Loopband met scherm kopen? Informatie & Aandachtspunten

Schermen zijn niet meer uit de huidige maatschappij te denken. Ga maar eens na waar je op dit moment naar zit te kijken. Juist, naar een scherm!

Ook tijdens het sporten heb je vaker en vaker met een scherm te maken. Meer en meer fitnessapparaten worden namelijk standaard van een (groot) scherm voorzien. Dit is ook het geval bij veel loopbanden.

Is de aanschaf van een loopband met scherm aan te raden? Tussen wat voor soorten schermen kun je kiezen?

Waar kun je een loopband met scherm zoal voor gebruiken? En zijn er aandachtspunten waar je rekening mee moet houden? Je leest het allemaal in dit artikel!

Heeft iedere loopband een scherm?

Nee, lang niet alle loopbanden hebben een scherm. Wat we vooral zien, is dat de goedkopere loopbanden geen scherm hebben. Dit heeft uiteraard met de kostprijs van zo’n scherm te maken.

Kies je voor bijvoorbeeld een professionele loopband? Dan is de kans erg groot dat deze loopband wél over een scherm beschikt.

Ga maar eens na wat voor loopbanden er in een sportschool staan. In de meeste gevallen is dit een loopband met scherm.

Waarom hebben veel loopbanden een scherm?

Dit heeft puur met de voordelen van zo’n scherm te maken:

  • Dankzij het scherm kun je optimaal gebruik maken van loopband apps. Kies je bijvoorbeeld voor een loopband met Zwift? Als je van Zwift gebruik maakt, loop je als het ware in een virtuele wereld rond. Déze virtuele wereld wordt op het scherm van de loopband getoond. Het scherm draagt hiermee bij aan je training en de interactiviteit c.q. het plezier.
  • Dankzij het scherm geniet je van vermaak tijdens het hardlopen. Kies je voor een loopband met TV scherm? Dan kun je bijvoorbeeld van een loopband met Netflix genieten. Tijdens het hardlopen geniet je van je favoriete serie of films, waardoor je het hardlopen mogelijk ook beter volhoudt.
  • Dankzij het scherm zie je je trainingsresultaten duidelijk. Als je een loopband met TV hebt, geniet je van een vrij groot beeldscherm. Op dit scherm kun je niet alleen naar Netflix kijken, maar ook je trainingsresultaten weer laten geven. Dit stelt je in staat om uit elke training het uiterste te halen. Let wel op: dit is niet bij alle loopbanden met scherm mogelijk. Bij veel van deze loopbanden moet je hiervoor van het display gebruik maken.

Belangrijkste aandachtspunten

Spreken de voordelen van een loopband met TV scherm je aan? Zou je daarom graag zo’n loopband aan willen schaffen? Dan is het belangrijk om met een paar belangrijke aandachtspunten rekening te houden.

Het gaat veelal om dure loopbanden

Als je een loopband met scherm wilt hebben, moet je vaak diep in de buidel tasten. Daar is niks mis mee, maar het is wel iets waar je voor open moet staan. Als je per sé een goedkope loopband wilt hebben, vallen de varianten met scherm vaak al snel af.

Is het mogelijk om op dit gebied enigszins kosten te besparen? Ja, dat is mogelijk.

Wacht bijvoorbeeld een aanbieding op een loopband met scherm af. Of kijk bij één van onze partners of je een demo loopband met scherm kunt kopen.

Het gaat veelal om grote loopbanden

De meeste loopbanden die van een scherm voorzien zijn, zijn behoorlijk groot. Dit heeft niet alleen met het scherm te maken. Nee, de gehele samenstelling van zo’n loopband is vrij fors te noemen.

Dit komt onder meer doordat deze loopbanden veelal voor serieuze sporters geschikt zijn. Voor sporters die echt intensief willen trainen. Om dat mogelijk te maken, moet de loopband zo stevig als een huis staan.

Ook moet in dat geval het loopvlak relatief breed zijn. Dit zorgt ervoor dat je voor een loopband met scherm veel ruimte vrij moet houden.

Je hebt een stroompunt nodig

Wil je van een loopband met scherm gebruik maken? Dan is de kans groot dat je hier een stroompunt voor nodig hebt. Er zijn maar weinig schermen die op batterijen werken.

Je kunt hierdoor de loopband niet overal neer zetten. Je moet ‘m echt in de buurt van een stopcontact zetten. Of je gaat in de weer met een verlengsnoer. Dat is een optie, maar staat uiteraard niet al te geordend.

Grote verschillen tussen schermen

Veel loopbanden hebben inmiddels een scherm. Maar, er bestaan grote verschillen tussen de schermen onderling.

Je kunt voor een compleet TV scherm gaan, maar ook voor een klein display. Op zo’n display vind je alleen de broodnodige informatie.

Ga daarom goed na wat je van je loopband met scherm verwacht. Richt je hierbij op de loopband zelf, maar ook op het scherm. Het geheel moet naar je wens zijn.

Maak daarom een goede vergelijking en schaf direct de beste loopband met scherm aan!

Misschien ook interessant:


Plaats een reactie