Loopband schoenen: Welke schoenen voor op een loopband?

Heb je thuis een loopband staan? Of ben je van plan om een loopband voor thuis aan te schaffen? In beide gevallen is het aan te raden om te investeren in goede loopband schoenen.

Met de juiste schoenen ben je in staat om op een duurzame, fijne en comfortabele manier te trainen.

Wat zijn goede schoenen voor op een loopband?

Het is goed om te weten dat je uit 2 soorten loopband schoenen kunt kiezen:

  • Loopschoenen loopband. Wil je op je loopband vooral op een lage snelheid trainen? Dan heb je baat bij goede loopschoenen voor op een loopband. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze schoenen met name geschikt voor lagere snelheden. De schoenen zitten als gegoten, bieden de juiste ondersteuning en laten je moeiteloos langere afstanden op een wandelband afleggen.
  • Hardloopschoenen loopband. Als je op je loopband echt intensief wilt trainen, heb je baat bij goede hardloopschoenen voor op de loopband. Deze loopschoenen bieden de juiste demping, zitten als gegoten en stellen je in staat om een hoge maximale snelheid te behalen.

Welke schoenen op de loopband?

Voor welke schoenen kun je nou het beste kiezen? Het advies is om te kiezen voor één van de onderstaande soorten schoenen.

Indien je op de loopband vooral wilt wandelen of op lage snelheid wilt hardlopen, heb je baat bij fitness schoenen. Deze schoenen geven de gewenste ondersteuning voor op lagere snelheden.

Indien je op hoge snelheid wilt hardlopen, heb je bat bij speciale running schoenen. Deze schoenen zijn licht van gewicht en bieden de juiste afwikkeling tijdens het lopen.

Tevens zorgen deze schoenen voor de gewenste demping. Dit betekent dat je gewrichten het minder zwaar te verduren krijgen.

Waar moeten loopband schoenen aan voldoen?

Waar de loopband schoenen aan moeten voldoen, hangt dus van de gewenste trainingen af. Daarbij is het wel goed om te weten dat loopband schoenen sowieso aan een paar eisen moeten voldoen:

  • De schoenen moeten de juiste ondersteuning/demping bieden. Zelfs als je een urenlange training op een loopband uitvoert, moet je geen last van je voeten krijgen. Dit krijg je alleen voor elkaar als je in loopband schoenen met de juiste ondersteuning c.q. demping investeert.
  • De schoenen moeten heerlijk zitten. Het is ook bijzonder belangrijk dat de schoenen heerlijk zitten. Zodra je loopband schoenen niet helemaal lekker zitten, is dit van invloed op je trainingen. Ook kun je hierdoor last krijgen van je voeten, benen of gewrichten.
  • De schoenen moeten een vlakke zool hebben. Meerdere experts en merken geven aan dat loopband schoenen over een vlakke zool moeten beschikken. Alleen met een vlakke zool zou je de juiste afwikkeling kunnen maken.
  • De schoenen moeten aan je eigen voorkeuren voldoen. Stel je ook nog zelf bepaalde eisen aan je nieuwe loopband schoenen? Dan is het uiteraard van belang dat je nieuwe schoenen ook daaraan voldoen. Hierbij kun je denken aan je beschikbare budget, aan mogelijke voorkeursmerken of aan de kleur van de schoenen.

Investeer in de beste loopband schoenen

Wij raden je sowieso aan om te investeren in de beste loopband schoenen. Door in de beste loopband schoenen te investeren, kun je simpelweg op de gewenste manier trainen. Dit komt je trainingsprestaties ten goede, maar ook je lichamelijke gesteldheid.

Loop je op de verkeerde schoenen op een loopband? Dan merk je dit absoluut aan je lichaam. Zelfs als de loopband over een geweldig dempingsysteem beschikt, krijg je met verkeerde schoenen last van je lichaam.

Durf daarom te investeren in de loopband schoenen die volledig aan je eisen voldoen.

Loopband trainingen: Met of zonder schoenen?

Heb je voor bijvoorbeeld een stille loopband met geweldig dempingsysteem gekozen? Dan denk je mogelijk dat je hier ook zonder schoenen op hard kunt lopen. Het advies is om dit vooral niet te doen.

Dit komt vooral door de wrijving die op het loopvlak ontstaat. Elke keer als je je blote voet op het loopvlak van een loopband zet, ontstaat er wrijving.

Deze wrijving wordt vanzelf warm, waardoor je sneller last van voetblessures krijgt. Ook komt dit de gesteldheid van de huid van je voeten alles behalve ten goede.

Investeer ook in de beste loopband

Heb je eenmaal de beste hardloopschoenen gekocht? Dan ben je in staat om op een duurzame en verantwoorde manier te trainen. Daarvoor is het echter ook wenselijk dat je over een goede loopband beschikt.

De loopband moet idealiter een groot loopvlak hebben. Dit verkleint de kans op misstappen, waardoor je de kans op blessures ook verkleint. Ook moet de loopband idealiter over goede demping beschikken.

Dat is met name wenselijk als je op hoge snelheid wilt trainen. Er komt in dat geval de nodige druk op je gewrichten te staan. Met goede loopband schoenen en een goede loopband wordt die druk perfect opgevangen.


Ook interessant:


Plaats een reactie