Zijn loopbanden van Lidl het kopen waard?

Wil je graag een loopband voor thuisgebruik aanschaffen, maar wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Als dat het geval is, lijk je bij de discountketen Lidl goed te zitten.

Deze keten kenmerkt zich immers door het aanbieden van goedkope producten.

Maar, biedt Lidl wel goedkope loopbanden aan? Zo ja, wat kun je dan verwachten van een loopband voor thuis van Lidl? Op deze vragen geven wij in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Biedt Lidl loopbanden aan?

Ja, Lidl biedt zeker loopbanden aan. Dit doet deze discountketen niet elke week, maar doen ze wel met enige regelmaat. Mocht je een aanbieding van een Lidl loopband tegenkomen, is het zaak om zo snel mogelijk toe te happen.

De loopbanden van dit merk zijn namelijk niet altijd even goed te verkrijgen. Net zoals dat dit bij een loopband van Aldi het geval is. Bij deze ketens ligt de doorloopsnelheid simpelweg hoog.

Van welk merk zijn de Lidl loopbanden?

De loopbanden die door Lidl aangeboden wordt, zijn in 99% van de gevallen van het merk Christopeit. Dit merk richt zich puur op het aanbieden van goedkope loopbanden.

Daarvoor maakt het merk wel gebruik van de juiste materialen en onderdelen, waardoor de loopbanden van een prima kwaliteit zijn.

Opvallend: Christopeit is niet eens het goedkoopste merk in de wereld van loopbanden. Wij hadden zelf verwacht dat Lidl met een écht budgetmerk samen zou werken.

Niks is echter minder waar. Voor een Christopeit loopband moet je ‘gewoon’ alsnog een paar honderd euro betalen.

Indien je een hele goedkope loopband wilt kopen, lijk je bij Lidl dus niet aan het juiste adres te zijn. Bij andere aanbieders vind je in ieder geval loopbanden die een stuk voordeliger geprijsd zijn.

Een nadere blik op de Lidl loopbanden

Voor het schrijven van dit artikel hebben wij het aanbod van Lidl in de gaten gehouden.

Op basis daarvan kunnen we het volgende concluderen:

  • De meeste loopbanden van Lidl zijn in de webshop te verkrijgen. Voor het kopen van een loopband kun je naar één van de Lidl filialen toegaan, maar je kunt veel beter naar de webshop van Lidl gaan. In de webshop vind je namelijk vaker loopbanden, terwijl je in dit geval ook niet moeilijk hoeft te doen met het ophalen van de loopband. Als je de Lidl loopband online bestelt, krijg je deze gewoon thuisbezorgd.
  • De doorloopsnelheid is vrij hoog. Wij hebben ook opgemerkt dat de doorloopsnelheid van de loopbanden vrij hoog is. Als je een interessante aanbieding bij Lidl tegenkomt, is het daarom zaak om zo snel mogelijk toe te happen. Mocht je nog twijfelen, ben je in veel gevallen te laat.
  • De Lidl loopbanden zijn ideaal voor thuisgebruik. Het merk Christopeit, waar Lidl mee samenwerkt, richt zich specifiek op loopbanden voor thuisgebruik. De loopbanden die door Lidl aangeboden worden, sluiten qua specificaties dan ook perfect op thuisgebruik aan. De loopbanden hebben bijvoorbeeld een relatief smal loopvlak. Ook zijn de meeste loopbanden van Lidl in te klappen.
  • De loopbanden bieden voldoende trainingsmogelijkheden. Als je voor één van de loopbanden van Lidl kiest, geniet je van voldoende trainingsmogelijkheden. Ten tijde van het schrijven van deze review werd bijvoorbeeld een loopband met 12 trainingsprogramma’s aangeboden. Ook heeft die loopband een maximale snelheid van 12 kilometer per uur. Dat past dus perfect bij mensen die thuis op een recreatieve danwel intensieve manier willen trainen.
  • De Lidl loopbanden zijn niet overdreven goedkoop. Zoals eerder in deze review al gesteld, zijn de loopbanden van Lidl niet overdreven goedkoop. Je moet er alsnog een paar honderd euro aan uitgeven. Kijk je bijvoorbeeld naar het aanbod van Bol.com? Dan zie je meerdere goedkopere loopbanden naar voren komen. Je kunt je alleen afvragen of die loopbanden aan de kwaliteit van een Christopeit loopband kunnen tippen.
  • Lidl biedt meerdere soorten loopbanden aan. Als je naar het aanbod van Lidl kijkt, valt ook op dat men meerdere soorten loopbanden aanbiedt. Zo kun je kiezen voor een opvouwbare loopband van Lidl. Ook kun je kiezen voor een Lidl wandelband. Het is hiervoor wel zaak om het aanbod goed in de gaten te houden. Zoals hierboven al aangegeven, ligt de doorloopsnelheid bij deze keten vrij hoog.

