Flow Fitness Kingston Pro i: Review

De Flow Fitness Kingston Pro i is één van de beste loopbanden van Flow Fitness. Deze loopband is voor veel thuissporters geschikt, heeft veel in zijn mars en kent een ideale samenstelling.

In combinatie met de algehele kwaliteit is het geheel hierdoor bijzonder interessant te noemen. Met de aankoop van de Flow Fitness Kingston Pro i kun je wat ons betreft niet de mist in gaan.

Lees snel onze complete review en kom tot de juiste beslissing.

Dit wil je weten over de Flow Fitness Kingston Pro i

 • Eenvoudig in te klappen en op te bergen
 • Voor zo’n beetje elke thuissporter geschikt
 • Maximale snelheid van 18 km/h
 • Maximale hellingshoek van 12%
 • Keuze uit 28 automatische programma’s
 • Te koppelen aan je smartphone


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)156 x 73 x 137 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)110 x 73 x 150 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)135 x 44 cm
Gewicht loopband55 kilogram
Max. belastbaar gewicht130 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid18 km/h
Aantal trainingsprogramma’s28 programma’s
Max. hellingshoek12%

👍 De voordelen van de Flow Fitness Kingston Pro i

flow-fitness_kingston-pro-i

Ben je op zoek naar een geschikte hardloopband voor thuisgebruik? Dan lijkt de Flow Fitness Kingston Pro i ons een prima keuze te zijn.

Met deze hardloopband van het A-merk Flow Fitness geniet je namelijk van belangrijke voordelen.

Veel trainingsmogelijkheden

De Flow Fitness Kingston Pro i biedt veel trainingsmogelijkheden aan:

 • 28 trainingsprogramma’s. Het is uiteraard een groot voordeel dat je uit zoveel trainingsprogramma’s kunt kiezen. Kies eenvoudig het gewenste programma en train vervolgens op de gewenste manier. Eenvoudiger kan niet.
 • Hoge maximale snelheid. De maximale snelheid van 18 km/h is subliem te noemen. De Flow Fitness Kingston Pro i is hierdoor ook voor de écht fanatieke thuissporter geschikt.
 • Hellingshoek. Bij deze loopband kun je ook de hellingshoek instellen. Stel ‘m bijvoorbeeld op 12% in en maak daarmee je training zo zwaar mogelijk.

Uniek: je kunt bij de Flow Fitness Kingston Pro i ook nog zelf een programma samenstellen. Verder kun je kiezen voor een hartslag gestuurd programma of bijvoorbeeld een intervaltraining. Legio mogelijkheden! 

Compatibel met smartphone

Een ander groot voordeel vinden wij de bluetooth ontvanger. Dankzij deze ontvanger koppel je de Flow Fitness Kingston Pro i eenvoudig aan je smartphone.

Het voordeel hiervan is evident: je kunt gebruik maken van fitness apps. Met deze apps train je nog leuker, interactiever en veelzijdiger. Ook kun je dankzij deze fitness apps je trainingsvorderingen nauwlettend monitoren.

Eenvoudig in te klappen

Kies je voor de Flow Fitness Kingston Pro i? Dan kies je voor een relatief kleine loopband. Deze loopband is slechts 156 centimeter lang, terwijl veel andere loopbanden richting de 190 á 200 centimeter gaan. Hij neemt hierdoor al iets minder ruimte in beslag.

Bijkomend voordeel is dat je ‘m eenvoudig in kunt klappen. Nadat je dat hebt gedaan, berg je de Flow Fitness Kingston Pro i zeer eenvoudig op. Zonder dat dit je enige moeite kost. Met alle dank aan het handige opklapsysteem.

Veel handige extra’s

Met de Flow Fitness Kingston Pro i haal je een veelzijdige loopband in huis. Dit is ook aan de verschillende handige extra’s te danken.

Hierbij kun je aan transportwieltjes, een waterpasverstelling en een bidonhouder denken. Ook is ‘ie van een tablethouder voorzien; je kijkt hierdoor tijdens je training naar je favoriete series. 

Voor veel mensen geschikt

Eén van de grootste voordelen van de Flow Fitness Kingston Pro i vinden wij de instelbare snelheid. Je kunt ‘m immers instellen tussen 1 en 18 kilometer. Hierdoor is deze loopband voor veel mensen geschikt:

 • Voor recreatieve thuissporters. Vind je het fijn om thuis gewoon even in beweging te komen? Dan heb je zeker baat bij de Flow Fitness Kingston Pro i. Met alle dank aan de vele trainingsmogelijkheden.
 • Voor intensieve thuissporters. Stel je hoge eisen aan de trainingen die je uitvoert? Ook dan is de Flow Fitness Kingston Pro i geschikt voor je. Met dank aan de hoge maximale snelheid en intensieve trainingsprogramma’s.
 • Voor zwaardere mensen. Weeg je bijvoorbeeld meer dan 100 kilogram? Dan is de kans groot dat je ook veilig van de Flow Fitness Kingston Pro i gebruik kunt maken. Met alle dank aan het max. belastbaar gewicht van 130 kilogram.

👎 De nadelen van de Flow Fitness Kingston Pro i

flow-fitness_kingston-pro-ihardloopband-review

Al met al vinden wij de Flow Fitness Kingston Pro i een zeer interessante loopband. Tegelijkertijd zijn wij van mening dat je met een paar opvallende nadelen rekening moet houden.

Niet het beste display

Wij zijn van mening dat het display van de Flow Fitness Kingston Pro i beter had gekund. Zo is het geen verlicht display en kun je ‘m ook niet kantelen. Je hebt hierdoor mogelijk – tijdens het rennen – niet perfect zicht op het display.

Niet de goedkoopste loopband

Wil je als recreatieve thuissporter de Flow Fitness Kingston Pro i aanschaffen? Dan vind je ‘m mogelijk te prijzig, vanwege het prijskaartje met een adviesprijs van €799. Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Ben je echter een intensieve thuissporter? Dan valt het prijskaartje van de Flow Fitness Kingston Pro i opeens reuze mee.

Voor slechts €799 kun je namelijk op de gewenste, intensieve manier trainen. Voor veel vergelijkbare loopbanden moet je aanzienlijk meer betalen.

Reviews van andere gebruikers

Nagenoeg alle reviews die wij online gevonden hebben, zijn positief. Veel mensen roemen de vele trainingsmogelijkheden, de inklapmogelijkheid en een paar handige extra’s.

Ook de connectiviteit spreekt veel gebruikers aan. Zo geven meerdere gebruikers aan dat zij met plezier van één van de fitness apps gebruik maken. Tevens benoemen veel gebruikers dat de kwaliteit prima is. Daar kunnen wij ons bij aansluiten.

Is de Flow Fitness Kingston Pro i het kopen waard?

Voor intensieve thuissporters is dit één van de beste loopbanden. Met alle dank aan het prijskaartje, de vele trainingsmogelijkheden en de hoge maximale snelheid.

Voor de recreatieve thuissporter zijn er betere loopbanden beschikbaar. Of beter gezegd: betaalbaardere loopbanden.

Of wij je de Flow Fitness Kingston Pro i aan kunnen raden, hangt dus van je situatie. Ook het gewenste gebruik is bepalend. De algehele samenstelling van deze Flow Fitness loopband is in ieder geval naar onze wens!


Meer van Flow Fitness:

Plaats een reactie