Kleine loopband kopen? De top 6 beste compacte loopbanden

Zou je graag thuis op een intensieve en leuke manier willen trainen? Dan heb je baat bij een goede loopband voor thuis.

Heb je alleen niet al te veel ruimte in je woning voor een loopband? Dan ben je zeker niet de enige. Gelukkig zijn meerdere merken met kleine loopbanden op de markt gekomen.

Een compacte loopband geef je makkelijk een plekje in je huis. Dit komt door de afmetingen van de loopband zelf, maar ook doordat je de loopband meestal op een gemakkelijke manier op kunt bergen.

6 beste kleine loopbanden uitgelicht

Heb je een kleine loopband nodig? Dan wijzen wij je graag op onderstaande 6 varianten. De 6 loopbanden die we in dit artikel bespreken, zijn volgens ons de beste compacte loopbanden van dit moment.

 1. Focus Fitness Jet 2
 2. Senz Sports M1000
 3. VirtuFit Totally Foldable TR-50i
 4. Senz Sports M500
 5. VirtuFit Walkingpad 100
 6. Focus Fitness Jet 1

1. Focus Fitness Jet 2

Wil je graag een loopband kopen die klein is, die van een goede kwaliteit is en die de nodige trainingsmogelijkheden biedt? Dan kun je niet om de Focus Fitness Jet 2 heen. Wij zijn van mening dat dit de beste kleine loopband van dit moment is.

Deze loopband is compact uitgevoerd én is ook nog een ‘echte’ loopband. Hiermee bedoelen we dat het geen wandelband of iets dergelijks is.

Nee, met deze hardloopband kun je op een serieuze en intensieve manier trainen. Door het lichte gewicht ben je ook nog in staat om deze compacte loopband makkelijk te verplaatsen.
2. Senz Sports M1000

Ook de Senz Sports M1000 is een geweldige, kleine loopband. Wat bij deze loopband direct opvalt, is de simpele vormgeving. De loopband is zo eenvoudig mogelijk vormgegeven, waardoor ‘ie zo klein mogelijk gehouden is.

Wat dan wel weer opvalt, is het relatief grote display. Met dat display hou je je trainingsresultaten nauwkeurig in de gaten.

Op deze kleine loopband kun je serieus en intensief trainen. Nadat je dat hebt gedaan, klap je ‘m makkelijk in. Deze loopband is dus klein om te gebruiken, maar is nog kleiner om op te bergen. Ideaal voor in de kleinere huizen.
3. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Als je op je nieuwe kleine loopband serieus wilt trainen, is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i mogelijk ook erg interessant. Deze loopband is klein.

Deze loopband stelt je in staat om serieus te trainen. Deze loopband is van een A-merk. En deze loopband is ook nog betaalbaar te noemen.

Zoals de naam al aangeeft, is deze loopband ook nog in te klappen. Nadat je deze loopband ingeklapt hebt, berg je ‘m compact op. Dit zorgt voor des te meer gebruiksgemak.

Ondertussen biedt deze VirtuFit compacte loopband ook nog meer dan voldoende trainingsmogelijkheden.
4. Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is de kleinste loopband van dit moment. Dit is namelijk niet meer dan alleen een loopvlak.

Deze loopband heeft bijvoorbeeld geen armsteunen en is ook niet van een staand display voorzien. In plaats daarvan heeft men het display in de loopband zelf verwerkt.

Met deze kleine loopband kun je zodoende alle kanten op. Je kunt ‘m echt overal gebruiken, hij is lekker licht van gewicht en hij is makkelijk op te bergen.

Zo is het mogelijk om deze loopband bijvoorbeeld onder je bed te schuiven. Super handig. Besef wel goed: dit is meer een wandelband dan een hardloopband.
5. VirtuFit Walkingpad 100

Spreekt bovenstaande wandelband je eigenlijk wel aan? Een andere interessante optie waar je voor kunt kiezen, is deze VirtuFit Walkingpad 100. Deze loopband is ook erg klein uitgevoerd en is hierdoor makkelijk op te bergen.

Ook bij deze loopband geldt dat je het als een wandelband moet zien. Het is niet mogelijk om intensief op deze wandelband te trainen.

De compactheid en andere trainingsmogelijkheden zijn in ieder geval subliem. Zo is deze loopband voorzien van 12 vooringestelde programma’s.

Ook kun je deze loopband moeiteloos bedienen, dankzij de meegeleverde afstandsbediening.
6. Focus Fitness Jet 1

Eerder hebben we je al kennismaken met de Jet 2 van Focus Fitness. Vind je die loopband alleen net iets te veel van het goede? Of mogelijk net iets te duur? Dan kun je wellicht beter kiezen voor de Focus Fitness Jet 1.

Deze kleine loopband biedt net iets minder mogelijkheden, maar is hierdoor wel een stukje goedkoper.

Op de Focus Fitness Jet 1 kun je op een serieuze manier trainen. Met alle dank aan de trainingsmogelijkheden, demping en handige display.

Nadat je getraind hebt, klap je deze loopband moeiteloos in. Je bergt ‘m hierdoor erg eenvoudig op.
Wat verstaan wij onder een kleine loopband?

Wat is nou precies een loopband die klein is? Ja, dat is een terechte vraag.

In onze ogen moet een kleine loopband aan een paar eisen voldoen:

 • Het is een kleine loopband voor thuis. De merken die kleine loopbanden aanbieden, richten zich hierbij puur op thuisgebruik. De loopbanden die je in een sportschool terugvindt, zijn simpelweg een heel stuk groter.
 • De loopband beschikt over een relatief klein loopvlak. Bij een kleine loopband zie je vaak een loopvlak van bijvoorbeeld 40 of 42 centimeter. Andere loopbanden hebben een loopvlak van bijvoorbeeld 45 of 50 centimeter.
 • De loopband is op te klappen. Net zoals een mini loopband is een kleine loopband eigenlijk altijd op te klappen. Doordat je zo’n loopband op kunt klappen, neemt ‘ie nog minder ruimte in je woning is.

Kies je voor een hardloopband of een wandelband?

Spreken de voordelen van een kleine loopband je wel aan? Je hebt hierboven al met de 6 beste varianten kennis kunnen maken, maar wat is nou voor jóu de beste variant?

Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je een keuze maken tussen 2 soorten kleine loopbanden:

 • Kleine hardloopband: een kleine hardloopband is geschikt om op hard te lopen. Zo’n hardloopband heeft bijvoorbeeld een hogere maximale snelheid, maar is qua afmetingen wel lekker compact.
 • Wandelband: als je voor een wandelband kiest, ben je in staat om deze heel eenvoudig op te bergen. De meeste wandelbanden kun je zo onder het bed schuiven. Maar, je moet er wel rekening mee houden dat je op een wandelband alleen kunt wandelen. Mocht je graag intensief willen trainen, is dat op een wandelband minder goed mogelijk.

Wat betaal je voor een kleine loopband?

Heb je wel oren naar de aanschaf van een goedkope loopband? Dan zit je in veel gevallen ook goed bij een compacte loopband.

Tijdens ons onderzoek merkten wij namelijk op dat de meeste compacte loopbanden opvallend voordelig geprijsd zijn. Dat is op zich goed te verklaren.

De meeste kleine loopbanden zijn namelijk erg eenvoudig samengesteld. Ook beschikken de meeste kleine loopbanden over een niet al te krachtige motor.

Het ontwikkelen en fabriceren van zo’n loopband is simpelweg een stuk goedkoper voor de fabrikant. Dat zie je dan ook aan de prijskaartjes terug.

Een aanrader?

Een kleine loopband is in bepaalde situaties absoluut een aanrader. Heb je weinig ruimte in je woning? Dan is een compacte loopband ideaal. Woon je in een appartement? Dan is een kleine loopband ideaal.

Of heb je weinig ruimte om je loopband op te bergen? Ook dan is een kleine loopband ideaal. Zolang je voor één van bovenstaande varianten kiest, geniet je ook nog van de gewenste kwaliteit.


Misschien ook interessant: