De 3 beste loopbanden voor op kantoor

Een gemiddeld persoon werkt vaak zo’n 8 uur op een dag. Veel mensen doen dit staand, maar nog veel meer mensen voeren het werk zittend uit.

Zoals je mogelijk al weet, is dit erg slecht voor je lichaam. Je zou daarom tijdens het werken in beweging moeten komen. Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld met een loopband voor op kantoor.

Een loopband voor op kantoor kun je perfect onder je bureau kwijt. Dit is vooral het geval als je een sta bureau hebt.

Deze bureaus zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden, iets wat niet geheel zonder reden is. Door staand te werken, werk je een stuk gezonder.

Maak je tijdens het staand werken ook nog gebruik van een kantoor loopband? Dan ben je al helemaal gezond bezig.

3 beste loopbanden voor op kantoor

Spreekt het principe van een loopband op je werkplek je wel aan?

Dan raden wij je aan om onderstaande korte reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij namelijk de 3 beste loopbanden voor op kantoor.

  1. CITYSPORTS Loopband
  2. Sportstech smart LED loopband
  3. Citysports Loopband WP2

1. CITYSPORTS Loopband

De CITYSPORTS Loopband vinden wij de beste loopband voor op kantoor. Deze loopband is compact, is niet al te breed en is hierdoor perfect onder je bureau neer te zetten.

Zeker als je een sta bureau hebt, is dit een ware aanwinst voor je werkplek. En ook voor je gezondheid.

Op deze loopband kun je met een snelheid van 6 km/h wandelen. Doordat je op een relatief lage snelheid wandelt, ben je in staat om ondertussen fijn door te werken.

Deze loopband maakt bovendien niet al te veel lawaai. Verder is het ideaal dat ‘ie over een ingebouwde bluetooth speaker beschikt. Je geniet hierdoor tijdens het wandelen ook nog van je favoriete muziek.2. Sportstech smart LED loopband

Ook over de Sportstech smart LED loopband zijn wij uiterst te spreken. Deze loopband lijkt veel op bovenstaande variant, maar is net iets luxer uitgevoerd. Dit merk je onder meer aan het grote LCD display.

Op dit display zie je, tijdens het werken, wat je trainingsprestaties zijn. Handig voor als je jezelf bepaalde doelen stelt.

Deze loopband is bijzonder compact uitgevoerd. Hij is niet alleen erg plat, maar ook nog eens erg smal. Je geeft ‘m hierdoor makkelijk een plekje in je kantoor.

Wil je ‘m in je thuiskantoor gebruiken? Dan is het goed om te weten dat je ‘m makkelijk kunt verplaatsen. Dat zorgt ervoor dat je ‘m ook tijdens het TV kijken kunt gebruiken.3. Citysports Loopband WP2

Tot slot vinden wij de Citysports Loopband WP2 ook een prima loopband voor op kantoor. Dit is onder meer aan de compacte samenstelling, de platheid en de snelheid te danken. Op deze wandelband loop je maximaal 6 km/h; het is dus géén hardloopband.

Dat is ook niet wat je nodig hebt op kantoor. Tijdens het werken moet je rustig in beweging komen, in plaats van dat je met 12 km/h hard moet lopen. Met deze loopband kun je tegelijkertijd bewegen en werken.

Deze loopband is ook nog van een LCD display en bluetooth ontvanger voorzien. Tevens is het prijstechnisch een interessante optie.Wat typeert een loopband voor op kantoor?

Een loopband voor op kantoor voldoet aan paar eisen:

  • De loopband past onder je bureau. Een kantoor loopband gebruik je eigenlijk altijd onder je bureau. Dit betekent onder andere dat het een compacte loopband moet zijn. Ook betekent dit dat het een loopband zonder steun is. Een loopband met leuning is simpelweg te groot/hoog voor onder een bureau.
  • De loopband heeft een beperkte maximale snelheid. Zo’n loopband is eigenlijk hetzelfde als een loopband voor onder je bureau. Ook bij die loopband heb je met een beperkte maximale snelheid te maken. In de meeste gevallen gaat het om een maximale snelheid van 6 km/h. Je kunt het hierdoor ook als een wandelband zien.
  • De loopband is makkelijk op te bergen. Uiteraard wil je niet altijd tijdens het werken in beweging komen. Het is daarom een eis dat je de loopband voor op kantoor makkelijk op kunt bergen. Gezien de compacte afmetingen is dat vaak geen probleem. Er zijn bovendien veel loopbanden voor op kantoor die je op kunt vouwen. Dat is nóg handiger, wat ons betreft.

Aandachtspunten bij het uitkiezen van een loopband voor op kantoor

Wil je graag loopband voor op kantoor aanschaffen? Dan kun je niet over één nacht ijs gaan. Er zijn namelijk meerdere aandachtspunten waar je even goed op moet letten.

Je bureau

Allereerst moet je goed naar je bureau kijken. Als je een normaal zit bureau hebt, kun je je afvragen of een loopband wel een handige optie is. Een deskbike is dan in veel gevallen een veel betere optie.

Heb je echter een zit-sta bureau? Dan is het mogelijk om staand achter dit bureau te werken. Daarmee is het ook mogelijk om staand te werken én te wandelen. Dat is precies wat je wilt.

Let ook goed op de ruimte die je onder je bureau hebt. Op basis van die afmetingen kun je een loopband met geschikte afmetingen uitkiezen.

Gewenste gebruik

Ten tweede moet je goed naar het gewenste gebruik kijken. Vind je het oké om met een maximale snelheid van 6 kilometer per uur te wandelen? Dan ben je zeker gebaat bij een loopband voor op kantoor.

Wil je echter met een hogere maximale snelheid kunnen hardlopen? Dan moet je uitkijken naar een grotere en luxere loopband. De meeste loopbanden die voor op kantoor geschikt zijn, hebben echter een maximale snelheid van 6 km/h.

Waar je overigens ook nog naar kunt kijken, is naar de trainingsprogramma’s. Er bestaan wat loopbanden voor op kantoor die over voorgeprogrammeerde programma’s beschikken.

Samenstelling

Ten derde moet je goed naar de totale samenstelling kijken. Let bijvoorbeeld op de volgende vragen:

  • Hoe makkelijk is het om de loopband op te bergen? Dit hangt niet alleen van de afmetingen af, maar ook van een eventuele opvouwmogelijkheid.
  • Beschikt de loopband over bluetooth? Als dit het geval is, kun je mogelijk een fitnessapp aan de loopband koppelen.
  • Beschikt de loopband over een LCD display? Op dit display kun je je trainingsprestaties makkelijk in de gaten houden. Leuk als je voor een bepaald doel aan het trainen bent.
  • Beschikt de loopband over speakers? Wij hebben opgemerkt dat veel loopbanden voor op kantoor over ingebouwde speakers beschikken. Daarmee luister je tijdens het werken/wandelen ook nog naar je favoriete muziek!

Is een loopband voor op kantoor voor iedereen geschikt?

Dit hangt vooral van je situatie, wensen en bureau af. Bij een zit bureau is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor een loopband te kiezen.

Bevind je je vaak op meerdere plekken, bijvoorbeeld in een magazijn? Ook dan heb je niks aan een loopband voor op de werkplek. Voer je veelal zittend werk op één en dezelfde plek uit? Dan ben je zeker gebaat bij een loopband voor op kantoor.

Een loopbaan voor op kantoor is voor de gezondheid sowieso goed. Met zo’n loopband verbeter je je gezondheid, blijf je lekker in beweging en werk je ook nog efficiënter. Dat is vooral het geval als je zittend- en staand werken goed met elkaar afwisselt.


Misschien ook interessant: