Focus Fitness Senator iPlus: Review, voordelen & nadelen

Een geweldige loopband voor alle fanatieke sporters. Dat is in een notendop onze mening over de Focus Fitness Senator iPlus.

Deze loopband kan thuis gebruikt worden, maar is ook (semi)professioneel inzetbaar. Hij biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden, beschikt over een luxe display en is aan je smartphone te koppelen.

Al met al een geweldige, luxe en uitgebreide hardloopband. Maar, is deze loopband ook geschikt voor jou? Daar kom je achter in deze review. Lees snel verder!

Belangrijke info over de Focus Fitness Senator iPlus

  • Je geniet van erg veel trainingsmogelijkheden
  • Te koppelen aan je smartphone/tablet
  • Groot, duidelijk en professioneel display
  • Ook voor (semi)professioneel geschikt
  • Extra breed loopvlak van 57 centimeter
  • Luxe loopband vol met extra’sSpecificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)198 x 98 x 150 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)140 x 98 x 154 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)147 x 57 cm
Gewicht loopband103 kilogram
Max. belastbaar gewicht106 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid22 km/h
Motor continue vermogen3 pk 
Aantal trainingsprogramma’s12 programma’s
Max. hellingshoek16%

👍 De voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus

Met de Focus Fitness Senator iPlus haal je een professionele loopband in huis. Dit is onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

Voor zeer intensief gebruik geschikt

Wil je op een zeer intensieve manier trainen? Dan sluit de Focus Fitness Senator iPlus prima op je wensen aan. Dit komt onder meer door de hoge maximale snelheid van 22 km/h. Dit is verbluffend te noemen.

Wij zijn dit bij weinig andere loopbanden überhaupt tegengekomen.

Verder is dit een zeer stabiele loopband. Zelfs als je met 22 km/h op de Focus Fitness Senator iPlus loopt, geeft ‘ie geen enkele krimp.

Hij staat als een huis en beschikt over een geweldig dempingsysteem. Dat stelt je in staat om op een duurzame- en veilige manier te trainen.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Focus Fitness Senator iPlus kun je dus zeer intensief trainen. Dat is ook nog aan de vele trainingsmogelijkheden te danken:

  • 12 trainingsprogramma’s. Via het display selecteer je één van de 12 trainingsprogramma’s. Hiermee train je hoe dan ook op de gewenste manier. Overigens is het ook nog mogelijk om zelf aanpassingen aan deze programma’s te verrichten.
  • Instelbare hellingshoek. Je kunt de hellingshoek van de Focus Fitness Senator iPlus in maar liefst 16 levels instellen. De maximale hellingshoek hierbij is een indrukwekkende 16%.

iPlus module

Zoals de naam al aangeeft, beschikt de Focus Fitness Senator iPlus over de iPlus module. Door deze module kun je eenvoudig je smartphone aan deze loopband koppelen.

Hierdoor geniet je van nog meer trainingsmogelijkheden. Je kunt immers van alle denkbare fitness apps gebruik maken. Bijkomend voordeel is dat je je trainingsprestaties perfect kunt monitoren.

De groei die je doormaakt, hou je naadloos in de gaten met de fitness apps.

Zeer breed loopvlak

Wij hebben meerdere loopbanden gevonden met een breed loopvlak. De Focus Fitness Senator iPlus doet hier echter nog een extra schepje bovenop. Het loopvlak is maar liefst 57 centimeter breed.

Het belangrijkste voordeel hiervan: je kunt bijna geen misstap begaan tijdens het hardlopen. Met name als je op de maximale snelheid loopt, ben je gebaat bij dit zeer brede loopvlak.

Veel extra’s

Met de Focus Fitness Senator iPlus haal je een complete loopband in huis. Zo beschikt deze loopband over twee geïntegreerde speakers; tijdens je trainingen geniet je hierdoor van je favoriete muziek.

Ook is deze loopband voorzien van een ventilatiesysteem. Train je op een intensieve manier? Dan zorgt dit systeem voor de gewenste verkoeling. Dit maakt het voltooien van bijvoorbeeld een duurtraining fijner.

Dit semiprofessionele apparaat is van nog veel meer extra’s voorzien. Wat te denken van transportwielen, een inklapmogelijkheid, een tablethouder, een bidonhouder en een waterpasverstelling.

Door die verstelling staat de Focus Fitness Senator iPlus altijd waterpas.

👎 De nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus

Overweeg je om de Focus Fitness Senator iPlus aan te schaffen? Met name als je ‘m voor intensief gebruik in wilt zetten, is de aanschaf van deze loopband aan te raden. Wel moet je ook met een paar nadelen rekening houden.

Erg zware en grote loopband

Wil je de Focus Fitness Senator iPlus thuis gebruiken? Dan moet je rekening houden met het gewicht van maar liefst 103 kilogram.

Je kunt ‘m hierdoor niet al te eenvoudig naar één van de hoger gelegen verdiepingen tillen. Ook krijg je met de nodige dreunen en trillingen te maken.

Een ander aandachtspunt is de lengte. De Focus Fitness Senator iPlus is maar liefst 198 centimeter lang, waardoor het loopvlak zelf ook lekker lang is.

Op zich handig voor je trainingen, maar minder handig voor de plaatsing van deze loopband in je woning. Je hebt hier veel ruimte voor nodig.

Niet voor recreatieve gebruikers geschikt

De Focus Fitness Senator iPlus is volgens ons een ideale hardloopband voor fanatieke sporters. Tegelijkertijd is ‘ie niet voor recreatieve gebruikers geschikt.

Dit komt door de algehele samenstelling en het prijskaartje. Voor de Focus Fitness Senator iPlus betaal je namelijk een bedrag van ongeveer €1150. Dat is voor een recreatieve gebruiker waarschijnlijk te veel van het goede.

Voor een (semi)professionele- of fanatieke gebruiker vinden wij dit een prima prijskaartje.

Reviews van andere gebruikers

De Focus Fitness Senator iPlus is een geliefde loopband. Dat blijkt in ieder geval uit het aantal reviews dat je online over deze loopband kunt vinden. Daarbij vallen een paar dingen op:

  • De meeste reviews zijn erg positief. Nagenoeg alle gebruikers spreken vol lof over de Focus Fitness Senator iPlus. De vele trainingsmogelijkheden, de professionele samenstelling en de kwaliteit kunnen op veel lovende woorden rekenen.
  • Er zijn oprecht veel reviews te vinden. Hieruit blijkt overduidelijk dat reeds veel mensen voor de Focus Fitness Senator iPlus hebben gekozen. Gezien alle voordelen kunnen wij ons dit goed voorstellen.

Is de Focus Fitness Senator iPlus het kopen waard?

Ben je een fanatieke- of semiprofessionele sporter? Hecht je daardoor veel waarde aan je loopband? Als je op deze beide vragen ‘ja’ kunt antwoorden, raden wij je de Focus Fitness Senator iPlus van harte aan.

Deze professionele loopband is op een geweldige manier te gebruiken. Hij is voor intensief gebruik geschikt, biedt veel trainingsmogelijkheden en is erg slim. Dit is te danken aan de iPlus module en vele handige extra’s.

Wij zijn al met al groot fan van deze loopband van Focus Fitness!


Meer van Focus Fitness:

Plaats een reactie