Voor ouderen is het erg belangrijk om in beweging te blijven. Eén van de mogelijkheden die je hier als ouder persoon voor hebt, is om een geschikte loopband of wandelband te kopen.
Op een loopband ben je in staat om thuis op een fijne en gezonde manier in beweging te komen.
Maar, voor welke loopband kun je dan het beste kiezen? Het is belangrijk om te weten dat niet elke loopband voor ouderen geschikt is. Het moet tenslotte aan een paar eisen voldoen.
Die eisen lees je verderop in dit artikel. Lees snel verder!
Top 6 beste loopbanden voor senioren uitgelicht
Het mag duidelijk zijn: als ouder persoon kun je niet zomaar voor een loopband kiezen. Nee, je moet specifiek kiezen voor een loopband die aan bepaalde eisen voldoet.
Hier helpen wij je graag een handje bij. Wij zijn namelijk alvast voor je op zoek gegaan naar de 6 beste loopbanden voor een senior. Over deze 6 loopbanden voor thuis vertellen we je hieronder graag meer.
- Focus Fitness Senator iPlus
- Focus Fitness Jet 2
- VirtuFit TR-200i
- Focus Fitness Jet 5
- ProForm 105 CST
- Senz Sports M1000
1. Focus Fitness Senator iPlus
De Focus Fitness Senator iPlus vinden wij de beste loopband voor ouderen. Deze loopband is zeker niet goedkoop te noemen, maar biedt wel onwijs veel voordelen.
Zo is het loopvlak lekker breed, waardoor de kans op een misstap een stuk kleiner is. Dankzij de armsteunen weet je bovendien perfect je evenwicht te behouden.
Met deze loopband kun je bovendien op tal van manieren trainen. Dit komt onder meer door de instelbare snelheid van 0 tot 22 kilometer per uur.
Je kunt hierdoor als ouder persoon op een fijne manier wandelen, maar je kunt ook op een iets hoger tempo hardlopen. Aan jou de keus.
2. Focus Fitness Jet 2
Vind je bovenstaande loopband eigenlijk net iets te veel van het goede? Dat is op zich goed voor te stellen, zowel qua samenstelling als qua prijskaartje. Gelukkig kun je ook voor de Focus Fitness Jet 2 kiezen.
Deze loopband is een stuk eenvoudiger, is een stuk goedkoper en sluit perfect op de wensen van een senior aan.
Dit komt onder meer door de eenvoudige bediening, de trainingsmogelijkheden en de prijs-kwaliteitsverhouding. Verder is ook deze Focus Fitness hardloopband van grote armsteunen voorzien.
Die armsteunen zorgen ervoor dat je op een fijne manier traint, zonder daarbij je evenwicht kwijt te raken.
3. VirtuFit TR-200i
De VirtuFit TR-200i vinden wij ook een geweldige loopband voor senioren. Qua prijs en samenstelling valt deze loopband eigenlijk tussen de bovenstaande twee loopbanden is.
Wat vooral opvalt, is het duidelijke display en de armsteunen. Dit display zorgt voor de eenvoudige bediening, terwijl de armsteunen voor het gewenste evenwicht zorgen.
Op deze loopband train je ook nog eens op de gewenste manier. Je kunt de snelheid heel laag instellen, maar je kunt de snelheid ook opvoeren tot 18 kilometer per uur.
Tevens is het loopvlak met een breedte van 50 centimeter opvallend breed. Dit voorkomt de kans op een misstap en daarmee op een blessure.
4. Focus Fitness Jet 5
Eerder heb je al met de Jet 2 kennisgemaakt, maar ook over de Focus Fitness Jet 5 zijn wij te spreken. Deze loopband is ideaal voor ouderen, mede door de instelbare snelheid.
Doordat de minimale snelheid slechts 1 kilometer per uur is, train je op een fijne manier op deze loopband. Als je graag iets intensiever wilt trainen, is dat ook mogelijk. Je hoeft hiervoor alleen maar de snelheid op te voeren.
Deze Focus Fitness loopband beschikt over een duidelijk LCD scherm. Hiermee lees je niet alleen makkelijk je trainingsprestaties af, maar stel je de loopband ook naar wens in. Ook deze loopband is van een breed loopvlak en fijne armsteunen voorzien.
5. ProForm 105 CST
Wij zijn van mening dat de ProForm 105 CST ook een geschikte loopband voor ouderen is. Deze loopband heeft een loopvlak van 41 centimeter breed, beschikt over fijne armsteunen en beschikt over een relatief groot display.
Ook beschikt deze loopband over handige sneltoetsen, waarmee je ‘m snel naar wens kunt bedienen.
De prijs-kwaliteitverhouding is ook nog eens interessant. Dit is namelijk één van de goedkoopste loopbanden uit deze top 6.
Verder zijn wij uiterst te spreken over het feit dat je deze loopband makkelijk in kunt klappen. Dit maakt het opbergen des te makkelijker.
6. Senz Sports M1000
Wil je als ouder persoon voor een zo’n eenvoudig mogelijke loopband gaan? Dan is de Senz Sports M1000 een geweldige optie.
Deze loopband beschikt over een eenvoudige bediening, over fijne armsteunen en over een licht gewicht. Deze zaken zorgen ervoor dat ‘ie het nodige gebruiksgemak voor een ouder persoon biedt.
Ook de trainingsmogelijkheden sluiten aan op de wensen van een ouder persoon. Zo is deze loopband voorzien van 36 trainingsprogramma’s en kun je de snelheid naar wens instellen.
De minimale snelheid 1 km/h en de maximale snelheid is 13 km/h. Ideaal voor een ouder persoon dus.
Loopband voor senioren: Waar moet je rekening mee houden?
Welke van bovenstaande loopbanden spreekt je het meeste aan? Om tot de beste loopband voor ouderen te komen, zijn er meerdere punten waar je goed op moet letten.
Daarnaast zijn er bepaalde zaken waar je goed rekening mee moet houden:
- Kies bij voorkeur voor een voorgemonteerde loopband. Als je de loopband nog zelf in elkaar moet zetten, ben je daar mogelijk niet toe in staat. Kies daarom zoveel mogelijk voor een voorgemonteerde loopband. Als deze loopband dan ook nog een beperkt gewicht heeft, kun je ‘m nog makkelijker op de gewenste plek neerzetten.
- Stel de loopband aan het begin op een lage snelheid in. Het is aan te raden om de band van de hardloopband altijd met een lage snelheid rond te laten draaien aan het begin. Wandel bijvoorbeeld eerst een paar minuten op een snelheid van 3 km/h, waarna je de snelheid beetje bij beetje op kunt voeren. Dit is niet alleen goed voor de spieren, maar zorgt er ook voor dat je beter je evenwicht behoudt.
- Investeer in goede schoenen. Als je op een loopband gaat trainen, is het belangrijk dat je de juiste schoenen draagt. Zeker voor een ouder persoon is dit belangrijk, aangezien de gewrichten, botten en spieren niet meer al te sterk zijn. Door goede schoenen te dragen, demp je de meeste krachten. Dit is goed voor het lichaam.
- Kies voor een stille loopband. Zeker als je tegenwoordig in een appartement woont, is het aan te raden om voor een stille loopband te kiezen. Ook als je met je partner samenwoont, heb je veel baat bij een stille loopband.
Aan welke eisen moet een loopband voor ouderen voldoen?
- Een loopband voor ouderen moet eenvoudig zijn. Een eenvoudige loopband voor ouderen is makkelijk te bedienen, spreekt direct voor zich en voorkomt ook nog potentiële gevaren.
- Een loopband voor ouderen moet een beperkte maximale snelheid hebben. Weinig oudere personen lopen met een snelheid van 20 kilometer per uur hard. Nee, het is veel logischer dat je als ouder persoon met bijvoorbeeld 8 kilometer per uur jogt. De keuze voor een wandelband voor ouderen is dan ook een logische keuze.
- Een loopband voor ouderen moet licht van gewicht zijn. Als je (onverhoopt) de loopband moet verplaatsen, is het wenselijk dat je dit kunt doen. Als de loopband licht van gewicht is, is het ook nog eenvoudig om de loopband op te klappen Dit maakt het opbergen van de loopband des te makkelijker.
- Er moeten armsteunen op zitten. Het is ook zeer wenselijk dat een loopband voor senioren over armsteunen beschikken. Dit stelt een senior in staat om moeiteloos zijn/haar evenwicht te behouden. Kies daarom bij voorkeur alleen voor een loopband met armsteunen.
Wat kost een goede loopband?
Wil je de beste loopband voor senioren kopen? Een ander punt waar je dan rekening mee moet houden, is met je budget. Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan je nieuwe loopband?
De ervaring leert dat de prijzen nogal uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om naar je budget te kijken.
Durf in ieder geval te investeren in de beste loopband voor senioren. Daar heb je op termijn het meeste aan; zo’n loopband is fijn te gebruiken en is ook nog van de gewenste kwaliteit.
Aanrader of niet?
Een loopband voor ouderen is absoluut een aanrader. Het biedt aan ouderen de ideale mogelijkheid om op een gezonde manier in beweging te komen.
Dit is goed voor de gezondheid, conditie en lichamelijke gesteldheid. Stem de training uiteraard wel altijd af op je fysieke conditie en mogelijkheden.
Misschien ook interessant: