Focus Fitness Jet 9 iPlus: De ideale match voor jou? (Review)

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is het topmodel van Focus Fitness. Dat zie en merk je aan alles.

Deze loopband heeft ontzettend veel te bieden, is voor elke fanatieke thuissporter geschikt én kan zelfs voor professioneel gebruik ingezet worden.

Deze loopband van Focus Fitness is niet goedkoop, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Mede door de unieke iPlus module.

Klinkt als een fantastische loopband, toch?

Dit moet je weten over de Focus Fitness Jet 9 iPlus

  • iPlus module = smartphone aan de loopband koppelen
  • Instelhoek is in 15 levels in te stellen
  • Geïntegreerde hartslagsensoren
  • Volledig voorgemonteerd geleverd
  • Ideaal voor de intensieve (thuis)sporter
  • Ontzettend stille en duurzame motor


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)184 x 92 x 154 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)130 x 92 x 154 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)137 x 54 cm
Gewicht loopband89 kilogram
Max. belastbaar gewicht150 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid20 km/h
Motor continu vermogen3 pk
Aantal trainingsprogramma’s15 programma’s
Max. hellingshoek15%

👍 De voordelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een ideale loopband voor fanatieke trainingen. Dat is wat ons betreft een feit. Een feit dat tot stand gekomen is door onderstaande voordelen.

Geweldige iPlus module

Focus Fitness heeft in de afgelopen jaren een geweldige naam opgebouwd. Dit is onder meer aan de unieke iPlus module van dit merk te danken. Dankzij deze module kun je eenvoudig je smartphone aan de Focus Fitness Jet 9 iPlus koppelen.

Heb je dat gedaan? Dan kun je van alle mogelijke fitness apps gebruik maken. Groot voordeel hiervan is dat je altijd op de gewenste manier kunt trainen. Ook maak je je trainingen hiermee (nog) interactiever.

Verder kun je – door de koppeling – je trainingsprestaties perfect in de gaten houden. Zeer wenselijk als je naar een bepaald doel aan het toe trainen bent.

Al met al is deze iPlus module volgens ons een geweldige toevoeging aan deze hardloopband.

Ideaal voor de fanatieke sporter

Wij vinden de Focus Fitness Jet 9 iPlus puur voor de fanatieke sporter geschikt. Dit heeft met het prijskaartje te maken, maar ook met de algehele samenstelling van deze hardloopband.

Zo is de hellingshoek van deze loopband in 15 verschillende levels in te stellen. De maximale hoek is 15%, waarmee je je kuiten lekker kunt laten branden.

Ook kun je de maximale snelheid op maar liefst 20 km/h instellen. Alleen als echt intensieve – en goed getrainde – kun je een dergelijke snelheid aan.

Geweldige motor

De motor van de Focus Fitness Jet 9 iPlus is geweldig. Dit is te danken aan het continu vermogen van 3 pk, maar ook aan het lage geluidsniveau. De motor maakt weinig geluid, waardoor je óók ’s avonds laat nog op deze loopband kunt trainen.

Eenvoudig te monteren

Kies je voor de Focus Fitness Jet 9 iPlus? Dan krijg je ‘m voor 99% voorgemonteerd thuis geleverd. Het enige dat je nog hoeft te doen, is 8 schroeven aan te draaien. Een kind kan de was doen.

Inklapbaar

Heb je een intensieve training achter de rug? Dan kun je de Focus Fitness Jet 9 iPlus zeer eenvoudig inklappen. Een groot voordeel, aangezien ‘ie hierdoor in principe voor in elke ruimte geschikt is.

Wel moet je alsnog met vrij forse afmetingen rekening houden, waarover wij je later in deze Focus Fitness Jet 9 iPlus review meer vertellen.

Fijne extra’s

Met de Focus Fitness Jet 9 iPlus haal je één van de meest veelzijdige loopbanden in huis. Dit is onder meer aan de extra’s te danken.

Zo beschikt deze loopband over handige transportwieltjes, een ingebouwde ventilator, ingebouwde speakers, een tablethouder en een bidonhouder.

Dankzij deze extra’s geniet je van 2 voordelen:

  • Je maakt je trainingen volledig naar je eigen zin
  • Je stelt de Focus Fitness Jet 9 iPlus geheel naar wens in

👎 De nadelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is volgens ons geen perfecte loopband. Dit heeft onder meer met onderstaande nadelen te maken.

Beperkt aantal trainingsprogramma’s

Bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus kun je uit slechts 15 programma’s kiezen. Opvallend, aangezien je bij andere loopbanden uit wel 30 á 40 trainingsprogramma’s kunt kiezen.

Dit lijkt echter een bewuste keuze van Focus Fitness te zijn. Het heeft er alle schijn van dat Focus Fitness je vooral van de iPlus module gebruik wilt laten maken. Toch raden wij je liever meer trainingsprogramma’s gezien.

Groot en zwaar

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is maar liefst 184 centimeter lang. Dit is vrij lang voor een loopband, waardoor je in je woning veel ruimte vrij moet houden. Dat is ook het geval als je ‘m ingeklapt hebt. Dan is ‘ie alsnog 130 bij 92 154 centimeter groot.

Tevens moet je met het forse gewicht rekening houden: 89 kilogram. Dit maakt het lastig om de Focus Fitness Jet 9 iPlus naar een andere verdieping te tillen.

Overigens blijkt uit dit gewicht wel dat het een stevige loopband is. Dat blijkt ook uit het maximaal belastbare gewicht van 150 kilogram.

Reviews van andere gebruikers

Verschillende fanatieke sporters hebben online hun mening over de Focus Fitness Jet 9 iPlus achtergelaten. Veel van deze beoordelingen zijn positief tot heel positief.

Zo benoemen veel mensen de kwaliteit in positieve zin. Ook de iPlus module, de ideale samenstelling en de stabiliteit vallen bij veel mensen in de smaak.

Tevens benoemen meerdere gebruikers dat je deze loopband inderdaad zo eenvoudig kunt monteren.

Her en der zijn ook een paar negatieve reviews te vinden. Zo benoemen een paar gebruikers dat het echt een groot, log en zwaar apparaat is. Tevens geven sommige gebruikers aan dat het toch wel een prijzig apparaat is. Je betaalt hier rond de €999 voor.

Is de Focus Fitness Jet 9 iPlus het kopen waard?

Als je een fanatieke sporter bent, vinden wij dit één van de meest geschikte loopbanden voor je. De iPlus module is geweldig, de gehele samenstelling is geweldig en de loopband is ontzettends stabiel en stil.

Dit stelt je in staat om thuis op een intensieve doch aangename manier te trainen. Ben je een recreatieve thuissporter? Dan kies je beter voor een eenvoudigere en goedkopere loopband.


Meer van Focus Fitness:

Plaats een reactie