Wat kun je precies van een Lidl loopband verwachten?

Van een Lidl loopband kun je opvallend veel verwachten. Dit komt onder meer doordat de loopbanden van deze discountketen niet van een onbekend merk zijn.

Christopeit heeft inmiddels wel haar sporen verdiend in de wereld van fitnessapparaten.

Daarnaast valt op dat de loopbanden van Lidl het nodige te bieden hebben, onder meer qua trainingsmogelijkheden. Je kunt op zo’n loopband op een semi-intensieve manier trainen.

Wil je echt héél intensief en serieus kunnen trainen? Dan kies je het beste wel voor een loopband van een A-merk. Voor die loopbanden betaal je echter in de meeste gevallen een veelvoud.

Tevens valt op dat je van een prima kwaliteit verzekerd bent. Je doet jarenlang met een Lidl loopband, terwijl je hier dus niet de absolute hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Het klopt dat de Lidl loopbanden duurder zijn dan de loopbanden van onbekende merken, maar daar is de prijs-kwaliteitverhouding dan ook naar.

Bijkomend voordeel: je geniet bij Lidl hoe dan ook van een interessante aanbieding. Wij hebben opgemerkt dat de korting tot wel 40% op kan lopen.

Aangezien de loopbanden van Christopeit moeiteloos 700 of 800 euro kunnen kosten, is dit een aanzienlijke besparing. Je doet er dan ook verstandig aan om de aanbiedingen van Lidl loopbanden goed in de gaten te houden.

Wat zijn de loopband Lidl ervaringen?

Voor het schrijven van deze review hebben wij ons ook gebaseerd op ervaringen van kopers. Wat hierbij opvalt, is dat de meeste kopers van een Lidl loopband uiterst tevreden zijn.

Meerdere kopers roemen de werking van een Lidl loopband, maar ook de kwaliteit. Uiteraard zijn er ook kopers die aangeven dat de aanbieding super interessant was.

Eigenlijk kunnen we het volgende stellen: de loopband Lidl ervaringen sluiten aan op onze eigen bevindingen.

Wij hebben zelf een positieve indruk van de Lidl loopbanden gekregen, terwijl dit dus ook geldt voor andere mensen. De meeste kopers zijn in ieder geval te spreken over de aankoop van een loopband bij Lidl.

Loopband accessoires kopen bij Lidl

Heb je een interessante loopband bij Lidl gevonden? Dan is het interessant om deze loopband online te bestellen. Je geniet daarbij van een prima prijs-kwaliteitverhouding en dus ook van een levering aan huis.

Daar blijft het echter niet bij. Als je online een Lidl loopband koopt, kun je ook direct meerdere loopband accessoires kopen. Dankzij deze loopband accessoires maak je met nóg meer plezier gebruik van de loopband.

Zo is het mogelijk om een beschermmat voor onder de loopband te kopen. Met zo’n mat bescherm je niet alleen je vloer, maar demp je ook het geluid en de trillingen. Handig als je nog mensen onder je hebt wonen of als je ’s avonds laat wilt trainen.

Ons advies: check zeker even de loopband accessoires bij Lidl. Ook kun je kijken naar andere fitness- en cardioapparaten die door Lidl aangeboden wordt.

Deze discountketen biedt onder meer halterbanken en roeitrainers aan. Mogelijk kun je thuis je eigen sportschool creëren met daarin louter apparatuur van Lidl!

Is een Lidl loopband aan te raden?

Onder aan de streep is een Lidl loopband zeker een interessante optie. Je geniet van een prima kwaliteit, je geniet van een forse aanbieding en je kunt vaak uit meerdere loopbanden kiezen.

Wil je echter voor de allergoedkoopste loopband gaan? Dan is de keuze voor een loopband van Lidl niet per se de beste keuze. Lidl biedt de loopbanden met een flinke korting aan, maar het zijn desondanks niet de goedkoopste loopbanden.

Desalniettemin doe je een goede aankoop met een Lidl loopband. Houd goed de website en/of de Lidl folders in de gaten!


Andere merken loopbanden:


Plaats een reactie