Wil je op jouw loopband voor thuis op een interactieve manier trainen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van loopband apps.
Met een app voor een loopband maak je het trainen niet alleen interactiever, maar ook een heel stuk leuker. Voldoende reden dus om je in de apps voor een loopband te verdiepen.
Goed om te weten: je kunt tegenwoordig uit behoorlijk veel loopband apps kiezen. We laten je kennis met de beste apps maken, waarna we verder inzoomen op de apps.
Zo bespreken we onder meer wat de voordelen van een loopband app zijn. Ook bespreken we wat je nodig hebt om gebruik van de loopband apps te kunnen maken.
De beste apps voor een loopband
Als je op een interactieve manier wilt trainen, kun je niet om een loopband app heen. Belangrijk voordeel hierbij is dat je uit de nodige apps kunt kiezen.
Onder meer onderstaande apps zijn een absolute aanrader, indien je graag op een leuke manier wilt trainen.
1. Zwift
Zwift is mogelijk de populairste sport app wereldwijd. Deze app is uiterst geschikt voor wielrenners, maar wordt ook door veel hardlopers gebruikt.
Zo is het mogelijk om allerlei virtuele routes te hardlopen. Het is met Zwift mogelijk om bijvoorbeeld virtueel een rondje door New York hard te lopen.
Deze app biedt nog meer voordelen. Zo is het mogelijk om de strijd met andere lopers aan te gaan. Zwift organiseert speciale hardloopwedstrijden waaraan je deel kunt nemen. Je loopt dan uiteraard voor jezelf, maar je loopt wel tegen andere mensen.
Tot slot is het met Zwift ook nog mogelijk om groepstrainingen te volgen. Daarmee werk je gericht aan bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen.
2. Kinomap
Door de jaren heen is ook Kinomap één van de populairste sport apps geworden. Deze app biedt duizenden virtuele routes aan, waarbij de app rechtstreeks met je loopband communiceert.
Moet je op de betreffende route een helling op? Dan wordt de hellingshoek van je loopband aangepast. Op deze manier train je niet alleen interactief, maar ook nog eens heel realistisch.
Het is bij Kinomap bovendien mogelijk om uit héél veel soorten routes te kiezen. Doordat je duizenden routes kunt kiezen, train je op een gevarieerde manier. Dit maakt het trainen met deze loopband app des te leuker.
Bijkomend voordeel is dat je bij Kinomap uit meerdere abonnementen kunt kiezen. Je past het abonnement hierdoor volledig op het door jou gewenste gebruik af.
3. Tunturi Routes
Het merk Tunturi levert niet alleen prima loopbanden, maar is ook met een eigen loopband app op de proppen gekomen. Deze app is niet alleen voor de Tunturi loopbanden geschikt, maar in principe voor elke loopband met bluetooth.
Met deze app ben je eveneens in staat om allerlei (mooie) routes wereldwijd te lopen.
Bij Tunturi Routes valt onder meer het diverse aanbod op. Je kunt virtueel hardlopen in Australië, maar ook in bijvoorbeeld Amsterdam.
Daarnaast is het mogelijk om aan challenges mee te doen, om je te laten coachen door professionele coaches of om complete trainingsschema’s te volgen.
4. BitGym
Tot slot laten we je ook nog graag kennismaken met BitGym. In deze loopband vind je meer dan 200 video’s, waarmee je virtuele routes kunt hardlopen. Voor een bedrag van een paar euro per maand kun je deze routes eindeloos hardlopen.
Wat BitGym uniek maakt, is dat deze app gebruik maakt van de camera van je tablet of smartphone. Richt deze camera op jezelf, terwijl je op de loopband staat.
De app is hierdoor in staat om je snelheid op te meten. Op basis daarvan wordt de snelheid van de video aangepast. Dit komt het realistische gevoel alleen maar ten goede.
Wat heb je nodig om van een loopband app gebruik te maken?
Zou je graag van één van bovenstaande loopband apps gebruik willen maken? Dan heb je meerdere dingen nodig.
Ten eerste heb je een goede loopband met bluetooth nodig. Dit is essentieel, aangezien dit de enige manier is om de loopband app en je loopband aan elkaar te koppelen.
Indien je voor een moderne loopband kiest, is de kans heel groot dat de loopband over een bluetooth ontvanger beschikt.
Ten tweede heb je een mobiel apparaat nodig. De app download je immers niet op de loopband zelf, maar op je smartphone of tablet. Die koppel je vervolgens aan je loopband, waardoor je van de loopband app gebruik kunt maken.
Ten derde heb je een display nodig. Dit kan het display van je mobiele apparaat zijn, maar je kunt ook kiezen voor een loopband met display. Heb je een loopband zonder display? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een loopband met tablethouder.
In die houder kun je je smartphone of tablet zetten, waardoor je in staat bent om op de gewenste, virtuele manier te trainen.
Tot slot moet je even goed kijken naar het soort app waar je gebruik van gaat maken. Wil je bijvoorbeeld van Zwift gebruik maken? Dan heb je een loopband voor Zwift nodig. Dat is ook het geval als je van Kinomap gebruik gaat maken.
Kijk daarom per loopband heel goed naar de compatibiliteit. Per loopband staat aangegeven van welke loopband apps je gebruik kunt maken!
Waarom zou je gebruik maken van een loopband app?
Er zijn meerdere redenen om van een loopband app gebruik te maken:
- Je maakt de trainingen een stuk interactiever. Vind je het na verloop van tijd saai worden om op een loopband hard te lopen? Dit wordt heel anders als je jezelf door de straten van New York ziet rennen. Of als je jezelf over een zonnige boulevard ziet rennen. Door van een loopband app gebruik te maken, maak je je trainingen simpelweg interactiever. Dit maakt het een stuk leuker om (flinke) afstanden op een hardloopband hard te lopen.
- Een loopband app biedt meerdere mogelijkheden. Als je voor één van de beste loopband apps kiest, geniet je van nog meer mogelijkheden. Zo kun je dus ook deelnemen aan virtuele wedstrijden, je laten coachen of serieus met trainingsschema’s aan de slag te gaan. Eigenlijk kun je een loopband app zien als je virtuele assistent op het gebied van hardlopen.
- Een loopband app is makkelijk in gebruik. Kies je voor één van bovenstaande loopband apps? Dan geniet je ook nog eens van het nodige gemak. Elke loopband app is namelijk makkelijk te gebruiken. Zelfs als je dit voor de eerste keer doet, spreekt een goede app voor een loopband direct voor zich.
- Met een loopband app monitor je je prestaties. Als je van één van de loopband apps gebruik maakt, worden je trainingsresultaten direct naar je smartphone of tablet doorgestuurd. Dat stelt je in staat om je prestaties nauwlettend in de gaten te houden. Mocht je naar een serieus trainingsdoel toe trainen, is dit een groot voordeel van de loopband app.
- De meeste loopband apps zijn betaalbaar. Voor bovenstaande loopband apps betaal je maximaal 15 of 20 euro in de maand. Doordat dit bedrag per maand reuze meevalt, is het voor veel hardlopers interessant om van een loopband app gebruik te maken. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat een loopband app voor jouw persoonlijke faillissement zorgt.
Maak je training veelzijdiger met een applicatie
Het mag duidelijk zijn: met een loopband app geniet je van veel voordelen. Voldoende reden dus om gebruik te gaan maken van een loopband app. Maak daarvoor een keuze tussen de bovenstaande varianten.
Let ook goed op welke apps voor jouw loopband geschikt zijn. Ga sowieso goed na of je een loopband met app hebt. Als dat niet het geval is, heeft het ook weinig zin om van een loopband app gebruik te maken.
Heb je wel een loopband met bluetooth? Dan maak je je trainingen een heel stuk leuker met een goede loopband app!
Misschien ook interessant: