Focus Fitness Jet 5: De moeite waard? (Review)

De Focus Fitness Jet 5 is één van de tussenmodellen van Focus Fitness. Dit betekent onder andere dat deze loopband voor recreatieve- en fanatieke thuissporters geschikt is.

Wij zijn ook erg te spreken over het grote loopvlak (veilig), de duurzame motor (lekker stil) en de vele trainingsprogramma’s (36 stuks).

De prijs-kwaliteitverhouding is ook prima, zoals we van het merk Focus Fitness gewend zijn. Lees onze review en kom erachter of de Focus Fitness Jet 5 ook voor jou een geschikte optie is.

Dit moet je weten over de Focus Fitness Jet 5

 • Voor in principe elke thuissporter geschikt
 • Keuze uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s
 • Voorgemonteerd geleverd = direct gebruiksklaar
 • Groot loopvlak én elektronische hellingshoek
 • Eenvoudig in te klappen en op te bergen
 • Geschikt voor alle loopvormen en trainingen


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)169 x 76 x 133 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)116 x 76 x 139 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)134 x 45 cm
Gewicht loopband66 kilogram
Max. belastbaar gewicht120 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid16 km/h
Motor continue vermogen2 pk 
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s
Max. hellingshoek12%

👍 De voordelen van de Focus Fitness Jet 5

Wij vinden de Focus Fitness Jet 5 één van de meest geschikte loopbanden voor thuisgebruik. Dit heeft vooral met onderstaande voordelen te danken.

Voor elke thuissporter geschikt

Wij zijn van mening dat de Focus Fitness Jet 5 voor zo’n beetje elke thuissporter geschikt is:

 • Voor recreatieve wandelaars. Wil je thuis op een aangename manier kunnen wandelen? Dan is dit een prima loopband. Met dank aan de nauwkeurig instelbare snelheid en de handgrepen.
 • Voor recreatieve hardlopers. Vind je het prettig om thuis op een rustig tempo hard te lopen? Ook dan sluit de Focus Fitness Jet 5 prima op je wensen aan.
 • Voor fanatieke hardlopers. Loop je met een maximale snelheid van 16 km/h graag zo fanatiek mogelijk? Ook dan is dit een geschikte loopband voor je.

De maximale snelheid van 16 km/h biedt veel mogelijkheden. Dit geldt ook voor de samenstelling en voor de prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor de Focus Fitness Jet 5 betaal je ongeveer €700. Dit is uiteraard een hoop geld, maar je geniet wél jarenlang van deze geweldige loopband. Dit prijskaartje draagt volgens ons ook bij aan de geschiktheid van deze loopband.

Veel trainingsmogelijkheden

Dat de Focus Fitness Jet 5 voor veel sporters geschikt is, heeft ook met de trainingsmogelijkheden te maken. Zo is het subliem dat je uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s kunt kiezen.

Ongeacht op welke manier je wilt trainen, is dit met één van de vele programma’s mogelijk.

Tevens zijn wij over de instelbare hellingshoek te spreken. Deze hellingshoek kun je elektronisch verstellen tot een maximale hoek van 12%. Je kunt uiteraard ook voor een mindere hoek kiezen; je hebt in totaal uit 12 levels de keuze.

Geweldig loopvlak

Het loopvlak vinden wij één van de grootste voordelen van de Focus Fitness Jet 5. Dit is eigenlijk aan twee verschillende voordelen te danken:

 • Geweldig dempingsysteem. Onder het loopvlak heeft Focus Fitness een magnifiek dempingsysteem aangebracht. Deze vering/demping vangt de meeste klappen op, waardoor je gewrichten zo min mogelijk belast worden. De kans op blessures is hierdoor ook erg klein.
 • Opvallend breed. Het loopvlak van de Focus Fitness Jet 5 is maar liefst 45 centimeter breed. Door deze breedte is de kans op een misstap des te kleiner.

Eenvoudig op te bergen

Heb je met veel plezier getraind op de Focus Fitness Jet 5? Dan berg je ‘m eenvoudig op. Dit komt vooral door de eenvoudige inklapmogelijkheid. Hij neemt vervolgens een stuk minder ruimte in beslag.

Goed om te weten: de Focus Fitness Jet 5 is sowieso een vrij compacte hardloopband. Dit blijkt onder meer uit de lengte van 169 centimeter. Andere loopbanden zijn soms tot wel 20 á 30 centimeter langer.

Voorgemonteerd

Bij aanschaf krijg je de Focus Fitness Jet 5 volledig voorgemonteerd geleverd. Je hoeft in principe maar twee dingen te doen: deze loopband uit te klappen en 8 schroeven aan te draaien.

Een kind kan de was doen. Je kunt dus dírect profiteren van alle bovenstaande voordelen!

👎 De nadelen van de Focus Fitness Jet 5

De Focus Fitness Jet 5 is voor het grootste gedeelte volledig naar onze wens. Dit komt door alle voordelen en doordat wij op slechts een paar (kleine) nadelen gestuit zijn.

Geen app koppeling mogelijk

De Focus Fitness Jet 5 beschikt jammer genoeg niet over de iPlus module. Dit houdt in dat je je smartphone niet aan deze loopband kunt koppelen. Hierdoor kun je ook geen gebruik van fitness apps maken.

Dit hadden wij liever anders gezien. Met een app koppeling kun je namelijk nog gevarieerder trainen. Ook kun je dankzij de fitness apps je vorderingen nog beter in de gaten houden.

Niet voor zwaardere mensen geschikt

Weeg je meer dan 120 kilogram? Dan kun je niet op een veilige manier gebruik maken van de Focus Fitness Jet 5. Ondanks dat dit zo’n stevige loopband is, valt het maximaal belastbare gewicht ons enigszins tegen.

Niet al te veel extra’s

Kies je voor één van de topmodellen van Focus Fitness? Dan geniet je van veel handige extra’s. Daar is bij de Focus Fitness Jet 5 in mindere mate sprake van.

Zo heeft deze hardloopband geen ingebouwde ventilator, speakers of USB poort. Om maar wat voorbeelden te geven van mogelijke extra’s.

Reviews van andere gebruikers

De Focus Fitness Jet 5 is een ontzettend populaire loopband. Dit blijkt overduidelijk uit de vele reviews die wij online gevonden hebben. Bij deze honderden reviews viel één ding direct op: nagenoeg alle gebruikers spreken vol lof over deze loopband.

De trainingsmogelijkheden, de samenstelling en de kwaliteit zijn absolute pluspunten. Ook geven veel gebruikers aan dat de loopband eenvoudig in te klappen is. Wel geven meerdere gebruikers aan dat het aan een paar handige extra’s ontbreekt. Die mening delen wij.

Is de Focus Fitness Jet 5 het kopen waard?

Ja, wij raden je de Focus Fitness Jet 5 van harte aan. Ongeacht of je nou een recreatieve- of fanatieke thuissporter bent, heb je heel veel aan deze loopband. De loopband biedt veel trainingsmogelijkheden en is ideaal voor thuisgebruik.

Mede door de stille motor, de eenvoudige montage en de eenvoudige inklapbaarheid. Wij vinden dit zonder twijfel één van de beste loopbanden van dit moment!


Meer van Focus Fitness:

Plaats een reactie