Loopband belastbaar tot 150 kg kopen? Bekijk de beste!

Ben je op zoek naar een loopband voor thuis die belastbaar is tot 150 kg? Dan moet je goed zoeken.

Vrij weinig loopbanden zijn voor een dergelijk gewicht geschikt. Desalniettemin kun je voor een paar prima varianten kiezen, waarover je in dit artikel alles leest.

De 5 beste loopbanden tot 150 kg belastbaar

Elke loopband heeft een bepaald belastbaar gewicht. Dit gewicht is bij veel loopbanden tussen de 100 en 120 kilogram. Als je zwaarder dan 120 kilogram bent, heb je echter niks aan die loopbanden.

Het kan in dat geval zelfs gevaarlijk zijn om op een dergelijke loopband te lopen.

In plaats daarvan heb je een loopband nodig die belastbaar is tot 150 kg. Hiervoor raden wij je de onderstaande 5 varianten aan. Deze 5 varianten zijn belastbaar tot 150 kilogram én bieden bijkomende voordelen.

  1. Focus Fitness Jet 9 iPlus
  2. Gymost Endurance EN3
  3. Sole Fitness F65
  4. Gymost Grace GR1
  5. Gymost Freelander

1. Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is de beste loopband die belastbaar is tot 150 kilogram. Deze hoge maximale belastbaarheid is onder meer aan de stevige constructie te danken.

Focus Fitness heeft voor louter de beste onderdelen gekozen. Bovendien valt op dat dit een vrij grote loopband is.

Deze loopband biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden. Zo beschikt ‘ie over de iPlus module, waardoor je van fitnessapps gebruik kunt maken. Verder beschikt ‘ie over 15 trainingsprogramma’s en een maximale hellingshoek van 15%.

Deze loopband is voor intensief gebruik geschikt én beschikt over een loopvlak. Ideaal voor zwaardere mensen.2. Gymost Endurance EN3

De Gymost Endurance EN3 is eveneens een geweldige loopband 150 kg. Dat deze loopband dit gewicht kan dragen, komt onder meer door het eigen gewicht.

Deze loopband weegt zelf 200 kilogram; hij is hierdoor perfect tegen een stootje bestand. De loopband staat door dit gewicht overigens ook als een huis.

Door de armsteunen train je op een comfortabele manier. Je kunt je armen op de loopband zetten, waarna je rustig op de loopband kunt wandelen.

Wil je liever intensief trainen? Ook dat is mogelijk, mede door het hoge eigen gewicht. Deze loopband biedt een geweldige demping aan; erg belangrijk voor je gewrichten.3. Sole Fitness F65

De Sole Fitness F65 is een goede loopband die belastbaar is tot 150 kilogram. Deze loopband beschikt over een stevige constructie, breed loopvlak en fijne armsteunen. Dit stelt je in staat, om als zwaarder persoon, op een duurzame manier te wandelen of hard te lopen.

Deze loopband heeft een eigen gewicht van slechts 119 kilogram. Hij is hiermee fors lichter dan andere vergelijkbare loopbanden, maar dat merk je nergens aan terug. Ook deze loopband staat zo stevig als een huis.

Je geniet bovendien van een prima kwaliteit en de nodige trainingsmogelijkheden. De demping heeft Sole, zoals altijd, ook goed voor elkaar.4. Gymost Grace GR1

Ben je de perfecte loopband 150 kg nog niet tegengekomen? Kijk dan eens naar de Gymost Grace GR1. Deze loopband is belastbaar tot 150 kilogram en weegt zelf 165 kilogram. De installatie is hierdoor niet eenvoudig, maar hij staat nadien wel zo stevig als een huis.

De motor van deze loopband is met een vermogen van 4 pk erg krachtig. Dit stelt je in staat om op hogere snelheden te rennen. Wandel je liever op lagere snelheid? Dat is uiteraard ook mogelijk.

Ongeacht hoe je traint, geniet je van een geweldige demping. Ook de armsteunen zijn fijn, indien je tijdens het trainen even je armen wilt laten rusten.5. Gymost Freelander

Ben je op zoek naar een walkingpad 150 kg? Dan kun je niet om de Gymost Freelander heen. Deze loopband leent zich uitstekend voor intensieve trainingen, maar is eveneens erg geschikt om op te wandelen. Dit komt onder meer doordat dit een loopband zonder motor is.

Om het loopvlak in beweging te krijgen, hoef je alleen maar zelf te wandelen. Wandel je met een snelheid van bijvoorbeeld 3 km/h? Dan past het loopvlak de snelheid hier automatisch op aan.

Je kunt hierdoor te allen tijde op de gewenste manier trainen. Ondertussen geniet je van de gewenste stevigheid, demping en kwaliteit.Wat zegt het maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram?

Het maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram zegt het volgende: de loopband is te gebruiken door mensen die maximaal 150 kilogram wegen. Weeg je nou 200 kilogram? Dan heb je een loopband 200 kg nodig.

Weeg je bijvoorbeeld 80 kilogram? Dan is het overbodig om voor een loopband 150 kg te kiezen. De loopbanden die zo zwaar te belasten zijn, zijn niet al te gangbare loopbanden. Daar lees je hieronder graag meer over.

Hoe komt het hoge maximale belastbare gewicht tot stand?

Elke loopband die tot 150 kg belastbaar is, voldoet aan een paar eisen:

  • De constructie is verstevigd. Wil je op een loopband trainen, terwijl je bijvoorbeeld 140 kilogram weegt? Dan heb je een loopband met een stevige constructie nodig. De loopbanden die belastbaar tot 150 kilogram zijn, beschikken hoe dan ook over een verstevigde constructie.
  • De loopband zelf is ook zwaar. Als je voor een loopband voor zware mensen kiest, kies je altijd voor een loopband die een hoog eigen gewicht heeft. Als je een loopband van 60 kilogram koopt, is deze nooit met een gewicht van 150 kilogram te belasten. Dit komt puur doordat de constructie verstevigd moet worden, zoals hierboven uitgelegd.
  • De loopband is van de beste kwaliteit. Alle loopbanden die tot 150 kilogram belastbaar zijn, zijn van de beste kwaliteit. Om de constructie te verstevigen, moeten zwaardere (lees: hoogwaardige) materialen gebruikt worden. Dit komt de algehele kwaliteit ten goede.

Voor wie geschikt?

Uiteraard voor mensen die maximaal 150 kg wegen. Veel andere loopbanden hebben een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Kies je voor zo’n loopband? Dan kun je hier niet veilig gebruik van maken, indien je 150 kg weegt.

Ben je zwaarder dan 150 kg? Dan moet je op zoek naar een loopband met een hoger belastbaar gewicht gaan.

De belangrijkste aandachtspunten

Heb je oren naar de aanschaf van een loopband die belastbaar tot 150 kg is? Let dan goed op onderstaande aandachtspunten.

Gewicht van de loopband

Elke loopband die tot 150 kg belastbaar is, is van zichzelf al behoorlijk zwaar. Zoals eerder al gesteld, is dit gewicht nodig om het gewicht van 150 kg te kunnen dragen.

Maar, er bestaan op dit gebied wel grote verschillen. Zo bestaan er loopbanden die zelf 200 kilogram wegen, maar ook loopbanden die 100 kilogram wegen. Des te zwaarder de loopband is, des te lastiger je ‘m kunt verplaatsen in je woning.

Gewenste gebruik

Je hebt ook nog met het gewenste gebruik te maken. Wil je de loopband voor recreatief gebruik inzetten? Dan heb je mogelijk voldoende aan een walkingpad 150 kg.

Wil je intensief kunnen trainen? Dan heb je een professionele loopband nodig die tot 150 kg geschikt is. Uiteraard hangt dit wel af van je gewicht en algehele gezondheid.

Afmetingen

De meeste loopbanden die 150 kg kunnen dragen, zijn vrij groot uitgevoerd. Je moet daarom goed kijken naar de plaatsing van de loopband.

Waar wil je ‘m precies in je woning neerzetten? En hoe groot mag/kan de loopband dan maximaal zijn.

Wil je een loopband inklapbaar 150 kg hebben? Dan moet je heel erg goed zoeken. Weinig loopbanden met dit belastbaar gewicht zijn inklapbaar.

Forse investering

Wil je de beste loopband die tot 150 kg belastbaar is kopen? Dan moet je vrij diep in de buidel tasten. Als je echter tussen de 120 en 150 kg weegt, is dit de enige keuze die je hebt.

Er bestaat eigenlijk geen geschikt (of goedkoper) alternatief voor een loopband 150 kg.

Je moet ook even goed kijken naar de aanbieder van een geschikte loopband. Niet alle speciaalzaken bieden namelijk loopbanden 150 kg aan. Speciaalzaken die dit wel doen, zijn onder meer Fitwinkel.nl en Betersport.nl!