Beschermmat loopband: een verstandige aankoop?

Heb je een loopband in je woning staan? Dan heb je mogelijk opgemerkt dat de loopband behoorlijk wat lawaai produceert.

Dit geluid gaat vaak ook nog gepaard met trillingen. Als je op één van de bovenste verdiepingen traint, is dit goed waarneembaar op de begane grond.

Wil je graag iets tegen dit geluid en deze trillingen doen? Eén van de beste opties is dan een beschermmat voor onder de loopband.

Je legt deze mat onder de loopband, waarna deze mat de meeste trillingen opneemt. Ook zorgt deze mat voor een demping van het geluid.

Wat doet een mat voor onder de loopband precies?

Een dempingsband voor een loopband is een vrij simpel product. Het is niks meer dan een mat die je op de vloer, onder de loopband, neer moet leggen.

Nadat je dit hebt gedaan, doet deze mat eigenlijk 3 dingen:

  • De mat vangt de meeste trillingen op. Normaal gesproken worden deze trillingen aan de vloer meegegeven, waardoor je deze trillingen door ongeveer het hele huis waar kunt nemen. Dat is met een mat onder de loopband verleden tijd.
  • De mat vangt het meeste geluid op. Met een geluiddempende mat onder de loopband heb je met een stuk minder lawaai te maken. Dit stelt je ook in staat om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat op de loopband te trainen.
  • De mat beschermt de vloer. Zet je een loopband op een kwetsbare vloer neer? Dan is de kans groot dat de vloer al snel beschadigd raakt. Dit komt enerzijds door de bewegingen van de loopband en anderzijds door het gewicht. Leg daarom een beschermmat onder de loopband; daarmee bescherm je je vloer op een ideale manier.

Verschillende soorten loopbandmatten

Zie je de aanschaf van een loopbandmat al helemaal zitten? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten loopbandmatten kunt kiezen.

Om tot de beste koop te komen, moet je onder meer naar de afmetingen kijken. De beschermmat moet immers groot genoeg voor je loopband zijn.

Meet daarom de totale lengte en breedte van je loopband op. Op basis daarvan kun je een loopbandmat met geschikte afmetingen uitkiezen.

Verder moet je even goed naar het materiaal kijken. Veel loopbandmatten zijn van EVA, rubber of foam vervaardigd. Ga goed na welk materiaal op jouw wensen aansluit.

Let daarbij ook goed op bijkomende eigenschappen van een beschermmat voor onder je loopband. Zo zijn veel loopbandmatten van een antislip laag voorzien.

Ook zijn sommige matten antibacterieel. Het is aan jou om te bepalen naar welke bijkomende eigenschappen je voorkeur precies uitgaat.

Uiteraard heb je ook nog met de prijs en kwaliteit te maken. Wij raden je vooral aan om te kiezen voor een loopbandmat die goed beoordeeld wordt. Dergelijke matten hebben bewezen dat ze de gewenste werking met zich mee brengen.

Voor wie is een beschermmat voor onder de loopband geschikt?

Heb je een loopband thuis? Dan is een beschermmat in principe al geschikt voor je. Een loopband voor thuis maakt vaak veel lawaai en geeft ook nog de nodige trillingen af. Om daar iets tegen te doen, is een beschermmat de ideale optie voor je.

Woon je in een appartement? Dan heb je waarschijnlijk voor een speciale loopband voor in een appartement gekozen. Ook voor onder zo’n loopband is een loopbandmat ideaal. Je buren zijn je in ieder geval al snel dankbaar.

Met andere woorden: als je thuis een loopband hebt, biedt een mat onder de loopband uitkomst.

Wat kun je verder tegen het lawaai van een loopband doen?

Heb je de wens om vaak ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat te trainen? Dan doe je er verstandig aan om voor een geluiddempende mat voor onder de loopband te kiezen.

Ook doe je er verstandig aan om voor een stille loopband te kiezen.

Een stille loopband maakt van zichzelf al een stuk minder lawaai. Leg je hier dan ook nog een goede mat onder? Dan geniet je al helemaal van een geluidsstille loopband.

Waar te koop?

Spreekt een beschermmat voor onder de loopband je volledig aan? Check dan bij onderstaande aanbieders het actuele aanbod.

Bij deze aanbieders geniet je van een divers aanbod van kwalitatief hoogwaardige loopbandmatten:


Misschien ook interessant:


Plaats een reactie