Loopband met helling kopen? Bekijk de top 7 beste

Wil je het trainen op een loopband zo pittig mogelijk kunnen maken? Dan heb je baat bij een loopband met helling.

Als je de hellingshoek van een loopband in kunt stellen, betekent dit dat je nog meer kracht moet leveren op de loopband.

Maar, wat is nou de beste loopband met helling die je kunt kopen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een loopband met hellingfunctie? Je leest het allemaal in dit artikel.

7 beste loopbanden met helling uitgelicht

Wil je graag een hardloopband met helling hebben? Let dan goed op het soort loopband, op de hellingshoek en op de talloze andere eigenschappen. Gelukkig hebben wij dit onderzoek alvast voor je gedaan.

Aan de hand van onze test zijn wij uitgekomen bij 7 prima hardloopbanden met helling. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste loopband met helling aan.

 1. Focus Fitness Jet 7
 2. Nautilus T628
 3. Flow Fitness DTM400i
 4. Focus Fitness Jet 5
 5. Tunturi Performance T60
 6. Tunturi Competence T10
 7. VirtuFit TR-200i

1. Focus Fitness Jet 7

Wij vinden de Focus Fitness Jet 7 de beste loopband met helling. Of beter gezegd: de beste loopband met automatische helling.

Als je één van de voorgeprogrammeerde programma’s selecteert, past de hellingshoek zich automatisch aan. Je hebt daar dus helemaal geen omkijken naar.

Met deze loopband is het sowieso op en top genieten. Dit komt onder meer door het brede loopvlak, de krachtige motor en de hartslagsensoren.

Als je de hellingshoek zelf aan wilt passen, is dit uiteraard ook mogelijk. Je hebt daarbij de keuze uit maar liefst 15 verschillende levels. De maximale hellingshoek is 15%!
2. Nautilus T628

Ben je op zoek naar de beste professionele loopband met hellingshoek? Dan wijzen wij je graag op de Nautilus T628.

Deze loopband is voor professioneel gebruik geschikt en beschikt over een geweldige hellingshoek. De hellingshoek is tot maximaal 15% in te stellen.

Daar heb je bovendien twee mogelijkheden voor. Je kunt de hellingshoek handmatig instellen, maar je kunt dit ook aan de loopband zelf overlaten.

De loopband is in staat om de hellingshoek automatisch aan te passen op basis van het gekozen hardloopprogramma. Door de krachtige motor loop je op een maximale snelheid van maar liefst 20 kilometer per uur!
3. Flow Fitness DTM400i

Wil je graag een inklapbare loopband met helling hebben? Kijk dan eens naar de Flow Fitness DTM400i. Deze loopband inklapbaar met helling klap je makkelijk in, waarna je ‘m makkelijk op kunt bergen.

Tijdens het trainen is het ook op en top genieten, mede door de instelbare hellingshoek.

De maximale hellingshoek is 12%. Dit is dus iets minder dan bij bovenstaande varianten, maar voor de gemiddelde gebruiker is een hellingshoek van 12% al prima.

Deze loopband beschikt ook nog over 12 programma’s. Selecteer je zo’n programma? Dan wordt de hellingshoek automatisch voor je aangepast!
4. Focus Fitness Jet 5

Wil je het liefste iets minder geld aan je nieuwe loopband met helling uitgeven? Kijk dan eens naar de Focus Fitness Jet 5.

Dit is eigenlijk het kleinere broertje van bovenstaande variant. Dat merk je aan het prijskaartje, maar niet zozeer aan de hellingshoek. Ook bij deze loopband geniet je van een instelbare hellingshoek.

De maximale hellingshoek is bij deze loopband 12%. Dat is volgens ons meer dan voldoende. Bovendien kun je de hellingshoek elektronisch aanpassen; dit doe je met handige sneltoetsen via het display.

Selecteer je één van de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s? Dan past de loopband zelf de hellingshoek voor je aan.
5. Tunturi Performance T60

Gaat je voorkeur uit naar een combinatie van een loopband- en wandelband met helling? Dan is het aan te raden om voor de Tunturi Performance T60 te kiezen.

De maximale snelheid van deze loopband is 20 km/u, terwijl de minimale snelheid slechts 0,8 km/u is. Dit zorgt ervoor dat deze loopband veelzijdig inzetbaar is.

Daarbij geniet je uiteraard ook van een geweldige hellingshoek. De maximale hellingshoek is 15%, waardoor je zelfs rustige wandelingen super pittig voor jezelf kunt maken. Het display, het grote loopvlak en de 44 trainingsprogramma’s zijn ook volledig naar onze wens.
6. Tunturi Competence T10

We blijven nog even bij het merk Tunturi. Ook over de Tunturi Competence T10 zijn wij namelijk uitermate te spreken. Dit is te danken aan de samenstelling van de loopband in combinatie met de instelbare hellingshoek.

De maximale hellingshoek van 12% biedt meer dan voldoende mogelijkheden.

Deze loopband met helling is ook nog fijn te bedienen. Via de sneltoetsen op het grote display stel je zelf de gewenste hellingshoek in. Wil je graag dat de hellingshoek automatisch aangepast wordt? Ook dat is mogelijk.

Als je één van 40 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s selecteert, past de loopband zelf de hellingshoek aan.
7. VirtuFit TR-200i

Tot slot zijn wij ook over de VirtuFit TR-200i enthousiast. Deze loopband is van een A-merk, is ideaal voor thuisgebruik en beschikt over een perfecte instelbare hellingshoek.

De hellingshoek is maximaal 12%, is makkelijk in te stellen en kan ook geheel automatisch aangepast worden. Dat laatste is het geval als je van één van de 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s gebruik maakt.

Trainen op de VirtuFit TR-200i biedt sowieso veel mogelijkheden. Dit komt door hoge maximale snelheid, het grote loopvlak en het grote display. Op het display stel je dus de hellingshoek in én lees je al je trainingswaarden af.
Waarom kiezen voor een loopband voor thuis met helling?

Zou je graag thuis op een recreatieve manier willen trainen? Dan is een loopband voor thuis een goed idee. Als je ook nog iets intensiever wilt kunnen trainen, is een loopband voor thuis met helling ideaal voor jou.

Dankzij de helling geniet je van meerdere voordelen:

 • Geschikt voor intensievere trainingen. Op een helling lopen op een loopband is bijzonder geschikt voor intensievere trainingen. Je moet niet alleen meer kracht vanuit je benen en billen leveren, maar je hebt ook meer uithoudingsvermogen nodig. Ga maar eens na hoe pittig het is om een berg te beklimmen. Dat is prima te vergelijken met het lopen op een loopband met een flinke hellingshoek. Dit is overigens ook de reden waarom elke professionele loopband over een helling functie beschikt.
 • Je traint meerdere spiergroepen. Als je op een loopband met hellingshoek traint, train je ook nog meerdere spiergroepen. Zo kun je met een loopband met helling perfect je billen trainen. Ook train je je bovenbeenspieren op een intensieve manier. Geweldig!
 • Je traint gevarieerder en leuker. Heb je voor een prima loopband voor thuis gekozen? Als deze loopband dan ook nog over een instelbare hellingshoek beschikt, kun je nog gevarieerder en leuker trainen.
 • Je kunt nog meer calorieën verbranden. Als je wilt afvallen, is een loopband met helling ook geschikt voor je. Door de helling vrij heftig in te stellen, moet je nog meer kracht leveren. Je verbrandt hierdoor nog meer calorieën.

Wat zijn de nadelen van een loopband met helling?

loopband_helling

Moet je bij een loopband met helling ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je hoeft eigenlijk met slechts één nadeel rekening te houden: het prijskaartje.

Als je een loopband met helling wilt kopen, ben je hier al snel een fors bedrag aan kwijt.

Dit komt onder meer door de samenstelling van dergelijke loopbanden. Deze loopbanden beschikken niet alleen over een instelbare hellingshoek, maar ook over veel andere extra’s.

Zo kun je uitgaan van veel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een hoge maximale snelheid. 

Is een loopband met helling goed voor je lichaam?

Is een loopband met helling goed voor je benen? Ja, zeker. Is op een helling lopen goed voor je billen? Ja, zeker. En is een loopband met hellingsfunctie goed je algehele uithoudingsvermogen? Ja, ook dat is het geval.

Met een loopband met hellingsfunctie maak je de trainingen simpelweg zwaarder. Dat zorgt voor een grotere belasting op onder meer je spieren. Je traint hierdoor je spieren op een intensieve manier. Dit doe je ook nog op een duurzame manier.

Hoe kies je de beste loopband met hellingshoek uit?

Ben je overtuigd van de voordelen van een loopband met hellingshoek? Dan raden wij je graag aan om goed op onderstaande punten te letten. Aan de hand van deze punten vind je snel de beste loopband met hellingshoek.

Maximale hellingshoek

Allereerst moet je goed naar de maximale hellingshoek kijken. Je kunt gaan voor een maximale hoek van 10%, 12%, 15% of 20%.

Wat op dit gebied de beste keuze is? Dat hangt vooral van het gewenste gebruik af. Als je héél intensief wilt trainen, heb je een hellingshoek van 15% of 20% nodig.

Wil je vooral recreatiever trainen? Dan ben je prima uit met een hellingshoek van 10% of 12%.

Instelbaarheid van de hellingshoek

Je moet ook goed naar de instelbaarheid van de hellingshoek kijken.

Op dit gebied bestaan meerdere mogelijkheden:

 • Handmatig. Het is bij sommige loopbanden zaak om de hellingshoek handmatig in te stellen. Dit is niet ideaal, aangezien dit tijdens het hardlopen vrij lastig is.
 • Elektronisch. Idealiter kun je de hellingshoek elektronisch instellen. Dit betekent dat je het bijvoorbeeld met sneltoetsen kunt doen.

Kies je voor een loopband met elektronisch instelbare hellingshoek? Dan ben je spekkoper. In dat geval wordt de hellingshoek namelijk ook automatisch aangepast, zolang je één van de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s volgt.

Samenstelling en gewenste gebruik

Uiteraard heb je ook nog met de samenstelling van de loopband te maken. De samenstelling moet je goed op het gewenste gebruik afstemmen.

Wil je bijvoorbeeld per se een inklapbare loopband hebben? Wil je zo min mogelijk geld uitgeven? Of wil je de loopband met hellingshoek zeer intensief kunnen gebruiken? Dit zijn afwegingen die je moet maken.

Loopband met helling: Aanrader of niet?

Ja, een loopband met helling is zeker een aanrader. Je traint niet alleen intensiever en zwaarder, maar ook nog gevarieerder en leuker. Bovendien kost het je ook niet al te veel moeite om de hellingshoek aan te passen.


Misschien ook interessant: