gericht calorieën te verbranden.
4. Focus Fitness Jet 7

Focus-Fitness-Jet-7-loopband-met-helling

Eerder in deze top 6 hebben we je al kennis laten maken met de Focus Fitness Jet 5. Die loopband is prima, maar dat geldt ook voor de Focus Fitness Jet 7.

Je kunt dit zien als de grotere broer van de Jet 5. Dit blijkt onder meer uit het maximaal belastbare gewicht: deze loopband is belastbaar tot 140 kilogram.

Met de Focus Fitness Jet 7 train je altijd op de gewenste manier. Door de lage minimale snelheid is deze loopband ook als wandelband te gebruiken.

Tevens is dit een loopband met de nodige programma’s, waardoor je gericht calorieën kunt verbranden. Over de kwaliteit hoef je ook niet in te zitten.
5. Sole Fitness F63

Sole-Fitness-F63-loopband-voor-zwift

Weeg je tussen de 100 en 150 kilogram? Dan is de Sole Fitness F63 een geweldige optie voor je. Deze loopband is tot 150 kilogram belastbaar, waardoor het één van de stevigste loopbanden van dit moment is.

Deze loopband is ook nog van een vrij groot loopvlak voorzien, waardoor je op een fijne manier kunt trainen.

Sowieso train je op deze loopband prettig. Dit komt door de instelbare snelheid, door de vele programma’s en door de prima demping. In combinatie met het hoge maximale belastbare gewicht zorgt dit voor een prima geheel voor zware mensen.
6. Gymost Grace GR1

Vind je het niet erg om relatief veel geld aan je nieuwe loopband uit te geven? Dan raden wij je de Gymost Grace GR1 aan. Dit is een vrij dure loopband, maar het is wel een prima loopband voor zware mensen.

Dat komt onder meer door het maximaal belastbare gewicht van 150 kilogram.

Hoe het komt dat dit maximaal belastbare gewicht zo hoog is? Dat komt onder meer door het eigen gewicht: deze hardloopband weegt maar liefst 165 kilogram.

Hij staat hierdoor als een huis en is ook prima tegen een stootje bestand. Een prima hardloopband voor zware mensen dus.
Wat is een hardloopband voor zware mensen?

Niet elke loopband is voor zwaardere mensen geschikt. Vandaar ook dat wij op zoek zijn gegaan naar de beste hardloopband voor zware mensen.

Maar, wat typeert nou een loopband voor zware mensen?

Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je naar één ding kijken: het maximaal belastbare gewicht. De loopbanden die voor zware mensen geschikt zijn, hebben een hoog maximaal belastbaar gewicht.

Wat een hoog maximaal belastbaar gewicht is? Wij maken hierbij eigenlijk onderscheid tussen drie groepen:

 • Maximaal belastbaar gewicht van 120 kg: geschikt voor mensen van 100 tot 120 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kg: geschikt voor mensen van 120 tot 150 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht van 200 kg: geschikt voor mensen van 150 tot 200 kg

Niet alle loopbanden zijn voor zware mensen geschikt. Dat is eigenlijk het belangrijkste dat je moet onthouden.

Hoe kies je de beste loopband voor zware mensen uit?

Als je overgewicht hebt, is het dus zaak om voor een stevige loopband te kiezen. Om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Max. belastbaar gewicht

Het maximale belastbare gewicht is uiteraard het belangrijkste aandachtspunt. Dit belastbare gewicht moet je goed op je eigen gewicht afstemmen. Daarvoor kun je het beste bovenstaand lijstje aan houden.

Demping

Voor zware mensen is een goed dempingsysteem erg belangrijk. Dit systeem neemt de nodige klappen en krachten weg, waardoor je gewrichten het minder zwaar te verduren krijgen.

Erg prettig, aangezien je gewrichten het door het overgewicht al relatief pittig hebben.

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je de beste loopband voor zware mensen kopen? Houd dan goed rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Een loopband voor zware mensen is vaak behoorlijk zwaar. Dit betekent dat je de loopband niet al te makkelijk kunt monteren en verplaatsen.
 • Een loopband voor zware mensen is vaak behoorlijk duur. Net zoals bij een professionele loopband het geval is, betaal je voor een loopband voor zware mensen vaak relatief veel geld.

Veelgestelde vragen

Wat is een loopband voor zware mensen?

Een loopband voor zware mensen is een loopband die voor zware mensen geschikt is. Je kunt hierbij uitgaan van een minimaal gewicht van 100 kilogram. Zo zijn er zelfs loopbanden die belastbaar zijn tot 150 kg.

Voor wie is een loopband voor zware mensen geschikt?

Een loopband voor zware mensen is geschikt voor zware mensen die in beweging willen komen. Deze loopbanden kunnen belastbaar zijn tot bijvoorbeeld 120 kg, 130 kg, 150 kg of 200 kg.


Misschien ook interessant: