Flow Fitness DTM400i: Review, voordelen & nadelen

De Flow Fitness DTM400i is een ideale loopband voor veel sporters. Voor de recreatieve thuissporter heeft ‘ie van alles te bieden, terwijl dit ook een geschikte loopband voor de intensieve thuissporter is.

Deze loopband is eenvoudig in te stellen, makkelijk op te bergen en biedt ontzettend veel trainingsmogelijkheden. Wat wel in negatieve zin opvalt, is het behoorlijk forse prijskaartje.

Is deze loopband voor thuis het kopen waard?

Dit moet je weten over Flow Fitness DTM400i

flow fitness dtm400i review
 • Inclusief bluetooth ontvanger = interactief te gebruiken
 • Biedt 12 automatische trainingsprogramma’s aan
 • Beschikt over een instelbare hellingshoek
 • Eenvoudige touch bediening
 • Compact (en eenvoudig) op te bergen
 • Uitmuntende kwaliteit maar vrij prijzig


Specificaties

Afmetingen loopband (l x b x h)145 x 74 x 125 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)26 x 74 x 145 centimeter
Afmetingen loopvlak (l x b)39 x 130 cm
Gewicht loopband57 kilogram
Max. belastbaar gewicht120 kilogram
Minimale snelheid1 km/h
Maximale snelheid14 km/h
Motor continue vermogen1,25 pk 
Motor piek vermogen2,5 pk
Aantal trainingsprogramma’s12 programma’s
Maximale hellingshoek12%

👍 Dit zijn de voordelen van Flow Fitness DTM400i

flow fitness dtm400i loopband

Over de Flow Fitness DTM400i loopband zijn wij erg te spreken. Dit alles heeft te maken met de belangrijkste voordelen van deze loopband, waarover wij je graag uitgebreid informeren.

Bluetooth ontvanger

Ben je op zoek naar een geschikte loopband voor thuis? Dan wil je ongetwijfeld de loopband aan je smartphone kunnen koppelen.

Bij de Flow Fitness DTM400i is dit mogelijk. Je geniet hierdoor van meerdere voordelen:

 • Je kunt op een veelzijdige manier trainen. Je bent immers in staat om van verschillende fitness apps gebruik te maken.
 • Je kunt op een interactieve manier trainen. Met de Flow Fitness DTM400i is het ook nog mogelijk om interactief te trainen, bijvoorbeeld met de gratis Fitshow app.
 • Je houdt je vorderingen perfect bij. Met een goede fitness app hou je ook nog je vorderingen bij. Ideaal als je een bepaald doel voor ogen hebt.

Meer dan voldoende trainingsmogelijkheden

Eerder in deze Flow Fitness DTM400i review gaven we het al aan: dit is een geschikte loopband voor veel thuissporters. Dat heeft onder meer met de vele trainingsmogelijkheden te maken:

 • 12 automatische trainingsprogramma’s. Met één druk op de knop selecteer je één van deze trainingsprogramma’s. Je geniet hierdoor van de gewenste training zonder enig omkijken.
 • Instelbare hellingshoek. Doordat je de hellingshoek in kunt stellen, maak je de training nog zwaarder voor jezelf. Ideaal voor zowel wandelen als hardlopen.
 • Prima maximale snelheid. De maximale snelheid van 14 kilometer per uur spreekt ongetwijfeld veel mensen aan. Alleen als je een échte (professionele) duurloper bent, heb je een hogere maximale snelheid nodig.

Uiteraard doet ook de bluetooth ontvanger nog een positieve duit in het zakje.

Eenvoudig op te klappen

flow fitness dtm400i

De Flow Fitness DTM400i is zeer eenvoudig op te klappen. Met één soepele beweging klap je deze loopband geheel naar wens in.

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, is deze loopband vervolgens zeer compact. Dit maakt het zeer eenvoudig om deze loopband in je woning op te bergen.

Voor elke thuissporter is dit een groot voordeel. Ben je echter van plan om dagelijks gebruik van je nieuwe loopband te maken? Dan is het wellicht niet nodig om ‘m voortdurend in te klappen. Dat je dit zo eenvoudig kunt doen, is echter een belangrijk voordeel.

Veel handige extra’s

Kies je voor de Flow Fitness DTM400i? Dan kies je voor een loopband met veel extra’s. Zo beschikt deze loopband over een veilige noodstop. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, schakelt deze noodstop in. Hiermee wordt ergere schade voorkomen.

Tevens is de Flow Fitness DTM400i van handige transportwieltjes voorzien. Handig voor als je ‘m in je woning wilt verplaatsen. Tevens is deze loopband eenvoudig waterpas afstelbaar.

Ook zijn wij over de ingebouwde USB poort te spreken. Met deze poort kun je eenvoudig je smartphone opladen.

Tevens is deze loopband van ingebouwde speakers voorzien. Dankzij deze speakers geniet je tijdens je hardlooptraining van je favoriete muziek.

👎 Dit zijn de nadelen van de Flow Fitness DTM400i

dtm400i loopband

Is de Flow Fitness DTM400i de perfecte loopband voor thuisgebruikers? Nee, dat is niet zozeer het geval. Bij deze loopband heb je namelijk met een paar – belangrijke – nadelen rekening te houden.

Nogal dure loopband

De Flow Fitness DTM400i is een vrij luxe loopband. Dit blijkt uit meerdere van bovenstaande voordelen. Jammer genoeg blijkt dit ook uit het prijskaartje.

De adviesprijs van deze loopband ligt op maar liefst €899. Hij is hiermee een slag duurder dan veel andere loopbanden die voor thuisgebruik geschikt zijn.

Hierbij moeten wij wel opmerken dat je deze loopband eventueel ook voor semiprofessioneel gebruik in kunt zetten.

Vrij zware loopbanden

Bij de Flow Fitness DTM400i heb je ook nog met een fors gewicht te maken. Deze loopband weegt van zichzelf namelijk 57 kilogram.

Wil je ‘m op één van de bovenste verdiepingen in je woning neerzetten? Dan heb je dus de nodige spierkracht nodig. Ook heb je – door dit gewicht – mogelijk met meer trillingen in je woning te maken.

Reviews van gebruikers

Ondanks het forse prijskaartje kiezen toch veel mensen voor de Flow Fitness DTM400i. Dit blijkt althans uit de online reviews van kopers/gebruikers. Zij lopen weg met deze loopband, waarbij een paar zaken direct opvallen:

 • Nagenoeg elke gebruiker roemt de stevigheid van deze loopband. Juist door deze stevigheid heb je met een forser gewicht te maken.
 • Veel gebruikers roemen de inklapbaarheid van deze loopband. Dat je deze loopband eenvoudig in kunt klappen, spreekt bijna elke gebruiker aan.
 • Veel gebruikers spreken vol lof over de trainingsmogelijkheden. Her en der zijn ook positieve woorden over de bluetooth connectie te vinden.

Is de Flow Fitness DTM400i het kopen waard?

flow fitness loopband dtm400i

Wij zijn voor 90% overtuigd van de Flow Fitness DTM400i. Deze loopband is voor veel thuissporters geschikt, biedt veel mogelijkheden en is bijzonder gebruiksvriendelijk.

Jammer genoeg moet je wel vrij veel geld aan deze loopband uitgeven.

Maak daarom voor jezelf de juiste afweging. Wil je van veel gemak genieten? Kies dan voor de Flow Fitness DTM400i.

Wil je liever zo min mogelijk geld uitgeven? Dan kun je beter voor een andere loopband kiezen.


Meer van Flow Fitness:

Plaats een reactie