Citysports loopband: het kopen waard?

Wil je een simpele, goede loopband voor thuis aanschaffen? Binnen het huidige aanbod vallen de loopbanden van het merk Citysports direct op.

Dit merk biedt niet alleen meerdere soorten loopbanden aan, maar hanteert ook scherpe prijzen. Dit maakt het des te interessanter om naar een Citysports loopband te kijken.

Dat is ook precies wat wij in dit artikel gaan doen. We zoomen in op dit merk, op het huidige aanbod, op de voordelen, op de nadelen en op de ervaringen met Citysports loopbanden.

Het aanbod aan loopbanden van Citysports

Als je een loopband voor thuis wilt kopen, heb je voldoende keuze. Zo moet je alvast een keuze maken tussen een heuse hardloopband of een wandelband. Voor beide soorten loopbanden zit je in ieder geval bij Citysports goed.

Bij dit merk heb doorlopend de keuze uit meerdere loopbanden. Onder meer de WP1, WP2 en WP3 zijn populaire modellen van dit merk.

Kijken we naar het exacte aanbod? Dan zien we een paar opvallende zaken:

  • De loopbanden zijn allemaal erg compact. Je kunt de loopbanden van Citysports hierdoor niet vergelijken met loopbanden van andere merken. Veel andere merken richten zich op grote loopbanden met bijvoorbeeld grote armsteunen en een groot display. Daar is binnen het aanbod van Citysports geen sprake van.
  • De loopbanden zijn goedkoop. Zoals eerder al gesteld, hoef je voor een Citysports loopband niet al te diep in de buidel te tasten. Uiteraard moet je wel even goed nagaan of zo’n loopband wel echt iets voor jou is.
  • De loopbanden hebben een beperkte maximale snelheid. Als je intensief en had wilt trainen, is een Citysports loopband wellicht niet de beste keuze. Deze loopbanden zijn puur voor het recreatieve gebruik geschikt, gezien de beperkte maximale snelheid.

Binnen het huidige aanbod heb je voldoende keuze. De Citysports WP1 is de meest eenvoudige loopband, terwijl de Citysports WP5 de meest uitgebreide loopband is.

Voor wie zijn Citysports loopbanden geschikt?

Niet iedereen maakt op dezelfde manier thuis gebruik van een loopband. Sommige mensen lopen hier graag zo hard mogelijk op, terwijl andere mensen voor een recreatieve training kiezen.

Gaat jouw voorkeur ook uit naar een recreatieve training? Dan kom je al snel uit bij een Citysports loopband. De loopbanden van dit merk zijn uiterst geschikt voor de recreatieve trainingen.

Dit betekent echter ook het volgende: de Citysports loopbanden zijn niet geschikt voor intensieve trainingen. Dit komt onder meer door het gebrek aan trainingsprogramma’s. Ook het gebrek aan een hoge maximale snelheid speelt een belangrijke rol.

Kijk daarom even goed naar het gewenste gebruik. Dat is dé manier om te bepalen of een Citysports loopband wel of niet voor je geschikt is.

Hoe verhoudt Citysports zich tot andere merken?

Het is interessant om een vergelijking tussen Citysports en andere merken te maken. Daarbij valt hoe dan ook het volgende op:

  • De loopbanden van Citysports hebben een onderscheidend design. Dit komt onder meer door de compactheid en het ontbreken van grote armsteunen. Doordat deze armsteunen ontbreken, kun je een loopband van Citysports makkelijk opvouwen. Dat is bij loopbanden van andere merken in mindere mate het geval.
  • De loopbanden van Citysports zijn niet voor iedereen geschikt. Kies je voor bijvoorbeeld een loopband van VirtuFit? Dan kun je er zeker van zijn dat deze loopband voor recreatief- en intensiever gebruik geschikt is. Bij een Citysports loopband is dit niet het geval. Dit merk richt zich echt op de recreatieve thuisgebruiker.
  • De loopbanden van Citysports zijn goedkoop. Het valt ook op dat de loopbanden van Citysports vrij goedkoop zijn. Maar, ook bij andere budgetmerken geniet je van scherpe prijzen. Voor een hardloopband van de beste merken betaal je in veel gevallen wél meer geld.

Waar koop je een Citysports loopband?

Het merk Citysports is geen A-merk. Mede dat gegeven zorgt ervoor dat de verkrijgbaarheid ietwat tegenvalt. Je vindt dit merk wel bij Bol.com, maar niet bij andere specialisten.

Dit maakt het lastiger om een prijsvergelijking te maken tussen verschillende webshops. Iets wat bij loopbanden van andere merken een stuk beter kan.

Over het merk Citysports

Het merk Citysports kun je niet vergelijken met bijvoorbeeld VirtuFit of Tunturi. Dat zijn simpelweg A-merken waarover heel veel bekend is. Als je online informatie over Citysports opzoekt, kom je maar vrij weinig informatie tegen.

Online is een website van Citysports te vinden, maar deze website bevat weinig informatie. Wat je wel op deze website ziet, is het huidige aanbod.

Daarbij valt vooral de diversiteit op. Je bent bij Citysports aan het juiste adres voor een loopband, maar ook voor bijvoorbeeld een hometrainer en een wandelband.

Het merk is wat ons betreft geen A-merk. Het is echter wel een merk met een interessante prijsstrategie. Ongeacht voor welke loopband van Citysports je kiest, geniet je van een voordelige aanschafprijs.

Is een Citysports loopband aan te raden?

Ja, een Citysports loopband is voor recreatief gebruik geschikt. Wil je thuis op een lage snelheid wandelen of hardlopen? Dan kun je het beste even het aanbod van Citysports bekijken.

Wil je op een intensievere manier trainen? Dan vallen de loopbanden van Citysports zeker niet in je smaak. Ga in dat geval op zoek naar een loopband van een A-merk.

Met een Citysports loopband haal je in ieder geval een unieke loopband in huis. Een unieke en compacte loopband die je eenvoudig op kunt vouwen/bergen. Veel loopplezier alvast gewenst!


Andere merken loopbanden:


Plaats een reactie