Focus Fitness Jet 7 iPlus: Review

Voor de fanatieke thuissporter is de Focus Fitness Jet 7 iPlus één van de beste loopbanden. De loopband is van een top kwaliteit, biedt veel trainingsmogelijkheden aan en beschikt over de iPlus module.

Dankzij deze module koppel je je smartphone eenvoudig aan deze loopband. Daardoor geniet je van nog véél meer trainingsmogelijkheden.

Bekijk onze review en kom erachter of dit de ideale loopband is voor jou!

Goed om te weten over de Focus Fitness Jet 7 iPlus

 • Perfecte connectiviteit met je smartphone
 • Keuze uit 36 trainingsprogramma’s
 • Instelbare hellingshoek (15 verschillende levels)
 • Geweldige demping in het loopvlak
 • Duidelijk display met touch knoppen
 • Ideaal voor de fanatieke thuissporter


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)182 x 82 x 141 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)132 x 82 x 145 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)141 x 48 cm
Gewicht loopband87 kilogram
Max. belastbaar gewicht140 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid18 km/h
Motor continue vermogen2,5 pk 
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s
Max. hellingshoek15%

👍 De voordelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

loopband-focus-fitness_jet-7

Train je graag thuis op een intensieve manier? Dan ben je zeker gebaat bij de Focus Fitness Jet 7 iPlus. Deze veelzijdige loopband heeft met name voor de fanatieke thuissporter erg veel te bieden.

Geweldige iPlus module

De iPlus module vinden we één van grootste voordelen. Hier geniet je namelijk op meerdere manieren van:

 • Je kunt eenvoudig gebruik maken van de bekendste fitness apps. Met deze apps kun je onder meer interactief trainen. Ook ben je hierdoor in staat om gevarieerder te trainen, waardoor je er mogelijk meer plezier aan beleeft.
 • Je kunt eenvoudig je vorderingen monitoren. Maak je gebruik van  één van de apps? Dan kun je eenvoudig al je vorderingen monitoren. Ideaal als je naar een specifiek doel aan het toe trainen bent.

Heb je je smartphone aan de Focus Fitness Jet 7 iPlus gekoppeld? Dan heb je naar de bediening van de loopband geen omkijken. De loopband past bijvoorbeeld automatisch de hellingshoek aan.

Instelbare hellingshoek

De hellingshoek is een geweldige toevoeging aan de Focus Fitness Jet 7 iPlus. Je hebt in totaal uit 15 levels de keuze, waarbij de maximale hellingshoek 15% is. Je maakt hiermee de trainingen nog iets pittiger voor jezelf.

Overigens kun je hierdoor deze loopband ook als wandelband gebruiken, mocht dat je voorkeur genieten.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Focus Fitness Jet 7 iPlus geniet je van een veelzijdige loopband. Dit komt door de iPlus module, maar ook door de voorgeprogrammeerde programma’s. In totaal heb je uit 36 programma’s de keuze.

Selecteer het gewenste programma en train geheel naar wens. Ongeacht wat je trainingsdoel exact is, heb je uit meerdere geschikte programma’s de keuze.

Zo kun je voor een speciaal snelheidsprogramma kiezen, evenals voor een interval training en een hartslagprogramma.

Groot en breed loopvlak

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een relatief grote loopband. Dat is niet zozeer een voordeel, aangezien ‘ie hierdoor vrij veel ruimte in beslag neemt. Tegelijkertijd is het loopvlak van de Focus Fitness Jet 7 iPlus wel lekker groot. 

Het loopvlak is 48 centimeter breed. Hiermee is de kans op een misstap erg klein te noemen. Overigens beschikt dit loopvlak ook nog over een 8-voudig Flex Sespension dempingsysteem.

Daarmee geniet je van meerdere voordelen:

 • Het systeem vangt de klappen op, waardoor je gewrichten zo min mogelijk belast worden
 • Het systeem vermindert het geluid, waardoor je ook ’s avonds laat kunt trainen
 • Het systeem vermindert de kans op blessures, mede doordat dat alle klappen zo goed opgevangen worden

Prima samenstelling

De gehele samenstelling van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is ook naar onze wens. Dit komt onder meer door de transportwieltjes, de tablethouder, de bidonhouder en de inklapbaarheid.

Nadat je ‘m ingeklapt hebt, neemt de Focus Fitness Jet 7 iPlus minder ruimte in beslag. Toch moeten wij opmerken dat ‘ie ingeklapt ook vrij fors is.

👎 De nadelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is al met al een zeer geschikte loopband. Met name voor de fanatieke thuissporter, omdat ‘ie voor de recreatieve thuissporter net iets te prijzig is.

Je betaalt hier namelijk €849 voor (adviesprijs). Voor dit bedrag mag je heel veel verwachten, maar je moet ook met een paar minpunten rekening houden.

Het is een grote en zware loopband

De afmetingen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus zijn vrij fors. Het is hierdoor lastiger om in je woning een plekje voor deze loopband te vinden. Daarbovenop komt dat ‘ie vrij zwaar is.

Door het gewicht van 87 kilogram is mogelijk de montage – of verplaatsing naar een andere verdieping – een kleine uitdaging.

Het is dus wel mogelijk om deze loopband op te klappen. Heb je dat gedaan? Dan is het alsnog een relatief grote loopband. Veel andere loopbanden zijn ingeklapt een stuk kleiner.

Geen geïntegreerde luidsprekers

Een opvallend nadeel vinden wij het ontbreken van de geïntegreerde luidsprekers. Gezien het prijskaartje hadden wij dit toch wel verwacht. Dat wij dit zo opvallend vinden, komt ook door de iPlus module.

Je zou hiermee perfect muziek vanaf je smartphone kunnen streamen. Dat is jammer genoeg dus níet mogelijk.

Reviews van andere gebruikers

De meeste reviews over de Focus Fitness Jet 7 iPlus zijn zeer positief. Veel mensen roemen de iPlus module, de trainingsmogelijkheden en de algehele samenstelling.

Ook de prijs-kwaliteitverhouding wordt in veel reviews als een voordeel benoemd.

Tegelijkertijd zijn er ook wat negatieve reviews te vinden. Zo geven een paar mensen aan dat de meerprijs van de Focus Fitness Jet 7 iPlus ten opzichte van de Focus Fitness Jet 7 niet te rechtvaardigen is.

Ook valt te lezen dat het vrij lastig is om een connectie met de loopband vanaf je smartphone te maken.

Het kopen waard?

Als je veel eisen aan je nieuwe loopband stelt, is de Focus Fitness Jet 7 iPlus zeker de moeite waard. Deze loopband is wat ons betreft wel alleen voor de fanatieke thuissporter geschikt.

Ben je een recreatieve thuissporter? Kies dan voor een simpelere en eenvoudigere loopband.

Hij voldoet in ieder geval aan de eisen van alle fanatieke thuissporters. Onder meer de iPlus module en eindeloze trainingsmogelijkheden vinden wij een groot voordeel. De algehele prijs-kwaliteitsverhouding is eveneens naar onze wens. Wij zijn fan!


Meer van Focus Fitness:

Plaats een reactie