Verkoopt Aldi loopbanden?

Voor een goede loopband voor thuis heb je voldoende keuze. Je kunt uit loopbanden van A-merken kiezen, maar je kunt ook voor goedkopere loopbanden kiezen.

Voor de goedkopere loopbanden ben je bij discountketens aan het juiste adres. Een goed voorbeeld hiervan is Aldi.

Biedt de Aldi loopbanden aan? En zo ja, is een loopband van Aldi dan aan te raden? In deze review geven we graag antwoord op deze vragen.

Biedt Aldi loopbanden aan?

Op het moment van schrijven is het niet mogelijk om een loopband bij Aldi te kopen. Wij hebben het aanbod van deze discountketen in de gaten gehouden, maar wij zijn gedurende geruime tijd geen Aldi loopband tegengekomen.

Heeft Aldi in het verleden wel loopbanden aangeboden? Ja, dat is inderdaad het geval. In het verleden had je wel de keuze uit meerdere Aldi loopbanden.

Met zo’n loopband genoot je vooral van een interessante prijs. De loopbanden die Aldi aanbood, waren bijvoorbeeld niet van de beste merken. Wel waren deze loopbanden opvallend voordelig geprijsd.

Waarom biedt Aldi geen loopbanden aan?

Hier durven wij geen uitspraken over te doen. Mogelijk heeft dit te maken met de focus van Aldi op dit moment. Het is goed mogelijk dat Aldi zich op andere producten richt.

Mogelijk komt dit ook door de afmetingen van een loopband. Als je in een Aldi vestiging loopbanden wilt verkopen, heb je hier simpelweg veel ruimte voor nodig.

Een andere mogelijkheid is dat Aldi onderzocht heeft dat de loopbanden slecht verkocht werden. Als dat daadwerkelijk het geval was, is het inderdaad logisch om nu geen loopbanden meer aan te bieden.

Wat is een alternatief voor een Aldi loopband?

Heb je interesse om een goedkope loopband voor thuis te kopen? Het beste dat je dan kunt doen, is op zoek gaan naar een Lidl loopband. Bij Lidl vind je namelijk wél met enige regelmaat interessante loopbanden in het aanbod terug.

Met een loopband van Lidl ben je van een paar voordelen verzekerd. Het eerste voordeel is in de prijsstelling te vinden. Alleen als deze discountketen met veel korting een loopband aan kan bieden, doet Lidl dat.

Als de korting volgens hen niet aantrekkelijk genoeg is, nemen zij de loopband niet op in het aanbod. Je bent hierdoor bij Lidl altijd van interessante kortingen op de loopbanden verzekerd.

Het tweede voordeel is in de kwaliteit te vinden. Lidl heeft er namelijk voor gekozen om loopbanden Christopeit aan te bieden. In de wereld van loopbanden is dit een prima merk.

De loopbanden van dit merk zijn niet eens super goedkoop. Door de interessante kortingen van Lidl wordt het prijskaartje alsnog interessant.

Het derde voordeel is in de doorloopsnelheid te vinden. Lidl biedt met enige regelmaat een andere loopband aan, waardoor je altijd wel mogelijkheid hebt om een geschikte Lidl loopband uit te kiezen. Houd daarvoor goed de folders en/of de website van Lidl in de gaten.

Gaat Aldi in de toekomst loopbanden aanbieden?

Wij kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken, maar wij verwachten van niet.

Dit heeft een paar redenen:

  • Loopbanden voor thuis zijn steeds goedkoper geworden. Als je naar het huidige aanbod van loopbanden kijkt, zie je meerdere (erg) goedkope loopbanden naar voren komen. Dit zijn loopbanden van bijvoorbeeld A-merken, waarbij de A-merken van aanzienlijke schaalvoordelen geniet. Dat zorgt ervoor dat de loopbanden voor thuis steeds goedkoper zijn geworden. Het is hierdoor voor Aldi des te lastiger geworden om hiermee te concurreren.
  • Bij loopbanden zit je altijd met praktische uitdagingen. Dit komt onder meer doordat de loopbanden groot zijn en zwaar wegen. Het is hierdoor niet al te makkelijk om elke vestiging van Aldi van meerdere loopbanden te voorzien. Ook zouden er in de vestigingen (te) veel ruimte vrij moeten worden gemaakt voor de loopbanden.
  • Aldi heeft geen webshop en krijgt deze waarschijnlijk ook niet. Lidl heeft er enige jaren geleden voor gekozen om een webshop te lanceren. Aldi heeft echter deze keuze niet gemaakt en gaat deze keuze waarschijnlijk ook niet maken. Dit maakt het voor deze discountketen des te lastiger om loopbanden aan te bieden.

Richt je pijlen op andere, goedkope loopbanden

Het mag duidelijk zijn: bij Aldi kun je op dit moment geen loopbanden kopen. Eén van de beste alternatieven hebben we hierboven al benoemd: kies voor een Lidl loopband.

Een andere optie die je hebt, is om bijvoorbeeld het aanbod van Fitwinkel, Betersport of Bol.com te checken. Bij deze webshops vind je ook een divers aanbod van goedkope loopbanden.

Deze loopbanden zijn ook nog eens van de betere merken, waardoor je van een prima kwaliteit verzekerd bent. Uiteraard ben je dan ook van een bepaalde betrouwbaarheid en zekerheid verzekerd.

Met andere woorden: als je een goedkope loopband wilt kopen, heb je voldoende mogelijkheden. Spijtig genoeg is het dus niet mogelijk om hiervoor bij de Aldi aan te kloppen.Andere merken loopbanden:


Plaats een reactie