Focus Fitness Jet 2: Is deze loopband het kopen waard? (Review)

Voor de recreatieve thuissporter is de Focus Fitness Jet 2 een ideale loopband. Deze loopband is betaalbaar, biedt veel trainingsmogelijkheden en kent een slimme samenstelling.

De stille motor en de inklapbaarheid spreken ook elke thuissporter aan. In combinatie met de prima kwaliteit zorgt dit alles voor een zeer interessant geheel.

Is deze loopband het kopen waard voor jou? Lees dan snel verder!

Dit moet je weten over de Focus Fitness Jet 2

  • Het is een zeer betaalbare loopband
  • Je hebt uit 36 trainingsprogramma’s de keuze
  • Je kunt eenvoudig via het display deze loopband naar wens instellen
  • De motor is krachtig, duurzaam en stil
  • De maximale snelheid is 13 kilometer per uur
  • De Focus Fitness Jet 2 is eenvoudig in te klappen


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)162 x 71 x 125 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)81 x 71 x 150 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)123 x 41 cm
Gewicht loopband55 kilogram
Max. belastbaar gewicht100 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid13 km/h
Motor continue vermogen1,5 pk 
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s
Hellingshoek2 standen (handmatig)

👍 Dit zijn de voordelen van de Focus Fitness Jet 2

Een ideale loopband voor de recreatieve thuissporter. Dat is dus dé manier waarop we de Focus Fitness Jet 2 omschrijven. Dat we deze omschrijving aandurven, heeft met onderstaande (belangrijke) voordelen te maken.

Ideale snelheid

De Focus Fitness Jet 2 levert een maximale snelheid van 13 kilometer per uur. Deze snelheid biedt veel trainingsmogelijkheden thuis:

  • Je kunt op een vrij hard tempo hardlopen. Met name voor een recreatieve thuissporter is 13 km/h zo’n beetje het maximaal haalbare.
  • Je kunt ook rustig wandelen. Uiteraard hoef je ‘m niet per se op 13 km/h in te stellen. Stel ‘m op bijvoorbeeld 5 km/h in en maak een aangename wandeling.

Bijkomend voordeel: je stelt eenvoudig de gewenste snelheid in. Met de sneltoetsen kies je bijvoorbeeld voor een snelheid van 3, 6 of 9 km/h. 

Veel trainingsprogramma’s

Dat de Focus Fitness Jet 2 over maar liefst 36 programma’s beschikt, hadden wij niet verwacht. Normaal hebben de goedkopere loopbanden een stuk minder programma’s in petto.

Dit houdt in dat je met de Focus Fitness Jet 2 alle kanten op kunt. Je kunt op een vrij rustige manier trainen, maar je kunt ook net iets actiever trainen. Dat is ook te danken aan de diversiteit binnen de trainingsprogramma’s.

Wil je conditie opbouwen? Kies dan voor één van de intervaltrainingen of duurtrainingen. Wil je liever vet verbranden? Kies dan voor het speciale vet verbranding programma. 

Overzichtelijk display

Het display van de Focus Fitness Jet 2 biedt alle gewenste informatie. Met één blik op dit display lees je direct je snelheid, de afgelegde afstand, het aantal verbruikte calorieën en de tijdsduur van de training af. 

Leg je je handen op de hartslagsensoren? Dan lees je op het display ook nog je actuele hartslag af.

Slimme vormgeving

Een ander groot pluspunt is de slimme vormgeving. Dit begint eigenlijk al bij de afmetingen. De Focus Fitness Jet 2 is ‘slechts’ 162 cm lang. Veel andere loopbanden zijn minimaal 10 á 20 centimeter langer. Hij neemt hierdoor net iets minder ruimte in beslag.

Tevens is het een fluitje van een cent om ‘m op te klappen. Nadat je dat hebt gedaan, is ‘ie 1,5 meter hoog en slechts 81 centimeter lang. Je kunt ‘m hierdoor eenvoudig in bijvoorbeeld een hoekje in je kamer opbergen. 

Het loopvlak is met een breedte van 41 cm ook breed genoeg. De kans op een misstap heeft Focus Fitness hiermee zo klein mogelijk gemaakt.

Super prijs-kwaliteitsverhouding

Met een loopband van Focus Fitness ga je voor pure kwaliteit. Dat is ook bij de Focus Fitness Jet 2 het geval. Deze loopband beschikt over een duurzame motor en is op de juiste manier afgewerkt.

Voor al dit moois betaal je bovendien slechts €399,- op het moment van schrijven. Dit is opvallend weinig geld, met name als je het afzet tegen vergelijkbare loopbanden. Voor veel vergelijkbare loopbanden betaal je al snel fors meer geld.

Stille motor

Een groot voordeel van de Focus Fitness Jet 2 is de stille motor. Doordat de motor stil zijn werk doet, kun je ook ’s avonds laat nog trainen. Mede door deze stille motor vinden wij dit een sublieme loopband voor thuis.

👎 Dit zijn de nadelen van de Focus Fitness Jet 2

Vinden wij de Focus Fitness Jet 2 dan een perfecte loopband? Nee, net zoals bij elke andere loopband moet je ook bij deze loopband met een paar nadelen rekening houden.

Geen elektronische hellingshoek

Bij veel loopbanden kun je de hellingshoek elektronisch instellen. Daarbij heb je de keuze uit ontzettend veel hellingshoeken. Dat is bij de Focus Fitness Jet 2 jammer genoeg niet mogelijk.

Je hebt de keuze uit slechts 2 standen. De gewenste stand moet je ook nog handmatig instellen.

Geen connectiviteit met een smartphone

De Focus Fitness Jet 2 beschikt jammer genoeg niet over een bluetooth ontvanger. Had je dit mogen verwachten gezien het prijskaartje? Nee, zeker niet.

Toch is het jammer dat je ‘m niet aan je smartphone kunt koppelen. Daarmee had je op nog meer manieren kunnen trainen.

Niet voor zwaardere mensen

Het maximaal belastbare gewicht van de Focus Fitness Jet 2 is slechts 100 kg. Dit houdt in dat ‘ie niet voor zwaardere mensen geschikt is. 

Reviews van andere gebruikers

In de afgelopen jaren is de Focus Fitness Jet 2 een onwijs populaire loopband geworden. Dit blijkt overduidelijk uit de indrukwekkende hoeveelheid online reviews.

Het grootste gedeelte van deze online reviews is zeer positief te noemen. Men roemt de trainingsmogelijkheden, de bouwkwaliteit, het prijskaartje en de algehele samenstelling.

Ook het fijne display komt in veel reviews positief naar voren.

Is de Focus Fitness Jet 2 het kopen waard?

Ja, wij vinden dit één van de beste loopbanden voor recreatief thuisgebruik. Hij past qua trainingsmogelijkheden, afmetingen, en bijkomende extra’s perfect in elke woning. 

De prijs-kwaliteitsverhouding is ook subliem te noemen. Kies voor de Focus Fitness Jet 2 en geniet jarenlang van deze geweldige loopband. Je betaalt hier slechts 400 euro voor. 

Ben je een fanatieke thuissporter? Dan kun je beter voor een andere loopband kiezen. De Focus Fitness Jet 2 biedt in dat geval een net iets te lage maximale snelheid aan.


Meer van Focus Fitness:

Plaats een reactie